selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 13 Januari 2011

** UBAT KUAT **

Assalamualaikum
selamat pagi semua


**pic from here**

jangan pulak terkezut badak
dengan tajuk entry saya itu
saya merujuk kepada
kesinambungan entry semalam
tentang keletihan kami sekeluarga

saya ingat saya inginkan
cadangan daripada uolls tentang
suplement untuk kecergasan diri dan kesihatan juga
untuk tampil bertenaga setiap masa
agar saya dapat menguruskan
keluarga dan kerjaya dengan jayanya

uolls boleh tolong sayakan..ehhee
sejak bekerja 2 minggu ni
setiap hari balik sama dengan geng opis hour..huhu
penat weh!!!!..anak-anak saya pun sama...waaaa

p/s: ingat weken ini..nak beli suplement yg uolls cadangankan

40 Rajin Komen:

Ati Masrif berkata...

ala ..sian cikgu slim ni

apakata weekend pergilah
senam menyenam dgn anak2

senam cam kita hari ni pong ok gak
sila tgk kat blog kita yek..hihi

kita ambil multivitamin jenama
BLACK MORES..bagus tau..
cubalah yek

kakcik berkata...

Kakcik ni pulak sangatlah tidak rajin mengambil sebarang supplement! :(

nurkaloi berkata...

kaloi setuju ngan ati masrif
black mores antra slah satu vitamin yg sgt fmos amos skrg...memg baek punyer
lau tak amalkan minum madu setiap pg b4 g keje...
heee cam org jual jmu plak daa
haha
ok jom renang-renang

~ yus ~ berkata...

Saya ambil D Folia dari Sendayu tinggi. Saya juga ambil produk Shaklee set B untuk penambahan susu dalam badan dan untuk lebih kecergasan...

Kalau tidak saya memang flat....

ch@ berkata...

menarik juga, kita pun sejak tak minum cocoa collagen ni, tenaga merudum, blm petang mata dah nak tertutup je. kena minum semula nampaknya =)

noor berkata...

nor pun cam kak ati amik black mores
oklah xder letih sgt
try lah kak

aibaks berkata...

pd pendapat aibaks.. klu da amik vitamin.. kene amik la buah2an byk.. sebab ia bantu penyerapan vitamin yang kite makan dengan elok.. klu tak vitamin tu tak serap ke dalam badan.. yang penting pd aibaks.. byk minum air putih/kosong/mineral.. sbb klu bdn kurang air.. leh wat kite jadi hidrasi.. leh letihkan badan sebab darah jadi pekat/likat.. selain tu.. happy la selalu ngan najwan n sarah tu.. insyaAllah..

hehe.. ni pendapat aibaks yang ntah mane datang plak pepagi ni.. hehe

Hanis Azla berkata...

akak pun tgh cuba cocoa collagen.. mmg badan rasa lebih segar.. dan katanya boleh mencantikkan kulit juga..

sarah-najwan berkata...

ati:
senam tu sokmo doh..hehe
nati nk gi cari kar farmasilah black mores tu..hehe

tq deh..

kakcik:
kene amik jugak kakcik..xle hrp makanan yg kita mkn je..huhu..saya pom blaja nk disiplin diri nih

nurkaloi:
tq nur..nati akak try cari..madu tu mkn gak..tapi jenis xdisiplinkan..

yus:
akak guna ST masa lps bersalin je..pastu smpai loni xmkn ape..

cha:
nape benti mkn cocoa tu..mmg kene mkn semula tu..

noor:
tq noor..nati akak pi cari..

aibaks:
tu yg salu dah mkn..ni nk kasi sihat lgi..tang minum air tu pom..akak failed jugak..huhu

hanis:
owh yer..mana nati kene cari jugak..ada 2 suggestion nih..tq dear..

wahida berkata...

huhuhu...saya makan pil Vitamin C dan Vitamin E je....

Hanis Azla berkata...

Sarah, akak beli dari kwn ofis rm50 untuk 30 sachet.. cukuplah utk sebulan.. tp hari tu akak ada tgk kat online juga.. cuba sarah google.. kat farmasi pun ada kot..

fyna berkata...

hehe..tak pernah lak amek suplement..tapi niat ati nak amek gak...rase badan pown macam tak sedap je...





jom singgah n follow2 belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

sarah-najwan berkata...

wahida:
okeh...jenama apa tu..hehe

hanis:
tq kak..nati saya cari..

fyna:
baik mkn dik..utk kecergasan..akak br nk mula nih..

Das berkata...

cikgu lagi penat....balik sama dengan ofis hour tapi...waktu kerja start lagi awal....org ofis masuk lamabat...kalau ada latihan sukan entah jam berapa baru balik....tapi orang ofis tetap sama....

eelobor berkata...

dapatkan rehat yang secukupnya...

suri solehah berkata...

salam sarah

penatkan sarah..evening primerose(kalau tak slp eja)tu pun okey gak lah yg 21centry.

