selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 4 Julai 2011

"TIPS UNTUK PEMANDU WANITA"

Assalamualaikum
selamat pagi semua

minggu ini minggu saya menjadi YB
iaitu YANG BIZI..hehehe
sebelum memanaskan enjin mood
mood yang kental untuk bekerja
kita panaskan enjin kereta minda dahulu

sebut pasal kereta
saya ingin berkongsi
tiga tips utama bagi kita
pemandu wanita yang berhemah ini..ehehe

pertama:
sebelum ke kereta
pastikan kunci kereta sudah di tangan
janganlah sampai ke kereta
barulah terhegeh-hegeh mencari kunci dalam henbeg
sekali penjenayah sudah di belakang
minta dijauhkan daripada situasi begini

kedua:
sepanjang perjalanan ke kereta
gunakan kecantikan mata kita
untuk memandang sekeliling kita
semua individu ialah suspek
sebab sekarang ini semua individu nampak normal
padahal jiwa dan mental ada yang sakit
hati-hati deh!!!

ketiga:
apabila masuk ke dalam kereta
terus kunci dari dalam
walaupun enjin kereta belum dihidupkan
biarlah berpanas seketika
asalkan kita selamat
janganlah amalkan masuk kereta
pintu masih terbuka atau tidak berkunci
kita hidupkan enjin dan sempat menenyeh mekap!!!
sangat bahaya kerana bila-bila masa
orang jahat boleh masuk ke dalam kereta kita

saya rasa itu sahaja tipsnya
jika uolls ada tips tambahan
silalah kita kongsi-kongsi di sini

p/s: pentingkan keselamatan diri kita deh!!!!no monday blues..ehhee..semangatttt!!!

23 Rajin Komen:

kakcik berkata...

Kakcik tak memandu, tapi sebagai 'co-pilot' mata kakcik tetap mengawasi lalu lintas... hehehe...

~ yus ~ berkata...

wah! tips berguna ni kak...

Satu lagi, walau keluar sekejap saja dari kereta, contoh nak buka pintu pagar ke, pastikan enjin di matikan dan kunci di tangan kita. Lock kereta tu, walaupun rasa sekejap je kan...

Ni terjadi pada jiran yus, nak buka pagar rumah, enjin masih on, terkedek3 buka, sekali ada kereta lalu, sorang keluar dari kereta, terus masuk dalam kereta dia, dan berdesup bawa lari kereta dia depan mata saja...huhu.

azwa amani berkata...

tips yg bagus... mekasih kak.. walaup takde kete sendiri, tapi amani akan ingat bila drive kete ayah..hehehe

Eliza berkata...

Mekaceh YB..sharing is caring. hihihi..

Saya teringat fes time bawak keta auto dulu. terlupo nak lepas hand brek sampai ke rumah baru perasan. Dia punya fobia risau keta rosak seminggu tak hilang awak. hihihi..

ps: takde mood je rasa nih. sesungguhnya mmg Monday beluessss.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

betul tu sis..adik selalu wat camtu.cuma kereta adik bila dah buka 4-4 pintu akan terbuka kuncinya.so adik kena start cepat2 dan tekan brek..so dia akan lock semua pintu.pastu br la nak pki tali pinggang ke..nak betul make up ke,buka aircond ke..hehe

ieda berkata...

tips yg sgt2 bagus kak .. saya selalu lupa beg tangan letak kat seat pemandu .. ada ketika tuu anak2 tegur ,hahahah culas lah pulak masa tuu ngeeeeeeeeeeeee

Zue AnnaLeeya berkata...

yuppp... setuju kak....
saya mmg ikut ketiga2 tip tuh...
beringat sblom kene kan???

♥cmª shIemª♥ berkata...

wah...bagus tips ni...sye mmg monday blues ini hari...hehehe...
stresssssss

ajumohit berkata...

tips berguna ni, jgn lupe, hanbag letak di tempat kaki sebelah kita ye, supaya mata jahat itu tak nmpk keunikan hanbag kita ehhehehe

Sarah Syazwani berkata...

batul tu..tips yg amat2 berguna..sy pun selalu buat mcm tu yela penjenayah ni x kira mane..depan org pun berani buat

Kakzakie berkata...

Tips cantik yg cikgu berikan. Kakak kalau keluar gate memang sama-sama dgn hubby. Dia yg buka kunci gate. Lepas kereta kakak jalan baru dia masuk kereta dia...

Balik kakak turun tangga terus masuk perut kereta. Ada pak guard buka gate. Terus keluar....

Takut dgn situasi sekarang kan cikgu...

ShErA berkata...

sokong dgn semua tips akak ni... yg paling penting, sentiasa berwaspada dalam apa jua keadaan...

radziah AR berkata...

good tips...

Yasminhamid berkata...

itu antara amalan saya... hihihi.. satu lagi saya amalkan letak anak kunci di antara jari bila jauh sikit nak jalan ke kereta.itu pesan suami.. katanya.. kalau org tak dikenali pegang senang kita cucuk dia ngan kunci..

MamaEma berkata...

sanggup berpanasa demis keselamatan saya dan anak...

eelobor berkata...

huhuhu...bagus2. siak ado tips bagai nah

zarazueyin berkata...

alhamdulillah selama ni mmg sy amalkan semua tips tu :)

Kalamhati berkata...

Tp keto loni..kalu kito kunci dulu pahtu start enjin dia buko smula lock..huhu

sarah-najwan berkata...

wan:
kete jenis kito ko?
hak ambo dok gtu..ehhee

IMANSHAH berkata...

terim kasih wahai menteri pengangkutan

diana berkata...

betul..
yang tiga ni paling utama sekali.
jenayah ada dimana2..
kena waspada sekarang ni..
orang ramai muka baik..
tapi sekelip mata dia boleh jadi syaitan..

hani@debumelukut berkata...

Supir- itu nama glamor akak!

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe belum ada lesen lagi kak...nice info...pemandu wanita paling banyak terdedah dengan bahaya