selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 17 Januari 2011

** JATUH TERPELEOK **

Assalamualaikum
selamat pagi isnin

al-kisahnya hendak bercerita
saya hampir jatuh tersembam
depan klinik pagi ini

tadi jam 9.30
saya ke klinik untuk
membawa along dan sarah yang
terkena semput sejak hari ahad

tak tahu macamane
tangga yang gedabak itu
boleh saya tak nampak
bukan tak biasa pegi klinik itu..huhu

malu weh!!!!!
ada la dua tiga customer dalam klinik
saya dengan selamba masuk
mereka apalagi
memandang saya dengan muka yang terkulat-kulat
hendak senyum dan sengeh sama banyak
tapi saya tetaplah kontrol cun tau..ehhehe
dalam hati malu yang amat
yang nasib saya tak tersembam
tak boleh bayangkan..huhu

ini pengalaman kedua saya di kuantan
yang pertama masa tengah preggykan mek sarah
saya terpeleok terduduk di depan pejabat pos besar
dengan perut memboyot
seme orang yang ada kat situ menjerit
termasuk saya..hehe..
dorang risau sebab saya preggykan..huhu
nasib baik tak de apa-apa hal..

uolls ada pengalaman gitu tak?
meh stori-mori..hehe

p/s: kadang kala tapak kasut atau sendal yang licin tau..huhu

38 Rajin Komen:

Solihin Zubir berkata...

haha.. tergelak baca! sory ye sbb sy gelakkan akak.. hehe..
sy pon sama..
kdg2 tak perasan masa naik tangga..
tgh syok melangkah, tak prasan yg anak tangga dah abis.. hehe..

munna berkata...

alahai siannya sis...

munna selalu gak kena macam tu.. selalunya tgk tapak kasut juga...ada yg jenis licin mmg senanglah kita nak terjatuh ... tapi klu tgh dukung baby munna mmg pakai kasut yg tapak dia kuat mencengkam...takut gak...

kalau dah jatuh tu..mmglah malu tapi buat selamba aje...

~ yus ~ berkata...

pernah... dalam majlis rumah baru kawan. tak perasan lantai dia tak rata, terjelepuk kat situ, siap terduduk..huhu

Sakitnya kaki masa tu, siap kena baa berurut...

sarah-najwan berkata...

solihin:
hheehe...mmg lucu pom..nasib baik tak patah riok..

munna:
jika dukung anak dan jatuh...lagi bahaya..minta jauh..

yus:
malu kan..tapi wat dono je..kontrolll..

nazirulhazwan~ berkata...

huahauauahauahau:P
kenape tak smbung menari ke, buat pushup ker, baru la org kate cover bek pnyer;p

iwan_dextrous berkata...

x sanggup nk gelak.^_^

stkt nie x tau r ad bnd yg memalukan lg ke x..or ak nie mmg x tau malu..hahahahha

atie berkata...

hehe..lawak ye..atie pun slalu ter gelincir or jatuh ke..slalu sgt..cam clumsy la jgk..tp ketawa pas jatuh..haha

Zaidah berkata...

pernah jugak jatuh masa kat tempat umum...malunyer tuhan aje yang tahu...klu bleh nak pakai topeng...sakit...

Hanis Azla berkata...

aduhai, siannya.. nasib tak apa-apa kan.. pernah jatuh juga betul2 depan ofis.. habis tercampak2 botol air.. masa tu ada ramai sangat staff lelaki kat situ.. Punyalah malu. dia org nak tolong tarik pun serba salah sbb tak tahu nak pegang kat mana.. akhirnya dgn susah payah terpaksalah bangun sendiri.. Maluuuuu sgt.. hilang dah rasa sakit tu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

huhu..selamat x tersembam.saya ada pengalaman hampir sama , saya semasamengandung 5 bulan, sedang bawa plastik barang yang berat kiri kanan tangan, terpijak lopak air dan terus jatuh.Malunyer...tapi kerana saya mengandung..Alhamdulillah ramai yg bantu.Saya tak boleh jalan selama 2 minggu krn cedera.Saya sendirian dan ramai yg offer nak hamtarkan saya pulang dan tlg drive kan.mulianya rakyat terenggan ketika itu.Saya amat terharu dengan kebaikan mereka.

