selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 15 Julai 2011

"JARAK JAUH"

Assalamualaikum
selamat pagi semua
hari ini memang buntu idea
lama gak dok mengadap new post ni..huhu

tiba-tiba rakan sebelah  (pengantin baru)
merindui suaminya yang kini berada di KK
ahaaaaaaaa..datang idea
kita stori pasal perkahwinan jarak jauh

ada antara uolls sama nasib dengan rakan saya?
saya ada dua rakan begini
dalam keadaan begini
memang menduga hati dan perasaan
meruntun jiwa raga..huhu

saya sendiri pernah merasai penderitaan ini
ketika awal tahun 2008 - bulan februari
hubby saya ditukar ke kuantan
ketika itu kami di mersing

alhamdulillah keputusan pertukaran saya diluluskan
dan julai 2008 saya ke kuantan
walaupun selama 5 bulan berjauhan dengan suami
sangatlah perit dan lagilah ketika itu
saya tengah mengandungkan mek sarah
dan alami kemabukan yang teruk!!!!

saya dapat bayangkan
susah senang menguruskan anak
jika belum mempunyai anak
tak terasa sangat
hanya melayan diri sendiri dan perasaan sahaja

kesimpulannya la kan..hehe
memang tak sangguplah berjauhan
dengan cik abe sayammmmm itu
dan saya beruntung kerana
tugas saya sebagai guru
senang untuk mengikut hubby saya
kerana setiap daerah..ada skoloh..hehehe

p/s: sabar eh jika perkahwinan jarak jauh itu..^^__^^

30 Rajin Komen:

IMANSHAH berkata...

tulah, memang ada problem blog saya

tak tahu lah macam mana nak selesaikan..dah cuba banyak cara

Faezah Faiz berkata...

waaaaaaaaa......sedih30x..... sob33.... apa boleh buat~~tuntutan tugas menanti... mudah2an adalah hikmah yang Allah nak bagi... Kuantan,Phg---- Sandakan, Sbh... klu de highway, dah lame i drive tiap2 mgu....isk34...:(

Amy Syaquena berkata...

Sebelum nie ada terfikir nak duduk jauh sebab faktor kerja amy yang selalu out sttaion dan memerlukan amy untuk turun side tapi bila melihat dua tiga orang staff hubby yang terpaksa tinggal berjauhan memang payah sekali tambahan masing2 tidak boleh tukar.so bila lihat di depan mata terus x berbantut takut amy pun leh jadi cam dorang...

A.s.t.i.n.a berkata...

arrrrrgggghhhhhh.. no komen..

nidus2 berkata...

Ingatkan belajar je ada jarak jauh....

Rozita berkata...

sy pernah kena duduk berjauhan selama setahun... tuhan je yang tau.. lepas bersalin... dapat rezeki tukar... tapi bila2 pun akan kena tukar lagi.. nasib badan la.. nak duduk rumah je tak keja kewangan x bape mengizinkan...

Diana @ bilakukatacinta berkata...

sis: tak dpt nak bayangkan...huarghhh...setakat ni duk dekat..tak tahulah in future nt bagaimana

diana berkata...

kelebihan saya cuma saya tak kerja dan mana suami pi saya ikut ke..hehehhe..
tapi betul ke kalau mengandung,nak mintak tukar senang sikit nak dapat...

Eliza berkata...

sabar itu separuh dari iman. hihihi...

rara pinkmafia berkata...

rara pon nt dh kawen duk jauh gak.tp ipoh KL tak jauh sgt kan.hehehe

Fariq berkata...

takmo lagi bagi binik kerja nanti. kang dok jauh2 susah lak.. mlm2 ngingau takde org teman kat sblh.. :D

ana raisya berkata...

tu dia sekrg ni cek tgh rsse plak..aiya ya ya

Yasminhamid berkata...

sempat la merasa walaupun sekejap. suami kat sabah saya kat semenanjung...

Ati Masrif berkata...

salam cikgu,

kita mmg tak sanggup berjauhan
dengan hubby dulu masa pantang
anak sulong pernahlah berjauhan
selama 2 minggu jah..

lepas tu kita mmg tak mau lagi
biarlah berpantang di rumah sendiri
sambil tu hubby pun boleh belajar juga...hehe

ajumohit berkata...

skrg saya mmg alaminya..walaupun askar2 bertiga ni lasak tp saya kene byk bersabar huhuhu, tp tak kurus jugak pelik saya hehehehe

HappyIrfa berkata...

PJJ
Perkahwian Jarak Jauh :-)
Kedua belah pihak harus sedar diri sudah berpunya dan ada tanggungjawab.barulah PJJ berjaya.

pepatah berkata 'syg isteri tinggalkan2'..hehe

exora berkata...

ermm...saya pommmmm..huhuhu

~ yus ~ berkata...

memang tak sanggup berjauhan lama dengan suami kan kak...huhu.

Saya pun pernah berjauhan masa mula2 kahwin dulu. Memang tak best rasa, tapi masa tu belum ada anak, oklah lagi...

ieda berkata...

saya lagilah kak .. huhuh sedih bila cerita .. ermmm skrg nie suami selalu balik lewat ... tahun depan insyaallah saya akan berpindah kak huhuhu

miszatie berkata...

wah ni mesti berhati kental ni kan..
hey btw nice blog laa..nak put u in my list blog..hik2..:)
keep in touch yaaa..

Azlan Hasan berkata...

ntah laa kak baik buruk tak tau laa plak sebab tak pernah rasa..tapi abg2 kat opis yang mana wife duduk jauh kata rindu gak sebab abis opis hour je da tatau ape nak buat..kalau ade ank bini boleh balik awal gak..hehe

Regards,
-Strider-

Azlan Hasan berkata...

ntah laa kak baik buruk tak tau laa plak sebab tak pernah rasa..tapi abg2 kat opis yang mana wife duduk jauh kata rindu gak sebab abis opis hour je da tatau ape nak buat..kalau ade ank bini boleh balik awal gak..hehe

Regards,
-Strider-

Acik berkata...

tentu banyak dugaan tuh! hmmmm ... kalu sabar, pahala pun berlipat ganda tuh! :)

eelobor berkata...

memang banyak dugaan PJJ nih

MamaYatie berkata...

tak pernah rasa dan tak nak merasa...huhu..dah biasa hubby back up segala urusan kat umah..fingsan kalo dia takde

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

memang mencabar..saya pernah alami 2 bulan je pun dulu dah tak sanggup sis.

♥cmª shIemª♥ berkata...

cma x pernah lg kak zia..
rasenye mmg x mau..
huhu...

Nur-nba berkata...

Salam.. Nur pun sedang pernah melaluinya.. Memang menguji kesabaran..

~izan~ berkata...

haa,mmg kena tajuk dgn izan.

dah 6 tahun duduk jauh selama 60-100hari.jumpa setahun 3,4kali shj.kalau boleh ikot,lama dah ikot tp apakan daya mana ada org minyak bwk wife ke laut.line tepon takde (satelit phone kdg2 ok,kdg x),internet je la penghubung tu pun kdg2.huhu...

cuma sbr dan berdoa serta redha atas semua ini.puasa raya pun tak dpt bersama.tuntutan tugas menanti org2 minyak di lautan sana... =(

yg mengalami nasib yg sama mesti faham sgt2 keadaan kami isteri2 pekerja oil n gas...

Solihin Zubir berkata...

sbb tu sy nk jodoh yg sedaerah je kalo bleh.. ;-p