selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 14 Januari 2011

** DATING!!! **

Assalamualaikum
selamat pagi semua
sudah bekpes??
saya baru selesai
makan nasi ayam terus!!!hahahahha

bercakap tentang dating
bilakah kali terakhir uolls
makan minum bersendirian
dengan pasangan masing-masing?
tanpa "keriuhan" anak di meja makan
maksudnya hanya berdua dgn suami atau isterilah

saya sendiri pun sudah lupa bila..hehe
tapi bila sekali berfikir
rasa hendak sahaja dating berduakan
pegi tengok wayang, makan, jalan-jalan
berpegangan tangan..ececee..
[mana hendak letak askar dan wataniah 4 orang tuuuuu!!!!]

ini tidak..cakap sudah tualah
malu hendak pegang tangan bini..huhu
malu orang lain tengoklah
takut orang sekeliling pandang peliklah
banyak benar alasan

sekali sekala berperangai
macam pasangan baru kahwin kan elok
elok untuk meningkatkan keharmonian
rumah tangga agar kekal selamanya

p/s: tenkiu kepada yang bagi cadangan suplement itu..nati saya cuba dapatkan..

38 Rajin Komen:

Das berkata...

best2....kuar dua2 je ...tkda gangguan....candle light dinner lg bagus kan....ecece....tp tk tahu bila la....so sblm ada anak tu hargai lah masa berdua....

kakcik berkata...

Kakcik seringkali juga makan berdua2an dengan suami terutama waktu makan tengahari.... :)

Hanis Azla berkata...

akak mmg selalu cari peluang.. he..he.. klu en.asben cuti & akak kerja, mesti kita kuar dating pergi lunch sama2.. tp mungkin sbb anak2 dah besar so takde masalah nak tinggal..

Gayahspears berkata...

kadang2 berdua lebih baik.. huhu
auchh romantiknyer,...

sarah-najwan berkata...

das:
tu la..tapi ade je nok ngikut..haahaha..mu ptut buat das masa dok oz sb mu xbizi..hehe

kakcik:
tu pom bagus kakcik..xkisahlah mkn tghari pom..asal bole mkn ngan hubby

hanis:
anak4 saya masih kecik..huhu..kalu nok kuar je..sibuk hdk ngikut..ahahaa..lang nk sidai kain pon tanye..

cikgayah:
mmg romantik..auwww..

Izan Ishak berkata...

alololo kak...nak sesangat kuar berdua2an ngan en hubby...tapi tak sampai hati nak tinggal anak2 pada org lain plak kan~

*jgn malu2 bila pegang2 tgn skrg ni. halal pun...

azieazah berkata...

Adakala sampai satu tahap kita memang tak mampu nak buat macam tu sbb anak-anak masih kecil dan tiada penjaga...

Tapi jika ada yg boleh jagakan, elok gak kalu ada masa berduaan, sekurang2nya setakat makan roti canai..

Best tauuu...

kakchik@ella berkata...

ambho pun dah lupa bila cikgu. hahaha

sarah-najwan berkata...

izan:
ololol..samolah kito..sapo nok jago..tapi itulah..dulu2 akak penah buat..time ada mak sedara dia ke..jaga jap..kami nk dating..hahaha..

kak azie:
itulah pasal kak..anak2 masih kecik ni..masing2 lak bz..time weken je..anak xsekolah pulok..hehe
mmg best..rasa mcm kapel2 je jika mkn semeja ngan hubby..hish..malu pom ade..ngeh3..

kakchik:
yo ko..adehh..kakchik bole buat sokmo sb anak dia da besar..

munna berkata...

wah.. dah lama tak berdua-dua... asyik mengangkut je dua org puteri tu kehulu kehilir....

noor berkata...

sonok dpt mkn ber2
tp waktu keje xdapek nk ber2 keje jauh..
hari cuti konpom ada aiman hihihih

PuanBee berkata...

memang teringin kak..haaa..tp lama dah tak dapat berdua-duan nih..ank kocik2 lg.

suri solehah berkata...

last berdua mkn ngan asben 1st day anak pegi sek sbb bdk2 penat tido awal..so mak ayah diaorg merayap..skrg dorg tido cam biasa ..tak berkesempatan..huhu..

eelobor berkata...

selalu gak dating, masa makan tengahari. pegi ambik wife kat opis dia & kuar lunch sama2. hihihi

Zaidah berkata...

bilalah nak berdating berdua aje ngan suami.....nak lunch pun susah....huhuhu...rindu sangat bebaru kawin dulu....berduaan...winkkkk

Ati Masrif berkata...

lama benor tak dating dua-duan

pernah sekali dulu
gi tgk wayang berdua je
tapi dlm kepala otak ni
asyil ingat anak2 kat rmh je

habis camno nak happy?..huhu

~ yus ~ berkata...

Saya tahun 2008 rasanya...lama tu..huhu

AngahSayang2314 berkata...

kalau tanya angah bila??? tahun lepas kotttttttt hehehee

ieda berkata...

aikkk cam same jer .. saya lunch berdua gak ngan hubby .. makan nasi ayam gak nie .. hahahahha
sib baik bukan bfast sama .. kalau tidak best kan kak :)

Yasminhamid berkata...

last sekali tahun lepas kot.. sebab masa tu adik ipar sudi nak temankan adam ngan alif kat umah.. tapi nampak gayanya lepas ni tak dak can dah. sebab adik ipar tu dah nak kawin...

