selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 27 Julai 2011

"DUIT SEPERTI AIR"

Assalamualaikum
selamat pagi semua

hujung-hujung bulan ini
semuanya menunggukan
maklumlah ada mende hendak masyukkkk
apa lagi kalau bukan GAJI
jika kakitangan gomen
dapat dalam sekitar 25/26hb
jika swasta saya kurang pasti
yang pastinya apabila dapat gaji
maka mengalirlah duit itu seprti air

sekejap sahaja dapat merasai kewangian note duit
kemudian duit itu akan mengalir ke mana-mana sahaja
bil domestik, telefon, berukben
bil nursery, bas skolah, KAFA
insentif untuk mak ayah
payment kereta dan rumah
dan bla..bla..bla..bla..bla
mahu cecah 5K sebulan
mok wey..banyaknya
pekebenda yang dibayar tuuu!!!
itu CONTOHlah yer..hahahha

kadang-kadang betullah peribahasa
besar periuk besarlah keraknya
tapi satu sahaja saya percaya
iaitu keberkatan rezeki kita
sedikit atau banyak rezeki yang kita peroleh
andai keberkatan yang kita dapat
pasti akan cukup malah boleh ditabung

p/s: bau duit memang wangi kan..hehehhee

36 Rajin Komen:

Kakzakie berkata...

Anak kakak suka cium duit baru keluar dari poket angpow...

Kakak belum gaji lagi. Baru kira hari ini. Hantar memo ke boss (di oversea) kalau ok baru dapat. Lambatnya..:(

GreenJade berkata...

huh bkn mcm air jek sis..dah mcm roket...bedesup ilang sekelip mata.

tp xpe lah..sekejap pon sekejap lah dpt bau kewangian keharuman $$ tu.ape pong 'keberkatan' plg diutamakan :)

fa-in berkata...

best nya bila gaji dah masyukk..
mcm2 dibeli nye hehe..

Eliza berkata...

eh..1st ker? hehe..ingatkan sesat tadik. ceria rumah baru nampak?

Duit nih byk mana pun takkan pernah cukup. Sentiasa bersyukur dgn apa yg ada, hati tenang n tidur lena sudah...

Eliza berkata...

alamak terlambat gak. gediks ok saya hari ni. sori awak..

ajumohit berkata...

Cantiknya umah baru, mmg pon kak, jap je duit tu park dlm akaun, pehtu sikit2 ilang dari pandangan hehe

♥cmª shIemª♥ berkata...

muehehe...
betul2...
mengalir derasssss je...tau2 dah kempis..bayr itu ini..

kak....cnatiknye cat...pinky you!
semua pinky2 belaka..cantik2!

~ yus ~ berkata...

betul tu kak....cepat je mengalir kan..

Tapi kita memang perlu asingkan awal2 untuk tabungan tu, kalau mengikut tips kewangan yg betul, katanya, 20% dari gaji harus di simpan sebagai tabungan kan...

MommyAqil berkata...

saya pon sama kak..duit habis macam air..tak bleh nak rasa kenikmatannya..huhuhu..sedih...ni nk raya lagi tambah pening...haihla duit...

Papa Mifz berkata...

betul la kak...kadang2 after pecah jer rm100 berdezup tup tup tinggal sehinggit jer...huhu

Hanis Azla berkata...

skjp aje merasa duit berkepuk kat tangan.. lepas tu duit yg ada tu dah bertukar tangan.. yg wajib bayar tu mmg wajiblah.. yg tak wajib pun kdg kala masuk senarai jgk..

wah.. cantik rumah baru akak.. berseri2..

MamaYatie berkata...

kak, kdang2 $$ tak macam air..macam angin dah..sekali lalu terus ilang..huk3x

Mama Zara berkata...

sy suka bau duit (baru), wangi!

~izan~ berkata...

walaupun izan tak keje kak,tp izan selalu tgk kira2 yg asben izan buat kat laptop dia..mmg ada file khas dlm excel dia buat setiap bulan,dah la semua byr online sbb dia kat kapal,izan nk buat dia tak bg huhu...


sikit ke byk ke kak,tu semua rezeki.dan pndai2 la guna.ye tak? hehe (pndai2 je nk nasihat cikgu..huhu)

diana berkata...

belum gaji lagi..
5hb biasanya..
gaji suami la..
tapi saya dapat la sikit..
jheheheheh

mama tims berkata...

kak..skang inflasi rendah kak,rm100 skang mcm sket jer,,beli tu beli ni..jap je dah tinggal 10 hengget..

exora berkata...

na..duit x wangi bla mu cium yang lepas g market beli ike..balance tu cium r...hehehe, dgn khiput2 n basah2 ckit..

Acik Erna berkata...

betul la..macam air terjun..sekejap je..cuma dapat rasa pegang je sebelum dibagi ke orang lain..

ieda berkata...

sedih dgn keadaan perbelanjaan kita skrg nie .. duit makin susah .. kena pandai sgt2 budget .. brg sgt2 mahal .. x dpt bayangkan org2 yg susah tuu mcm manalahhh agaknya kan .. huhuhuh

Yasminhamid berkata...

saya pun suka bau duit baru...hihihi..

Solihin Zubir berkata...

nk dpt duit, punya la susah.. nk habiskan tu punyala senang gila.. kejap je.. mmg mcm air dia mngalir..

A.s.t.i.n.a berkata...

kalau duit letak dlm handbag lg wangi..
tp sekejap jer takde dh duit tu..

Sofya berkata...

belum terima gaji tapi list dah pjg berjela ha3

eelobor berkata...

huhuhu...isu duit memang sensitif. pening kepala memikirkan

Izan Ishak berkata...

mmg sonok time gaji kan kak, kalau swasta cam bank biasanya 22hb dah gaji...mata kuar duit jap masa tu...hehe...

apa2 pun... byk yg masuk, byk jugaklah yg keluar...

IMANSHAH berkata...

kena cari isteri anak raja ni..baghu duik ambo cukup

asnizaziz berkata...

duit mmg x pernah cukup..ade aje nak dibayarnya..lame2 duit dlm bank pon tinggal 10 hengget je :D

Amy Syaquena berkata...

selalu orang gaji ikut masa amy gaji xikut masa cam ner tue kak huhu..ada job ada duit x de job diam2 sudah huhuhu.....

zino berkata...

bulan ni lagi banyak belanja nanti tu....

cik Dil berkata...

buat stdnt cam dil, mmg xpnah cukup duit..hehe

eiela berkata...

memang duit mengalir macam air pun. kena pandai-pandai menabunglah kan.

Ujie berkata...

kalaulah idea menulis blog mcm air..kan bagus!

Hakikat dunia, bekerja utk hidup!

apik pehe berkata...

itula..sedikit mana pon gaji kiter..kalo da rezeki melimpah..hehehe..sentiasa jer tenang

Farah Shamsudin berkata...

betulla kak..
duit cepat sangat mengalir..

CIK TOM berkata...

gaji ciktom br msk smlm..happy mode..hehehe

makdara TERdiva berkata...

betul tu..
dpt gaji pagi, petang dah tinggal suku kerana menyelesaikan kepentingan2 lain..tsk!