selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 26 Julai 2011

"JIKA DEMAM"

Assalamualaikum
selamat pagi ke tengah hari semua
sudah jam 11.35 sekarang
barulah saya bersiaran

hari ini saya ambil MC
untuk kali pertama bagi tahun 2010 dan 2011
selalu saya ambil CRK (cuti rehat khas)
kerana menjaga anak yang sakit
hari ini ambil MC kerana diri sendiri demam..huhu
bukan sebab durian saya rasa
sebab peralihan cuaca kot..hehe

teringat zaman kecil-kecil jika demam
mesti mak saya akan tanya hendak makan apa?
uolls macam tu jugak ke?
time demamlah dapat makan best-best!!
betul tak??
jika saya masa ni lah dapat makan anggur
(orang klate panggil ZABIT)
betul uolls..masa inilah jika hendak makan apa
cakap!!!!!hehehehhe
paling tinggi mak saya layan bagi NANAS dalam tin
yang potong kiub-kiub itu..huhu
sedak weh!!!!lama dah tak makan nanas gitu

sekarang demam ke selesema
kerja-kerja rumah tetap kena buat
memang SUPER DUPER MAK lah..hehe
itu pasal MAK jika sakit cepat SEMBUHkan
kebesaran Allah taala

sekarang dapat berehat kat rumah
dengan mek sarah dan najwan
masih terasa pening-pening
dan hidung masih soh seh soh seh..huhu

p/s: hendak jalan-jalan rumah uolls nih..sediakan BUAH ZABIT deh!!!

34 Rajin Komen:

kakcik berkata...

Semoga cepat sembuh. Kakcik pula dah dua malam tidur lena sampai tak sedar apa-apa, tapi tetap terjaga sebelum pukul 5 pagi. Mungkin sebab badan dah terlalu penat.

Rozita berkata...

semoga cepat sembuh kak...banyakkan minum fresh oren... vit c tu..

zaidah berkata...

semoga cepat sembuh yer cikgu...klu ibu2 nie demam memang kat rumah tu still buat lagi kerja rumah...sebab tu cepat sihat...

MommyAqil berkata...

selamatt bercuti rehat kak sarah...saya pon MC jugak hari ni..sama juge le kes nya..sekarang ni mmg musim...

Amy Syaquena berkata...

betul la kak bila teringat zaman dulu rasa macam nak putarkan masa kembali tapi nak baut cam ner semua tu hanya kenganan semata2... anyway get well soon kak..makan obat ikut masa ok and take a good rest..

munna berkata...

semoga cepat sembuh kak...rehat secukupnya ye...

makdara TERdiva berkata...

ai kalau demam mulalah nak sedih2 ..peel dari kecik sampai ke besor..haha

ieda berkata...

ekekekke penangan makan deyan lah nie kak .. ingatkan ehem .. ehem .. ekekek :))

take care kak .. jgn lupe gather2 kita , jaga kesihatan kalau tidak x leh jumpe nanti ekekek :))

azwa amani berkata...

oowhh baru amani tahu, zabit tu anggur

azwa amani berkata...

oowhh baru amani tahu, zabit tu anggur

~izan~ berkata...

semoga akak cepat sembuh...

zabit tu anggur? hmm kalau tak bgtahu,mesti izan pk sabit dah tu huhu...

slmt jln2 hehe

diana berkata...

banyak kan berehat..
anggur...??
satgi saya hantar..
heheheh

Hanis Azla berkata...

buah zabit ada ni.. meh lah singgah.. selalunya bila demam mmg rehat cukup2 tak buat kerja rumah.. tp baik demam selalu rasa nak demam balik bila tgk rumah mcm tongkang pecah.. he..he.. semoga cepat sembuh kak.. take care yer..

Mama Kembar 3 berkata...

bestnya kalau time demam tu dok kat umah mak kan? leh bermanja manja mintak makan itu ini hehehe.

ni demam kat umah sendiri, layan diri je laa yer hehe. moga cepat sembuh yer cikgu :-)

Kakzakie berkata...

