selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 14 Julai 2011

"SKILL MASAK SUDAH KURENG!!!"

Assalamualaikum
lambat saya bersiaran
kesibukan melanda
idea pun seolah-olah
cuba melarikan diri jauh-jauh
begitulah selalu..huhu

sejak dua menjak ini
memang dapur rumah saya
sudah tak berasap berkepul-kepul
yang berasap hanya masa jerang air sahaja
atau goreng french fries + rebus sosej
dalam 5 hari bekerja itu
sehari asap berkepul-kepul
4 hari asap di kedai..huhu
[read: hendak salahkan sibuk la tu..huhu]

maka saya mula perasan bahawasanya..huhu
skill masak saya sudah semakin kureng menyengat
hendak fikir menu itu sangatlah payah
apatah lagi bahagian masak-masak
hairan bin ajaib betullah

saya menjadi agak takut dan risau
kerana dalam masa dua minggu lagi
kita semua akan berpuasa
jadi masak itu amat penting
jika dibandingkan membeli di param

adakah uolls menghadapi masalah
yang sama seperti saya?
atau saya sahaja yang terperasan
skill masak saya kureng..hehehhe

p/s: puas mikir nih..huhu :(

21 Rajin Komen:

kakcik berkata...

Kakcik juga selalu kehilangan idea nak masak apa... :(

MamaEma berkata...

iye..sama

masak kat kedai lebih dr rumah..

gas habis gara2 kerap masa air saja

kayzie berkata...

hehe..sll gak kekeringan idea..kalo dah puas pk nak masak apa, tny pada en suami jek, dia kasi menu lagi sng tak pyh nak pikir2..

ajumohit berkata...

hehehe samalah kita, aju ni masak time weekend jek itupun kering idea inikan masak tetiap hari mmglah lagi kering hehehe

A.s.t.i.n.a berkata...

saya jugaaa...
skill memasak berkurang..


tapi skill memakan bertambah2 pula..

heran..

diana berkata...

tu maknanya nye kena beli buku resepi la..
hehheh..
tak pun ambik pembantu rumah..
bab masak2 dah tak payah pikir lagi..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

perempuan paling banyak berfikir sebab hari2 kena fikir nak masak ape kan..hehe

zaidah berkata...

bila bulan pose memang pening kepala nak fikir masak ape untuk berbuka n jugak sahur...

Zue AnnaLeeya berkata...

bln pose lagi baik masok sdiri kak..
beli kt param mahai ler....
saya masok pon jenis lauk yg simple jer kak...
klu hari cuti baru msk menu yg spesel sket...

makdara TERdiva berkata...

disebabkan 'lone ranger', maka tak delah nak pening2 kepala pikir nak masak ape..kita beli jerr

tp sesekali nak tukar selera barulah masak..itupun main taram jer..haishh!

ieda berkata...

hahhaha same lah ngan saya kak .. saya lak skill masak lauk pauk dah kureng .. mood berpuasa dah menguasai diri .. sbb bila tiba posee saya selalu buat grg2 nie .. tu yg dah malas nak masak2 lauk .. tambah2 ikan dah mahal huhuhuh

Kakzakie berkata...

Kakak dah jadi rutin masak tiap hari bekerja. Kalau saturday/sunday baru makan luar.

Amy Syaquena berkata...

Amy pun sama juga kak sering kekeringan idea nak masak tapi di sebabkan hubby jenis x cerewet dan kalau nak makan nak ada ayam so amy tukar2 je la resipi ayam... dia suka tapi den pulak naik muak asal tengok muka ayam je dah kembang tekak..

LYAfrina berkata...

pgalaman lya time duk sendiri dulu... hari2 duk mikir nk msk apa...jd lbila duk masok hok tuler jer..tu y jd dpur x berasap.. last2 mmasak pakai duit jer..

~ yus ~ berkata...

yus yang hari2 masak pun ada masa tak tahu nak masak apa. Bila dah mula selalu tak masak, mmg rasa semakin malas nak masak dan rasa sklill kureng menyengat kak...

Tapi InsyaAllah, bukan tak pernah masak kan, bila dah kena masak tu, boleh aje..hehe

eelobor berkata...

kami lak rasa cam tak berbaloi sebab 2 orang jer. si muaz bukan makan banyak sangat pun. dah la isteri balik kerja penat2, nak suruh dia masak lak. makan luar jer senang. tapi bila dah ahli keluarga bertambah nanti, mungkin memasak lebih rasional lagi kut dari segi ekonomi

Bionic women berkata...

rasanya masalh skill masak kureng ini telah melanda seantero dunia..heheh
kita pun perasan macam tu jugak, kenapa sekrang susah sangat nak pikirkan 1, 2 menu tu..dulu x ler macam tu kan?

Hanis Azla berkata...

skill masak saya mmg dah lama ke laut kak sbb mak saya ddk sekali dgn saya.. balik rumah mmg selalu mak dah siap masak.. itu yg jd manja tu.. skill pun hilang.. he..he..

Eliza berkata...

Rozie..bulan posa saya rilek pulak. Masak lambat sikit dari biasa. Minum petang takyah kalut nak buat dah. sukernya saya...

Acik Erna berkata...

skill memasak akan bertambah dengan sendirinya bila selalu masak..betlkan..jngan putus asa..demi keluarga..

♥cmª shIemª♥ berkata...

huhuh..cma ari2 kering idea nk mask ape kak......