selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 12 Julai 2011

"AKAN KE EROPAH""

Assalamualaikum
selamat pagi semua

niat di hati kadang kala ada
niat untuk "honeymoon"
berdua-duaan dengan hubby ajo
4 anak yang aktif?????
ditinggalkan dan dijaga
oleh ibu saudara mereka..hehe
ambil kesempatan betullah kan

lepas itu saya dan hubby
menaiki flite menuju ke EROPAH
wah, nampak macam seronok sahaja!!
sepanjang penerbangan ralit bercerita
kita ke sana ke sini ke sinun
ambil gambar guna henpon cap aye saya..ehehe
maklumlah DSLR lum belikans...huhu
pinjam sat WAN kalam hati atau Iedaimmi

tiba-tiba tersebut cerita MEK SARAH!!
sudah tidur ka?mesti nak nenen tu
ALONG main bola kat luar ka
dengan ANGAH dan NAJWAN?

bla..bla..bla..bla..pasal 4 anak
air mata laju menitis
tak tertahan-tahan rasanya
ingin sahaja pi bahagian pilot
dan memaksa pilot buat pendaratan kecemasan
berhentiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!
saya nak balikkkkkkkk!!!!

itulah situasi sebenar saya
tak SANGGUP tinggalkan 4 anak
dan kita bersuka ria dengan hubby
susah ke senang serta se'eh ko so'oh
anak-anak PERMATA HATIKU
walau sepanjang masa
mulut pot pet pot pet
habis keluar suara merdu bak tarzan
biarlah anak dengan kita
huk huk huk

p/s: uolls sanggup?????

38 Rajin Komen:

ajumohit berkata...

betul kak, saya pon tak sanggup nk bersuka ria tanpa anak2...saya tak sggup balik keje lmbt tinggal anak2 kt pengasuh, kesian sgt dgn permata hati kan kak

~ yus ~ berkata...

samalah kak...

yus pun tak sanggup..huhu.

MommyAqil berkata...

saya pon tak sanggup kak..biar ank baru sorang tapi sy mmg tak boleh tidur tanpa ank di sisi..kalo nak bercuti kemana sekali pon mesti bwk ank jugak..Hari tu masuk wad 3hari pon dah mengalir air mata tiap2 mlm..hihihi..

kakchik@ella berkata...

KCE dah terbesa cikgu weih .. kdg2 memang terpaksa "alone" tinggal cik abe dgn anok kat rumah. hihi.

Sarah Syazwani berkata...

keje sy pun dh terpaksa meninggalkan anak2..walaupun sedih tp dh tuntutan..tiap2 hari akan kol nk dgr suara diorg

kakcik berkata...

Kakcik sekarang dah selalu tingal2kan anak2 - mereka pun dah besar. Masa mereka kekecik dulu, memang boleh kata tak pernah ditinggalkan hanya semata2 kakcik dan suami hendak pergi bercuti. :)

Rozita berkata...

sy x pernah sanggup kak...susah senang anak2 mesti bersama...

Kakzakie berkata...

Itulah cikgu. Pertama kali kakak berpisah dgn anak sulung kakak masa dia masuk form 1. Masa tingglkan dia muka selamba sja walau hati dah sebak. Keluar pagar asrama saja, airmata kakak dah berjuraian....

Pernah tinggalkan anak-anak masa paling lama tahun 2008 (sebab akak tunaikan haji - 44 hari) masa itu yg kecik baru 5 tahun. Kakak pergi betul-betul cuti sekolah dan balik dua hari sebelum naik sekolah...

Hanis Azla berkata...

pernah juga buat hati kering pi berjalan berdua.. tp end up mmg tak enjoy pun.. sepanjang masa dua2 org asyik ingat anak.. sejak dari dlm flt sampailah kat sana mmg tak henti cerita hal anak.. lps tu mlm tak boleh tido.. aduhai..

Eliza berkata...

Perasaan yg sama ngan saya. mmg tak boleh nak tinggal anak2. Mesti nak bawak henbeg tu gi mana2 walopun pangai diorang tu menyesakkan hati kekadang...

Zue AnnaLeeya berkata...

sama ar kak...
tak smp ati nok tggal anak2...
sedangkan kita gi bersuka ria..
mesti terpikir, anak2 mkn ape, tgh buat ape... huhuhu..
biarla susoh senang se'eh so'oh pon dgn anak2 skali...

Farah Shamsudin berkata...

kalau dah ada anak tu kak, memanglah tak sanggup. lainlah saya.. masih berduaa.. memang enjoy kalau dapat hanimun tu..

Isteri Encek Bard berkata...

huhuhuh mesti tak sanggup

makdara TERdiva berkata...

takde ibu yg sanggup!

tapi dalam situasi mcm MDT skrg,
terpaksa jua hidup berasingan dgn anak2 kerana desakan hidup..aishhh!

MamaEma berkata...

memang tak sanggup kak...tapi apakan daya kalau terpaksa juga..itupun keran kerja atau kursus

bab jalan semata-mata berholiday berdua...tapi anak ditinggalkan memang tak sanggup...