Dah kata super duper mak mestilah soh-seh-soh-seh hidung tu pun kena buat juga kerja cikgu...

Nasiblah mek dua tu tak mintak itu-ini... dah cukup baiklah. Harap esok baiklah cikgu. Kesiannya....

ShErA berkata...

selalu kalau demam abah shera paling risau... shera suka kalau time tak sihat ni.. mcm2 makanan boleh makan.. hehe...

kak, header blog cantik la...

Alin Marlini berkata...

musim demam..Alin baru baik demam..makan ubat tau

Kalamhati berkata...

hehe zabit tu oghe klate amik dr bahasa arab..org arab panggil 'zabib' buah anggur hak masak dah sebenar mcm kismis tu..hehe

ambo supo tu jugok..maso demam mak tnya nok make gapo..mcm2 dia beli nk suruh kita lalu make..

Citarasa Rinduan berkata...

pon2........
ahyu sediakan selori nie..
hahahahhaha...


mama sarah..
jaga kesihatan ya..
jgn lupa makan ubat ikut waktunya

IMANSHAH berkata...

hari ni kita kursus, sobsob

Fariq berkata...

betul.. time sakit masa kecik2 mcm2 mak sediakan, walopon tak seberapa kan, tapi bukan sng nak dpt mkn mende2 yg tu,, ingat dok spital tahun 2010. ari2 mak bwk makan, haha,, nak harap mknn kat spital tu, seminggu la puasa.. tapi ari last tu pelik la mknn kat spital tu tetibe jadi sedap.. :P

papepon semoga cepat baik ye kak.. :D blog dah pink dah ni.. nice

eelobor berkata...

huhuhu.....demam yer. kesian jer kat cikgu. ada staff kat opis saya, dah kerja 30 tahun tak pernah ambik MC walaupun sehari pun

Farah Shamsudin berkata...

Cepat sembuh ye kak..farah pun mc arini.. tapi tak dapat rest jugaa.. kerja rumah tetap berjalan..

sayangsayangibu berkata...

en3 mengingatkan masa kekecik dulu, kalau demam ke sakit,mesti mak ayah tanya nak makan apa..
huhuhu..sedih....

semoga cepat sembuh ye cikgu

exora berkata...

sian ke mu na weii...takut2 nk leh adik jah...huuaaa..
pembetulan ckit wei, bkn zabit tp 'jabit'laa.

Yasminhamid berkata...

semoga cepat sembuh....saya kalau demam. esti minta mak belikan asam masin..

Azlan Hasan berkata...

semoga cepat sembuh kak..hehehe..nie sebab terlalu super laa nie(entry akak yang lepas)..hahahaha..asal bos sy tak bg sy cuti rehat khas??nanti nak gi tanya laa..hehehe

Regards,
-Strider-

~ yus ~ berkata...

demam2 pun, rumah baru, wajah baru blog akak ni....pink! Cantik!

Saya pun selsema dan batuk ni kak...

Moga kita sama-sama cepat sembuh kan..:)

HappyIrfa berkata...

awakkkkkkkkkkkkkkk..
(jerit sbb teruja)
saya pun sama lah..
suka kalau demam masa kecik2..
masa tu ayah akan tanya nak makan apa.ayah akan beli air oren botol kaca dan buah zabit ;-) adik2 yg tak demam makan hati tengok

oh kenangan manis

apik pehe berkata...

hehehe..cian kak demam..meh apik bagi ubat

mama tims berkata...

take care kak..waaa...dah tukar header baru,baju baru ye kak..

wahida berkata...

akak baru amek MC utk tahun 2010 dan 2011? cayalah!!

akak cepat baik ye, jgn skip mkn ubat..

cantik umah baru akak...

♥cmª shIemª♥ berkata...

huhu..demam ke kak??semoga cepat sembuh ye..

hehehe3..betul ckp akak.cma mase kecik2 dulo pun bila demam ayah offer nak mkn ape..suke2..

oo..zabit tu anggur deh??pahe la ambo...

=D

Solihin Zubir berkata...

sy kalau demam, sedap mcm mana pun x selera nk mkn.. haha.. payau je rasa..