selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 16 Julai 2011

"TERBAEEEK!!!"

Assalamulaikum
selamat pagi
ini cerita makan malam semalam
saya masak tau..hheehe
ayam masak kicap ajo
sesimple mungkin lengkap pakej
kuah dan lauk terus :)

apabila anak saya yang sulong
mencuba lauk tadi dan menyebut
"TERBAEEKKKlah MAK!!!"
saya begitu terharu..huhu
sampai nasi tidak cukup uolls
selera sungguh hubby dan anak-anak saya makan

itulah kan moral cerita ini
masakan ibu memang sedap
walaupun masak hak simple ajo
sekadar ayam masak kicap
dimakan dengan nasi panas
++budu dan ulam timun
selera gak..hehe

hak jadi problemnya
jika MOOD masak mak ke laooottt
hak tu tarak sapa dapat tolong
melainkan diri mak sendiri yang mak tolong..wahahhahaa

motivasi mak...motivasi mak
sudah hampir ramadan mak
mak kene buang jauh-jauh
mood masak mak yang ke laoot itu
ke antartika...keh3

p/s: sokonglah saya!!!!undilah saya!!!oppss..silap-silap..ehhee :)

24 Rajin Komen:

A.s.t.i.n.a berkata...

saya sokong!!!!
pssst cikgu, ayam tu ade belens?

Kalamhati berkata...

caiyyokkk mok!!hehe

bersama kak Es berkata...

tu laaa... simple pun sedap selagi airtangan tu dari mak.
kak es goreng ikan pun diorg dah cakap bau sedappp huhuhu

ajumohit berkata...

Setuju2 jnji air tgn ibu semua pon sedap

eiela berkata...

yup,, air tangan ibu walau simple macam mana pun, sedap..

suri solehah berkata...

saya sokong kak zia....huhu

~ yus ~ berkata...

sokong akak..Saya tahu akak masak sedap punya. Sedap di hati suami dan anak2, itu sudah cukup menaikkan motivasi untuk terus memasak untuk mereka kak...

Chaiyokkk kak zia...hehe

exora berkata...

heheh..mu meme terbaeeekkk..cgu school,cgu fb n cg blogsss..terbaeekk

Farah Shamsudin berkata...

hehehe.. farah pn masak ayam masak kicap je baru2 ni..

kakchik@ella berkata...

"air tangan ibu"

diana berkata...

betul2..
kalau mak yang masak kompem la sedap..
teringt pulak cerita masa makan nasik kemarin..
nak buat entry la..:p

Papa Mifz berkata...

saya setuju...masakan ibu adalah yg paling sodap seantero dunia...:)

Yasminhamid berkata...

masak kicap menu wajib setiap hari saya... tak kira la ikan, ayam atau telur. kalau tak adam tak makan nasi la jawbnya....memang betulkan?? masakan mak yang terbaaeekk..

kayzie berkata...

air tangan ibu mmg terbaik..cair hati anak tambah terpaut hati suami..hehe..sy undi akak..hahah

IMANSHAH berkata...

ouh..nak try kak

miszatie berkata...

ade lebey lg x?? hehehe...tb2 rse excited nak merasa air tangan cikgu ini..hik2 :)

Azlan Hasan berkata...

hehehe.memang terbaeek kak..anak akak ngan saya leh geng..sy pun mmg minat ayam masak kicap ngan ayam masak berlada..hehehe

p/s: lain kali kalau masak ayam mask kicap anta laa rumah sy..hehehe

Regards,
-Strider-

MommyAqil berkata...

heheh..betul kan kak sarah..bile ank2 n husbd puji masakan kita kita rasa cam nak masak hari2 je..hihihi..tapi budak2 mmg suka masakan kicap..tu yg senang tu...

Citarasa Rinduan berkata...

ALHAMDULLILAH..
ayu suka sbb naik semula semangat cikgu nak memasak kembali..

tapi tulah kan, apa pun yang keluar dari mulut anak2..
akan buat kita terharu...

lagilah umai suka kata..
TERIMA KASIH IBU, MASAKKAN MAKANAN UNTUK ADIK

ieda berkata...

ahahhaha sokong lah akak !!!!

walau masak kicap janji sedap anak2 suke .. licinnn punn dah memadai kak .. same aar ngan saya nie .. tgh cari mood :))

ermm baru nak singsing lenggan masak telur masak kicap lalalalal :)

Nur-nba berkata...

Kalau anak dan suami yang memuji masakan kita, tentu bertambah bersemangat nak memasak..

Acik Erna berkata...

air tangan ibu memang terbaik.bila anak cakap macam tu..pendorong semangat ibu untuk lebih rajin tu..he he

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe.mak msk mmg sedap...^^

chaiyok2 kak..

puanbee berkata...

bee masak hari2 , hari2 kena puji samai kembang semangkok.. wehh budu tetap ado ye.. bee lak sambal belacan