selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 24 Januari 2011

** BEKERJA SEBUMBUNG **

Assalamualaikum
selamat pagi semua

sesekali uolls terfikir tak
jika uolls dengan pasangan
bekerja di bawah satu bumbung
means tempat kerja sama
pejabat sama dan sama sahaja bidang kerja
uolls suka atau tak??..hehe

saya ada juga beberapa rakan sekerja
yang bekerja di bawah satu bumbung
pergi balik bekerja bersama-sama
mesyuarat bersama-sama
makan itu kadang-kadang bersama-sama
kadang2 jeles tengok..wahahaa

tapi bila ditanya pada mereka
ada yang suka begitu sebab asyik boleh jumpa aje
ada yang kurang selesa sebab jadi macam segan pulak
saya pun tak tahu segan camne tuh..hahaa..

jadi ada pro dan kontralah di sini
jika diberi pilihan
uolls hendak bekerja sebumbung dengan pasangan
atau tak?
jika saya..ermmmmmm!!!!..ehhehe..

p/s: minggu ini minggu datang awal sebab bertugas!!!!!!

34 Rajin Komen:

Sidratul Muntaha berkata...

keje sebumbung?
tak boleh..
susah..
byk nak kena jaga airmuka n mulut org
payah
baik keje asing2
jobload asing2..
klu pressure2 or gduh2 pun
kat rumah jer..
takde bwk ke tmpt keje..

DKosongLapan berkata...

uiiii...tak bulih....tak bulih....payah nanti ooo....takotnye bukan ape.....maklomle kite ni kekadang guro kaso dengan kengkawan....takot die teghase ..atopon terjeles ......payah oooo...kite pulak kalo die berguro lebih...takot kite pun ghase bende yang sameee

~ yus ~ berkata...

kalau saya tak nak...sebumbung lain jabatan takpe, jgn asyik mengadap je...tu yg tak best tu...:)

munna berkata...

klu munna sua lagi kerja asing2... klu kerja sama macm segan rasanya... dah tu ada masa kita nak keluar dgn geng perempuan senang sikit

munna berkata...

klu munna sua lagi kerja asing2... klu kerja sama macm segan rasanya... dah tu ada masa kita nak keluar dgn geng perempuan senang sikit

Hanis Azla berkata...

mmg nampak best bila tgk org dan pasangannya kerja sebumbung.. tp utk diri sendiri tak prefer sangat sbb rasa tak selesa nak buat kerja.. klu org lain tegur kita tak kisah sgt.. tp kalau dia yg tegur jd lain pula perasaannya.. silap2 sentap plk kang.. he..he..

Zue AnnaLeeya berkata...

sayo tokse la kijo sebumbung nih... payoh benar oghe kato... nok keno jago banyok bendo.... baik kijo lain2....

kakcik berkata...

Sesekali mungkin seronok makan bersama2... tapi kita pun nak juga makan ngan kawan2... ;-)

Hidayah berkata...

hehehe alamak kami keja skali la sbb berchenta pun kat sini..dulu mula2 kawin siap duk meja depan2 lagi hehe.skrg da duk lain2 jbtn tp bekpas n lunch masih pegi skali.tp slalu ramai2 la takde le bekepit je..seronok keja skali ni bole g keja n balik sama2,cuti bole mitak sama2,boleh gossip sama2 hehehe.

ezzu berkata...

x best lh kerja sebumbung...
xleh nk bebas sgt....

A.S.T.I.N.A berkata...

Better bumbung lain2...

at least ada rasa rindu...

suri solehah berkata...

rasanya baik tak sama tempat kerja..n kalau boleh nak kerja berbeza..sbbnya kalau sama..balik umahpun kadang duk cerita bab tempat kerja je..pening

sarah-najwan berkata...

sidratul:
heehe..jgn bawa hal peribadi ke tmpat keje..xelok..heheh

D08:
hehe..bteul3..nak2 yg suko berlawok tu..mengundang padah nati..

yus:
lain jbtn ok..tu pun ada gak tercicir maklumat..

munna:
hehe..betul gak..

hanis:
tang tu saya mmg xle..nak2 laki kita yg tegur kita..malu siotttt..

zue:
yezza..tu la..elok asing2..tapi pndapat memasinglah..

kakcik:
hehe..itulah saya..mkn ngan kwn2 ajo..

hidayah:
ahaaa..ada gak yg berpengalamn sebumbung..kwn akak pom rmai nih..mcm awk ckp..xdela berkepit je..time bekerja ialah time rasmi..hehe

ezzu:
hehe..ye ke kamu nih..

astina:
tang rindu tu akak sokong..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

kalau saya, tak nak...

nak keja asing2...

hehe

afni+hafiz=dani berkata...

adoi mmg x bole la keja sebumbung..payah nnt..mata asik memandang je

Cma Shiema berkata...

cma xde lagi rakan kerja sebumbung..
tp cam x selesa je la..