Bila Ku Kata Cinta... berkata...

sis..hati seorg ibu...begitulah...

lala shaheila berkata...

kecik2 tak sanggup nak tglkan..
tapi kalau dah besar , dah pandai sekolah semua.. baru x ssh hati nak tglkan..
haha, mcm sy dah kawen lak..

zaidah berkata...

suka ngan kenyataan cikgu...suara merdu bak tarzan...hehehe...sama ngan kita...hehehe...apa2pun anak2 kita dahulukan.....itulah eratnyer hubungan ibu n anak....

kayzie berkata...

skrg anak kecik lg mmg tak sggup nak tinggal..kalo leh, g opis pun rasa nak bawa..rasanya kl dah besar pun tak sggup nk pisah..

Nurul Jannah berkata...

mak saya pun cmtu kak..huhu

ieda berkata...

setuju kak .. saya pun x sanggup tinggal anak2 lama2 .. selalu kalau tinggal pun x lebih sehari .. selebihnya kalau urusan kerja barulah paksa rela huhuhu

wahida berkata...

mmg kalau nak ikutkan mmg tak sanggup kak, tapi pada saya, kita as a husband & wife patut ada ruang kita sendiri...bukan selalu kalau nak melancong berdua kan...

time tu lah kita nak naik kan balik mood romantik mcm memula kawen dulu...huhu...

y not? akak try la...

Kalamhati berkata...

Patut la ambo tebohok takdi..ado ore sebut namo ropanya...hehe

Tok payah la kak weh..kalu gi berdua pun hati tok sene jugop..pala duk igt ko anak2..jd mcm tak best bercuti..biarlah cuti dekat2 jah n buleh angkut anak2 belako..suko pun suko..

Amy Syaquena berkata...

x ada seorang ibu dalam dunia nie yang sanggup sis melainkan ibu itu tak waras atau memang cetek kasih sayang.walaaupun amy masih belum ada anak tapi amy dapat rasakan dari bait2 kata yang aku taipkan..

Azhariah Zuber berkata...

mmg tak sanggup..mesti pk mereka tgh wat pe, makan apa...tapi adalah weekend ari tu sempat gak dating dgn hubby..pelik pula takde beg tangan..haha

JunAina berkata...

kak aina pernah gi bandung ngan kengkawan, anak3 tinggal ngan abahnya. sesekali enjoy tapi jauh di sudut hati maunya sedih...setiap barang yg di pegang teringat jerk kat dia org...

mungkin dah biasa outstation jadi anak2 tak terasa walaupun mak sedikit menjeruk rasa...:)

exora berkata...

Eropah..jauh sangat, ambk ms lama...
tp klu dlm m'sia apa slhnyer tinggal 1 atau 2 mlm jer...just 4 privacy u n suami...sekali dlm 10 thn tinggal ank..ble kan...pndpat jer..

rara pinkmafia berkata...

mcm mana lah bile rara dh ada anak nt,rara akn jadik mcm akk gak kot.hehehe.tp rara garang,.

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..betul tu kak..setuju2...
walau siang2 cma marah cam naga ngan hulk..mlm2 budok br2 tu ttp carik bawah ketiak ummie dia..

x sanggup nk tinggal lama2...

zarazueyin berkata...

sy x sanggup
eh...sy blum kawen...hehe
kalau ada anak nnti pun sy rasa x sanggup juga :)

Azlan Hasan berkata...

wah..akak nak ke eropah ker??wah..giler stylo!!!hehehe

Regards,
-Strider-

diana berkata...

huhu...
tak sanggup la..tambah2 kita nak pi makan angin..kan??
baik la pi dengan yang tersayang..
dengan anak2...
hati riang jiwa pun tenang...

apik pehe berkata...

alaa kak..tunggu jer anak2 da besar..hehehe

~izan~ berkata...

slm kak,eh tetiba terklik link akak masa dok skrol.tajuk gempaks! hehe

izan mmg akan amik masa berdua2 setiap kali asben balik darat.suami isteri mmg perlu ada masa utk berdua2an utk menambahkan lg kasih syg yg sedia ada tu.

sblm keluar berdua sehari dua,kami akan bwk anak2 mkn angin dulu.kiranya dua pakej percutian akan kami book bila suami naik darat.satu utk anak2,satu utk kami.
maklumlah jumpa 2-3bulan sekali.kami dah amalkan sepanjang 6thn kawen ni..

privacy itu harus ada,antara petua2 rumah tangga hehe.

betul kata wahida tu =D

365hari setahun,363hari dgn anak2,2 hari je pinjam utk diri sendiri dan suami =)

salam ramadhan kak awal2,takot tak sempat lg singgah lps ni huhu.

Acik Erna berkata...

sarah..tak sanggup..betul2 tak sanggup.

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe belum ada pengalaman macam ni lagi...rasanya awe tak sanggup juga kot

Izan Ishak berkata...

mmg tak sanggup kak!!!
biarlah berenam dgn hero2 besar n kecik walau ke mana jua destinasi yg dituju...

Papa Mifz berkata...

mmm...terasa papa mifz...huhu hari tuh tgal kan mifz sebab mifz xtau snorkeling lagi....hehe