selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 11 Julai 2011

"KITA | BERSIH"

Assalamualaikum
wow, rata-rata hapdet
pasal BERSIH!!!!!

saya pun hendak ambil kesempatanlah
tapi bukan pasal ulasan bersih itu
ini pasal bersih dan berkaitan dengan semua orang

secara zahirnya semua orang suka orang yang pembersih
tapi melihat luaran bersih tidak menjamin
seseorang itu pembersih
ada yang tak setuju ke?
ini mesti ada pengalaman nih
maksud saya mungkin bukan diri kita
tetapi kawan-kawan kita yang lain

pesen gini memang kita katakan PEMALAS
kalau dia rajin mesti dia tak amalkan sifat-sifat pengotor begitu
sebagai contohnya:
rendam baju selama seminggu dalam bilik air
itulah pakej-->pengotor + pemalas

tapi selalunya insan begini dikaburi
dikaburi dek penampilan yang vogue de vazz
padahal yang tinggal dengan doranglah
tahu camane perangai dan sifat mereka

oleh itu bersih luaran bersih dalaman
agar terpancar nur dari wajah kita

p/s: jom bersihkan rumah!!!

22 Rajin Komen:

A.s.t.i.n.a berkata...

bersih pun subjektif..

kat luar kemain, kat dalam berdaki..

ade yang kat luah mcm serabai, dalam berkilat2... errr apeke yg berkilat?

ajumohit berkata...

yg pastinya daku akan make sure tandas rumahku berkilat2 bersih, sbb daku ni mmg penggeli orgnya hehehhe

Kakzakie berkata...

Betul cikgu... kakak sokong ada yg nampak vogue tapi bila dah campur kita tahulah dalamannya. Kalau dalam handbag, tisu dah dipakai, sarung gual-gula semua ada di dalam memang tak sangka dgn penampilan diri...

Sama-samalah kita membuat yg terbersih...

H.J berkata...

bersih rumah la yg pling malas...wakakaka

Farah Shamsudin berkata...

betul tu kak.. jangan ingat bila seseorang tu vougue kat luar, bila kat rumah die vougue juge..:)

Kalamhati berkata...

btol2..ambo setuju..masa study dulu ramai hok vogue de vazzz kat luar tp dlm bilik..huhu baju hok basuh nga hok pakai doh duk gumpal2 atas katil...huhu

Mama Kembar 3 berkata...

Agreed. Sometimes penampilan kemain cun lagik, tp bila dah kenal baru tau camna 'bersihnya' org tu.

~ yus ~ berkata...

setuju!

Yus tak ingat pernah baca di mana. Katanya, kalau nak tahu seseorang tu pembersih ke pengotor, tengoklah tandas rumah dia...

Kalau rasa geli geleman nak masuk tu, pengotor lah tu..huhu

munna berkata...

pernah dpt housemate mcm tu kak zia.... mmg penampilan lebih diva tapi pengotor ya amat....

Hanis Azla berkata...

betullah kak.. susah nak nilai seseorang tu dari penampilannya.. mujurlah mmg sejak kecil dan diterapkan dgn nilai-nilai utk menjaga kebersihan ni.. at least klu malas2 pun masih lagi berusaha untuk rumah nampak kemas dan bersih..

kak, apa FB akak? hari tu saya cari guna nama tu tak jumpa plk..

Eliza berkata...

mak ai..bior bebenor awak? saya tak pernah nengok lagi org pompuan yg rendam baju sampai seminggu..pemalas tahap kronik dah nih yang oi..

Fail nak buat menantu camnih...nauzzubillah..

diana berkata...

masa saya kerja dan duduk umah bujang dulu ada la 2,3 orang yang gini..
muka comel2..
bau wangi je selalu..
tapi msuk bilik depa bau kain buruk je..
sakit hidung..

Sarah Syazwani berkata...

yee btl2..mmg ade org mcm tu..bila dok sebilik/serumah br tau camne..kdg2 ade lelaki lbh pembersih dr pompuan

MommyAqil berkata...

saya pon setuju kak sarah..bersih luaran tak semestinya bersih dalaman jugak..kengkadang inner side tu lebih penting esp soal hati..Kalo hati kotor akn effect semua perkara yg melibatkan kehidupan kita...hihihi...

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

pernah gak jumpa kak...kat luar bukan main vouge dan tak suka nak makan kat kedai-kedai biasa sebab katanya kotor dan tak macam kat restoren besar..tapi bila tgk rumah..MasyaAllah..berlendir!

ShErA berkata...

pernah ada kwn mcm ni... bila jd student, rendam bj seminggu... lps tu br bsh... kalau blk kg lg la, tak sempat bsh tinggal sj... mcm2 ragam... tak tau la mcm mana dieorg blh tahan...

Sarah Syazwani berkata...

salam..nk tinggalkan link

http://sarahkamil.blogspot.com/2011/06/cutest-baby-smiling-contest.html

jgn lupe ye jenguk sy..amy minta tinggalkan link...dia tertinggal link sy..tq

sori kene tinggalkan komen kt tajuk entry yg x sepatutnya.x jumpe pulak tajuk baby contest kt sini ke atau sy x perasan..huhu

bersama kak Es berkata...

kalau luar bersih tak tentu bersih dalam.

Kalau dalam bersih... insya Allah luar pun BERSIH !!

Amy Syaquena berkata...

amy pernah berdepan dengan orang macam nie kat luar punya la vouge tapi hakikatnya punya la pemalas dan pengotor..

Azlan Hasan berkata...

saya paling tak suka remdam lama2 sebab nanti bau dia susah nak hilang..walaupun da basuh ngan sabun..nanti mesti nak kena basuh 2-3 kali..hehehe..

Regards,
-Strider-

♥cmª shIemª♥ berkata...

cma pembersih...jdnye mmg kontra sgt ngan pengotor ngan pemalas ni....

ieda berkata...

yes .. yes akak .. selalunya utk mudah menilai keadaan seseorang itu di rumah kita boleh lihat dari tempat dia bekerja .. tempat duduk dia .. kalau serabai x tersusun .. hermm mcm tuu lah dia dirumah huhuhu