selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Ahad, 23 Januari 2011

** S.M.S **

Assalamualaikum
selamat pagi minggu

berapa banyak sms sudah
uolls hantar pada pagi ini??
sehingga jam ini 9.54am
saya belum sentuh henpon lagi..hahha

antara sms dan calling
mana uolls pilih??
hahhaa..saya tanya ini sebab
ada kawan saya hobinya smsssssss manjang
dia memang tak suka call orang lain
jika orang call dia ...dia suka...hahaaha

hendak cakap dia terer bab sms nih
tak pandang skrin henpon tu
sambil bercakap dengan kita ke..sambil makan ke..
tangan dok nyot nyet sms..

masing-masing ada pilihanlah
saya ni kategori mak budak
maka suka call ajolah
cepat dan tepat maklumat sampai
jika generasi muda sekarang
memilih sms kot..jimat dan uolls mmg terer
dalam "bahasa sms"...

jika yang masih sekolah
jangan jadikan amalan dalam penulisan
...sebab ada yang terlepas juga..

p/s: pagi ini kebosanan lagi~

32 Rajin Komen:

A.S.T.I.N.A berkata...

Saya punn suka sms..
pagi ni pun tak sms lagi sebab credit tingal 2 sen... hak hak..

PuanBee berkata...

kak..bee tak sms dah 2 bulan nih..col sapa2 pun tak bee tak top up fon tu dah 2 bulan jugak! bee tunggu abg jer col bee.haha jimat tak?

... berkata...

sy suka dua2 sekali... selalunya kalau rajin sy bls guna sms tp kalau rasa x nk sms, trs call... sms selalunya dgn kwn2 je... kalau family, terus call je...

~ yus ~ berkata...

lebih suka call juga, kadang2 je sms. Atas sebab sama macam akak..hehe

sarah-najwan berkata...

astina:
lol..kene pi top up tu..zmn top up akak dah lama berlalu sb pkai line skrg..heheh

bee:
mak aihhh...jimat bee..jimat amat..akak dulu zmn xde henpon bole lak...skrg..tertinggal henpon kat rumah..mcm tertinggal duit 1K..padahal..xde org call atau sms pun..ehhee

sheera:
yezza..jika sms..kwn2ka.jika famili..call lah..lebih afdal..

sarah-najwan berkata...

yus:
satu lagi sb..cam penat nak taip..huhu..rega lebih kureng ngan call je..hehe

~najwa~ berkata...

skrg ni kalau bole nak terus call aje, malas betul nak sms ni, uhuhuh

makdara TERdiva berkata...

setakat kul 11.37 am ni, baru 2 sms yg dihantar pd cik abg nun disana..eceh!

nak suruh MDT call memang tak dapek lerr..biasanya MDT wat miss call..kira acilah tu...haha!

tp anak2 memang akan call tiap2 hari :)

Das berkata...

aku jarang call dan jarang msg....dua2 aku malas sbb tu malas nak topup....kecuali ada hal penting sgt baru pakai....hu3
tp ada org setiap step report kat laki/pakwe/tunang....itu yg jadi msg memanjng....kita call anak je la....hu3

nuriz berkata...

skrg saya pun jarang sms hehe call je senang

munna berkata...

munna lagi suka buat call... mmg dari dulu tak minat sms ni... sampaikan nak taip satu mesej pun mau makan 5 minit nak taip..pasal tak biasa guna keypad

ieda berkata...

saya suke sms kak .. tapi kalau dah banyak nak cakap eloklah call buat sakit tangan jer kalau tekan2 nie huhuhu

Cma Shiema berkata...

sms??heh heh..cma mmg tgn sms..tu bila malas nk ckp..kalo kol bila penting jer..

azieazah berkata...

Kak Azie suka sms jika berada di tempat kerja. Tak ganggu dgn perbualan. Silent.

Jika di rumah, dgn saudara mara anak-anak, semua main call jer...

Hanis Azla berkata...

lebih suka call juga.. sebabnya nak sms pun dah ambil masa sbb terhegeh2.. sudahnya call lg cepat.. he..he..

sarah-najwan berkata...

najwa:
tang malas tu yg betulnya..mls nk taip byk2..