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

Assalamualaikum ;)
Selalu juga..mmg akan sentiasa cari masa utk berdua je..
kadang2 banyak benda nak cerita2..
sanggup tunggu anak tido dulu baru berpillow2 talk..borak mcm2..seronok ;)

Cikgu Nurin berkata...

ermmm...bile yek?tak penah lagik sejak ader anak...whaaa...dulu penah gak nak g holiday berdua,tinggal anak kat kg, sekali dah tengah jalan, rasa tak sampai hati kami nak tinggal anak, terus patah balik ambik anak...pas tu, tak pernah try lagi....

nazirulhazwan~ berkata...

org2 putih slalu je kuar dating, org malaysia je tak, malu konon2nyer.hehe

Tanpa Nama berkata...

Saya 'imagingkan' smalam baru kahwin..
baru bahgia..w/pun anak dah 4

sarah-najwan berkata...

munna:
tu la..kene spend masa utk berkapel nih..hehe

noor:
xle nk wat apa..kene rancnag kot betul2..baru mnjadi..

bee:
hehe..kita serupaaa..

suri:
ada maid eh?..jika ada org jaga xpe..anytime je..hee

eelobor:
bagus gtu..xkira lah lunch ke..janji dpt dating..hehe

zaidah:
*wink* ..tu la terkeluar n3 nih..kes rindu zmn baru kawin..nk berdua jo..hahhaa

ati:
saya pom gtu..salu mikir..kita sedap mkn2 ni..anak4 buat ape kat rumah..jika kuar pom dok bincang sal anak jugak..

yus:
lama sgt tu..kene try plan buat thun ni..ehhe

angah:
la..tu pom lama gak..

ieda:
bagus gak..bole mkn nge hubby..bole ieda..kita lunch kat zuzana nak???..hehe

min:
hehe..kene tggu ada sedara dtg nmpk gayanya..

ayu:
salu ckp time anak2 da tido..tapi xbest kat umah..nak jugak kuar..hehe

cikgu nurin:
lama sgt tu..tu kn..xsmpai hati nk tinggal anak..

nazirul:
nape jd gtu eh?..org kita nilai malunya tinggi..hehe

tanpa nama:
ye la tu..bahagio sokmo doh..

Kuman Chaos berkata...

tiap hari dating... :D
dating ngan wife mana bleh ada kali terakhir.. ahhaha

kuman "SPACE 1999 pulak!!." Entry

diana berkata...

ha ah la sarah..
agak lama tak jalan2 sambil pegang tangan kat depan orang ramai..
hehhe..
baru je nak pegang tangan,anakk dara ni sibuk suruh pegang tangan dia..
"ayah pegang tangan kiri,ibu pegang tangan kanan..kita kan keluarga bahagia.."
ayat biasa maisara tu..nyampah!!

sarah-najwan berkata...

kuman:
jika free..elok diamalkan..betul gak kan..

diana:
haha..bijaksana sgguh dia..tapi itu la..kdg2 kita juga rasa malu..hehe

Cma Shiema berkata...

dating??bulan lepas kak...g tgk wayang ngan en hubby...
betul2..nk roamntik berdua pun segan..nnti dikatanya kite ni over...

Tanpa Nama berkata...

akak dh lama tak dating gn asben..asyik2 outstation jer..kali terakhir tu tak ingat tp pernah la tengok wayang berdua jer..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

bilalah nak dpt dating?rasanya dah setahun x dating ni..haha.

kak Erna berkata...

sarah..nak buat camanakan..kalau dah tua macam akak ni..anak2 dah besar..banyak je peluang he he..
masa anak2 kecik..kalau ada peluang pun..nanti sara asyik teringatkan anak2 je..

nuriz berkata...

masa kapel tak malu pegang pegang tangan..dah kawen jalan jauh sedepa huhu

ayushida berkata...

hmm..tulah untungnya sy kawin ngan duda, Anak tiri dah besar, bila mama ngan ayah keluar berdua, adik2 ada yang jaga. Suami sy selalu ajak dating, hehe....alhamdulillah....

Solihin Zubir berkata...

nnt sy nk romantik ngan isteri sy smpai ke tua...
apa salahnya kalau tinggalkan anak2 kat sesape tlong jaga jap kalau nak kkuar dating berduaan.... hehe..

CIK TOM berkata...

sekali sekala perlu gak romatik even dah kahwin...

Mama Kembar 3 berkata...

mama & ayah slalu ambik peluang dating pagi sabtu time hantar si kembar ke taska sbb sabtu taska bukak half day. biasanya kitorang pi tgk wayang... or pi carrefour beli barang (aci tak?) hahaha

sarah-najwan berkata...

cma:
wah..mesti seronok..xde overnya..hehe

TN:
hehe..ok gak penag tgk wayang tu

LM:
kene plan LM..dating kat qatar lagi..

kak erna:
akak bole la datinglah..tu la..igt sekali nk kuar..asik igt kat anak pulak..

nuriz:
ada yg gtu..hehe..

ayu:
untung gak..hehe

solihin:
kamu buatlah..sgt elok utk r/tangga

ciktom:
betulll..nati awk amalkan yer..

mamakembar3:
hehe..aci je..xde hal..tapi akak jika cti..xpernah anta anak kat nursery..dok aje ngan kita..