selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 28 Julai 2011

"STEAMBOAT!! | PUAS HATI (UPDATE)"

Assalamualaikum
wah..sudah mahu tengah hari

entry hari ini saja-saja hendak bagi uolls jeles
saya sebenarnya sudah lama amat
mahu makan steamboat yang best
punyalah susah hendak carikan
sejak dok mersing lagi..huhu

tapikan semalam
saya memang terasa
hendak makan sangat
terdetik di hati hendak menggoogle
lantas terjumpalah nama kedai steamboat
EAST COAST STEAMBOT
DI JALAN BESERAH dekat Alliance Bank
(dari bandar kuantan sebelah kiri)

saya rasa selalu gak saya lihat kedai itu
ingatkan kedai orang bukan Islam
rupanya tidak weh!!!!
maka semalam memang saya puas hati
walaupun terpaksa jugak menunggu
sehingga 10 minit untuk mendapatkan meja
punyalah ramai orang di kedai itu
lain kali memang kena boking dahulu tau..hehe

silalah jamu mata uolls deh!!!..hehe
dengan sekeping sajian ini
yang pastinya memang meletop!!
sekarang sudah tak susah cari kedai steamboat
hendak makan ajo..kita boking!!...hehe


p/s: harga amat berpatutan..hehe ^__^

38 Rajin Komen:

JaJa'Z berkata...

makan kat jhonny ke? kat luar blah blakang ecmall tu pun ada jugak restoren steamboat...

~ yus ~ berkata...

baru baik demam, makan steamboat ya kak...

best tu..hehe

Kakzakie berkata...

Bagusnya makan stemboat ini tak pedas jadi anak-anak boleh makan sama. Kalau nak pedas bubuh sambal sendiri... Kakak suka stemboat...

wahida berkata...

huwaaaaa!! mmg terliur okeh....

mama tims berkata...

steambot..mmg dah lama tak mkn steambot...nnti nak g lah..

LYAfrina berkata...

ooo..bestnyer.. tp y x best..xde geng nk layan steamboat..fain ni x mkn steamboat..aritu order..lya sorang kna hbskan..ayoyoyoo..nk pch perut ni

Citarasa Rinduan berkata...

waduh!!!
mmg terasa kat tekak nie..

ayu teringin nak juga..
jom, jaja belanjer ayu

Ujie berkata...

terliur sungguh..mesti pekena sblm posa nih!

Eliza berkata...

Ibuk Rozie..saya enggak bisa tahan nih..pasti di cari in sblm puasa gitu. (psst..kita ngomong gini sbb baru balik dari Bandung minggu lepas. seronok gi soping2 tuk raya. hihihi...)

diana berkata...

saya pun suka..
tapi suami tak berapa suka macam yang style celur2 gini..
dia tak boleh katanya..
lagipun dia bukan peminat makanan laut..:(

heheheheh

zaidah berkata...

alahai gambar steamboat nie membuatkan perut zai semakin kuat berlagu keroncong.....huhuhu....sedap

nanonano berkata...

kt mana ni kak?
dlm ecm??

ajumohit berkata...

Sedapnya kak, klu time berbuka msti ramai kan, nyum2

~izan~ berkata...

akak,ni kat mana kedainya? kalau johnys tu skrg izan dh tak masuk dah kak..ada la sebab2 nya hehe...

nnt bitau deh. hehe...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

wahh... sedap ni..
mane tu lokasinyer...?
mau ajak asben pi la.. =)

Papa Mifz berkata...

wow wee...okeh esok gak saya nak g mkn steambot...hehe

HappyIrfa berkata...

dah lama x makan steamboat..last makan posa tahun lepas..lama gile tu

Amy Syaquena berkata...

ambaoi kak baik demam terus layan steamboat ye..nampak menyelerakan but amy kureng sikit steamboat nie...

CIK TOM berkata...

wah nmpk sedap...nak jgk akak..hehe

exora berkata...

i meme suke u..tp hr tu ajk my hubby makan..dan dia pun suka sgt2..
tp i dh tkut lak nk g mkn lagi sbb hari tu kan badan i naik bintik2 merah...tp x sure pun apa sbbnye..kot ler elergik ngan bhn lam stmboat lak..

Iela Fazielah berkata...

emmm sedapnyer... ila sefamily mmg suka mkn steamboat ni

Hanis Azla berkata...

bestnya layan steamboat.. saya pun suka sgt.. tp sesekali aje dpt makan sbb anak2 kureng sikit.. jdnya klu makan luar tak dapat nak selalu pi restoran steamboat ni..

Yasminhamid berkata...

sedapnya ..... terliur nih.... saya pun dah lama ngidam nak makan steamboat

A.s.t.i.n.a berkata...

nyemsss oh....

ieda berkata...

wah2 boleh cuba nie ! :))

IMANSHAH berkata...

sedak gile demo

Solihin Zubir berkata...

terliur nengoknya.. sib baek bkn bulan posa.. heheh..

ShErA berkata...

sedapnya dpt makan steamboat... last shera makan puasa tahun lepas...

eelobor berkata...

huhuhuhu....tercapai gak cita2 dia nak makan steamboat

hani@debumelukut berkata...

buat berbuka pun best ni...

Acik Erna berkata...

sarah-najwan..nak mengaku pun malu..tak pernah cuba makan steamboat ni..

Chekgu Azrine berkata...

dah lama tak makan steamboat.. buat saya tergoda jek.. hehee

Ati Masrif berkata...

berapa harganya cikgu

kat sungai buloh ada gak
s/boat melayu yg harga rm10
seorang jeh :)

apik pehe berkata...

kak..apik da lame nk gi situ kak..huhu

♥cmª shIemª♥ berkata...

kak zia..mam kat mana ni..kat pesbuk lg cma dok tgk pic nie..
huhuhu..kl kl ado x?

munna berkata...

sedapnya nampak kak zia...kat sini pun ada kedai steamboat baru buka tapi tak pergi lagi cuba makan...

Farah Shamsudin berkata...

steamboatt pulakk.. akak ni saje je kan nak bagi farah jeles..

East Coast Buffet Steamboat Restaurant berkata...

Salam,

Thanks so much for the review :) Kami akan letak entry anda di page kami sebagai review restoran kami k! Papepun, thanks sebab berkunjung ke restoran kami. Next time datang la lagi! ;)

Untuk maklumat lanjut, add kami di facebook : East Coast Buffet Steamboat Restaurant