Solihin Zubir berkata...

kalau saya, sy tak nak..
hari2 ngadap muka dia, x syok gak...
biar kerja asing2..
bila kerja asing2, mesti rasa tak sabar nak balik..
nak tatap wajah isteri.. hehe..
so sweet.. :D

JunAina berkata...

kerja sebumbung? I dont thiks so ...hehehee...

pagi berhantar, tengahari pegi lunch dan petang ambik pun dah dikata loving couple & macam belangkas, apa akan jadi kalau 24 jam dengan dia sahaj...ermmm...

nanti nak shopping2 ngan kawan2 pun tak dapat...

kakchik@ella berkata...

tak tau la nak ckp camna cikgu. sbb kakchik tak penah lagi keja sebumbung dgn en. asben. so, no komen arr.

Eh?? no komen. tapi terkomen gak kat sini. hihi ..

noor berkata...

kalau nor suka sbb leh g keje sama2 mkn sama2
xyah bwk kete pi keje hihih

aibaks berkata...

kire bagus la klu camtu kak.. semua asyik bersama je..

PuanBee berkata...

macam susah jer kak,,nk2 si somi yg kuat jeles...atau bini yg peramah giler..tk boley

Cikgu Nurin berkata...

Tak shuker....kat rumah je dah ler...nanti kita gurau lebih lebih ngan kengkawan, tak dia jeles, kita plak jeles. heh he...tapi tak mungkin kerja sama, sebab lain bidang....

ch@ berkata...

ooo kita tak suka, takde privacy. kurang rasa tuk rindu2 nanti. kalau hntr ambil dan makan bersama sahaja tak apa, ini sepanjang 24 jam mengadap dia, owh nooo. cukupla menatap wajah selama 3 tahun masa belajar dulu.

azieazah berkata...

Heee tak best lah keja sama ofis. Tak bebas nak gurau nak makan dgn geng atau nak lepak.

My SIL sama ofis dgn hubby dia, tapi depa jarang kuar sama waktu makan. Buat mcm tak kenal jer. Kuar asing2, buat keja pun macam biasa. Sporting giler.

Balik jer masuk dlm keta yang sama.

Cikgu Tie berkata...

Tak best ler...rasa macam serba tak kena.Nak buat apa terpaksa kena fikir dia suka ke tidak???

diana berkata...

dulu masa bujang saya bekerja sebumbung dengan pak we..
wah!!!
sangat tak best sebab tak boleh gedik2..
kena kontrol cun tiap masa..
leps tu bila kena tegur dengan bos sangat segan...macam la kita ni tak pandai buat kerja..
hehhe..
baik kerja lain2 tempat..
selesa..

SYaMiLa berkata...

sya tk nak..he3...

kt ofis ni pun ada pasangan husband & wife..member sya pun ada...dlm satu department lak tu...

sarah-najwan berkata...

GKSB:
hehe..xpe..ikut pilihan sdiri..

afni:
owh..gtu yer..

cma:
tgk org kot..kwn akak ade gak dlm 4 kapel..kerja sebumbung..

solihin:
betul gak alasan kamu..

jun:
hehe..selera masing2kan..

kakchik:
tgk kwn saya cam elok je..saya pun xtau la sb xde pglmn gak..tgk org je..

noor:
awk suka yer..selera masing2lah kan..

aibaks:
kamu pun suka ek..bagus2..

bee:
tang tu..mmg xle..merbahaya..takut overdose..

cukginurin:
betul3..hehe..setakat ni kat tmpat keje saya ok je..xde lebey2..

cha:
hehe..xpe..pendpt masing2..

kak azie:
kwn saya ada gak mcm ur sil tu..masing2 wat dono je..tapi si bini penah ngadu dia mcm stres laki dia wat gtu...sian jgk kan..sedey tau..

cikguT:
betul..ada yg kureng selesa je..jadi segan kot

diana:
owh..ada pglmn...itulah yg segannya jika kita ditegur..jika hubby dpt lak tau..malunyer..

sya:
hhe..akak pom jika bole..tak nak..tapi kdg2 nak jgk..heee

Tanpa Nama berkata...

x nak...x nak...dlu time ngorat x pe...skrg??? oohh x blh kut...manyak reason dia..hehe perasan cam ler aku keje agi....umisu didio

sissyira berkata...

salam

tak nak la sekali....nnti balik rumah dah tak rindu ..huhu


Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

Ati Masrif berkata...

salam sarah,

terima kasih yer

bunga berkata...

xnak...heee...susah nak mengedik...haaa...(gelak jahat)..

mmg xminat keje sebumbung...takut cemburu..susah jadinya...

AngahSayang2314 berkata...

angah pernah menyuarakan kat hubby tapi dia kata dia taknak.. dia tak sanggup tengok kalau angah kena marah dia pandang.. baik berbeza katanya