MDT:
saya smpai jm sekarang..xde call atau sms..huhu..wat miskol ke cik abe xpe..

das:
hehe..stended la..anak aku pom xdok henpon..hahaha

nuriz:
yezza..

munna:
betul..sms ni rmai org muda je..

ieda:
owh ye..akak xsuka mana sms..lmbt menaip..pastu ayt penuh je ejaannya..

cma:
hehe..cma muda lgi..minat sms..

kak azie:
hehe..xpenah silent walau dlm meting..hehe

hanis:
betul..jika sket2..bole sms..jika pertanyaan pnjg nk kene hurai..tel ajo la..

sissyira berkata...

salam

tengok kepada siapa dan apa maklumat yang ingin disampaikan =)

Yasminhamid berkata...

tengok keadaan.. kalau penting saya suka call.. kalau biasa jer.. sms pun boleh..

Solihin Zubir berkata...

dulu sy mmg gila SMS..
tiap masa asik nak sms je..
skang ni dah jemu..
dah bosan nk layan sms..
asik2 mesej benda yg sama je..
layan blog lg besh.. hehehe...

MULAN berkata...

byk sms kelaur & masuk hari ni.. remind kenkawan utk ceramah kanser esok.. sampai nak abis bateri dah ni.. hehee..

kak Erna berkata...

sarah..pagi tadi pun tak sempat tengok phone..
masak dulu sebelum balik kampung..

SYaMiLa berkata...

tk suka sgt sms...penat dok tekan...tepon lagi best...he3...

suri solehah berkata...

salam..kalau ngan hubby suka call je..tp ngan kawan2 kdg sms je takut gangu..

diana berkata...

sekarang jam 6:02 petang..
saya belum nampak henpon saya lagi..
hehehe..

saya pun tak minat sms..
dari dulu lagi..
masa becinta dulu je saya sms sebab suami dok jauh..terpaksa la..


sekarang malas dah nak layan sms ni..
kalau ada yang sms saya balas sikit2 je..

Tanpa Nama berkata...

hehe aku plg mls sms...cam ayam patuk pasir lak!!!call jer cpt n tepat tp `parak'..ari hp ntah kat mn agi nii...cuti bebe.umisu dido

eelobor berkata...

saya lebih suka call berbanding sms sebab lebih murah. dalam masa seminit macam2 perkara boleh cakap & dapat tau dengan lebih jelas dan caj cuma 20sen (bergantung pada pakej di ambik). namun jika sms, maunya berbalas 3-4 kali baru sampai maksud & tujuan. ini pendapat saya jer...

sweetsal berkata...

akak lbh kerap sms..yg penting2 tu terus call je..hehe

noor berkata...

nor suka sms..
lg pun kan jimat cermat hihihih
tp bila sms nih xcukup satu dua ...berjela2

aibaks berkata...

hehe.. takpe kak.. sms tu best pe.. ala2 cam anta surat tapi pendek2 je.. baru cute je.. hehe..

Amy Syaquena berkata...

amy tak berapa minat sms sebab rasa macam lambat kalau kita nak tahu sesuatu perkara tue..lebih suka call terus je..

sarah-najwan berkata...

sissyira:
yezza..benar ikut tu..

min:
yezza..saya pun gtu..tapi lebih pada call..

solihin:
hahhaa..kamu nih..mace2..

mulan:
hehe..bagus gak gtu..jika nk igtkan rmai org bole sms..

kak erna:
hehee..samalah kita...sejak semlam smpai pagi ini..saya xdpt call atau sms pun..

sya:
hhehe..samolah

suri:
owh..betul gak kan..jika sms sket2 ok..jika byk2 baik call..

diana:
hehe..kita serupa diana..sejak smlm sampai lani..xde org call/sms syaa.huhu..

fidah:
hahaa..berapo lamo doh mu xcall aku wey!!!!!!!!!!!!!!

eelobor:
betul tu..kalu call sekali kecek je..kalu sms sapa spoloh kali pun xsetel2 ..hehe

kaksweet:
hehe..dependlah masing2..

noor:
tu la..saya xmenahan berjela tu..

aibaks:
penat nk taip aibaks..fenat..hhee

amy:
yezza..lambat dan letih ..hehee

Izan Ishak berkata...

izan ketinggalan lagi nih...tp takpe, semalam takde sms sesapa pun. sbb dok umah aje. hari ni, byk lah sbb takmo ganggu cik abe dok opis tu kan. so, sms je lah...

tp kalau lambat reply tu izan trus call je. lagi2 kalau pasal benda penting kan~