Aretikz berkata...

Nak suplemen baik punya? Belilah barangan dari saya, InsyaAllah, kesihatan anda terjamin..

itu ayat propaganda jak ni kak.. hehe.. berhati2 dgn suplement juga, kadang2 ada yg xboleh pakai, saya suka cadangan aibaks.. baik punya. hehe..

Amy Syaquena berkata...

amy pun sedang mencari lagi nie kak..

HaNTwO berkata...

akak test minum tongkat kassim heheh..

munna berkata...

tak boleh nak cadangka kak akak sebab munna tak pernah pun ambil apa2 supplement atau vitamin.. time peknen ari tu adalah ... skrg ni klu letih minum air tongkat cni aje .. dah boleh hilangkan penat badan

AngahSayang2314 berkata...

lagi keje2 belambak balik memang termenung jauh di buatnya

Cma Shiema berkata...

cma x penah lg mkn ap2 suplement..
nk cuba jugak la..

bun_nee berkata...

ada bukan ubat tetai sejenis jus.. nak try ke?? nanti saya entrykan

BIONIC WOMEN berkata...

kak try amik pharmaton tu bagus..
dulu ms eily kerja farmasi, tiap2 kali bulan puasa ramai org beli..diorang kata berkesan x letih..
pastuh utk yg skait kencing manis kan, dowang x leh puasa sangat tapi ada 1 pakcik tu kata, dia leh puasa sebab makan pharmaton, sgt membantu katanya..kurang letih..
akak try ler..

makdara TERdiva berkata...

MDT pun tak amek supplement..ni bdn dah slalu sakit2..macam bagi hint suruh amek jer... :(

PuanBee berkata...

woo bee tak tahu lah makan madu jer...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

moga sihat selalu sis.

diana berkata...

saya takambik apa2 suplement..
tengok orang jugak kan..
macam saya ni bukan kerja pun..
tapi awak mungkin memerlukan suplement ni sebab
awak wanita bekerjaya..kan??
hhehe..
tapi

aibaks berkata...

huhu.. aibaks praktikkan minum air cukup 8 gelas je sehari.. huhu..

... berkata...

shera pun tgh cari supplement jugak kak...

Papa Mifz berkata...

supplement mmg sgt membantu kak...baru ada tenaga tambahan sikit...baru cergas & kuat..:)

ieda berkata...

saya amik herbalife teamix jer kak .. disamping amik maajun dari tuk saudara buat sendiri di kg :))

Tanpa Nama berkata...

supplement memang penting, patut ambik utk kecergasan..akak pernah amik calcium and vitamin D, ni doktor yg syorkan utk akak, ok jugak lah, kalo tak mkn badan rasa nak pengsan..hehe

sarah-najwan berkata...

das:
tu la..mu tau minggu ni ngan mggu depan merentas kampung..penat weh...tau je la guaner kan..

eelobor:
tang rehat tu yg kureng skrg..balik opis hour cikgu loni..

suri:
owh..ok..nati saya google...

aretikz:
btul..cari yg KKM luluskan je..

amy:
jom!!!pastu kita buat n3..hehe..share kebaikannya

hantwo:
xpenah dgr akak weh..hehe

munna:
penah dgr jenama tu..tapi xpenah try

angah:
tu la..ni kes keje byk kene bg tenaga sket

cma:
jom!!!

bunnee:
elok share..bole tau kebaikannya..

bionic:
iklan dlm tv salu tgk..tq deh..

MDT:
jom!!..ni utk kesihatan jugak

bee:
madu pom akak mkn..hehe

LM:
alhamdulillah sihat..cuma nk lebih tenaga sket..supaya kureng fenat..

diana:
suri rumah pom perlu gak diana..keje 25 jam sehari..penat tau jadi manager rumah..saya rasa jika weken atau cuti skoloh tu..masak ngemas..masak ngemas..tak abis2 keje..

aibaks:
yg tu akak nk disiplin yg tak terdisiplin tu..huhu..xpe..kita try..

shera:
cari tau sb awk study tu..

papamifz:
betul..tu yg buat n3 nih..

ieda:
tu psl akak asik tnye awk sal HB nih..hehe

kaksweet:
ye kak..jenama apa?..hee

Cikgu Nurin berkata...

try jamu Mak Dara.....

Tanpa Nama berkata...

yg tu amik kt klinik, kalau beli kt farmasi jenama 'safwa'..blh la try, kalo tak berkesan ambik zhulian punya lg mujarab, tp mahal sikit..

CIK TOM berkata...

beli b-complex akak...bagus utk minda n badan :)

Solihin Zubir berkata...

haha.. ingtkan ubat kuat utk para suami isteri.. hehe..

AngahSayang2314 berkata...

cari apa yg patut kat sinii oppss belum ada new n3 lg

Gayahspears berkata...

Gayah ingatkan ubat kuat ni utk ape.. baru phm.. hahaha