Amy Syaquena berkata...

Amy pernah kena masa dalam dekat hospital masa nak tunggu giliran masuk bilik doktor..ngah sebab cat walk tiba2 terpelecok..malu ow merah padam muka...

AngahSayang2314 berkata...

kak zie angah ada mcm tue lepas tue kan cover balik cepat2 semua pandang tau maluuuuu hehehee

BIONIC WOMEN berkata...

la, camner leh jatuh akak???
saya x pernah ag, tapi mak saya pernah jatuh masa kat restoran, sambil bawak makanan plak tuh..hehe.
kak ipar saya lagilah, jatuh tersungkur dalam Tesco..pastuh buat dono jer

ieda berkata...

ya tuhan kak ..
hehheheh x dpt saya bayangkan .. aduhhh
sib baik x jadi apa2 .. ermm kalau dah selalu jatuh nie effect pinggang kita kan .. ieda mcm tu lah 3 kali jatuh terjelepuk mcm nangka busuk .. sampai skrg adakalanya sakit lagi huhuhu

Papa Mifz berkata...

wah kalo tersembam lg malu eh kak...hehe

Das berkata...

aku pernah jatuh depan kedai mkn masa sarat preggy....malu + sakit...masa tu tengah dukung anak tu pulak....semua org tengok...

noor berkata...

hihihi word terpeleok tuh mmg best kak
nor pun guna word yg sama
seb baik akak xjth kalau tidak...adoiii la

kakchik@ella berkata...

tang control cun yg best tu. hihi ..

suri solehah berkata...

Salam sarah..asalnya kesian tp sbb benda dah lepas..jd tergelak pulak hehe..sori ye..tp bab time pregy 2,alhamdulilah tak jd apa ye..
sayapun penah jatuh dpn umum..masa study dulu..p kuliah lambat masuk pintu bel...dah tu terpeleot masa nk turun tangga jatuh ngan pensel case besi..bayangkan bunyi saya jatuh ngan kotak pensel tu huhu,,tp biasalah cam sarah ckp..cun kena control..(panjang pulak)

deCrewz berkata...

Ades.. Nasib baik staff klinik.. Klu member2 blogger, kang x pasal2 diorang snap gbr letak lam blog..hu3

sarah-najwan berkata...

nazirul:
agak2 la kamu nih..kang akak buat konset stu..kalah lah penyanyi lain..

iwan:
owh..gtu pulak..

atie:
jika selalu tu baik hati2..malu..

zaidah:
betul..rasa cam nk pkai topeng je..tapi wat dono..

hanis:
yg pnting kita malu je..jgn smpai cedera parah sudah..

LM:
masyrakt kita bgus..ada yg bantu..nk2 tgk ibu preggykan...

amy:
hhe..mmg maluuu..

angah:
mmg kene pndai cover..

bionic:
ntah la ..tiba2 je..mcm dah nk tersembam..

ieda:
xde la smpai terjelepuk..mcm bersilat je..hehe

papamifz:
yezza..

das:
tu lagilah..ngan dukung anak..jika pegang ank..kita mikir ank je..

noor:
hehe..tu la..kene hati2 pahni

kakchik:
tu wajibb...

suri:
hehe..baisalah..terbulah oghe klate royak..

decrewz:
tu la..seb baik..kalu tak..glemer doh muka akak nih..hahahaa

aibaks berkata...

tang kontrol cun tu yang tak tahan tu kak... hehe.. klu aibaks la.. wat tak nampak je orang2 kat situ.. selambe je jalan wat keje sendiri.. haha..

eelobor berkata...

tok sey sukko kuat2 deh, nok sengih gitu2 jah... hihihi. lamo doh tok denga ayat "terpeleok"

diana berkata...

dan lagi kontrol cun ye..
mujur tak dukung baby ke kan..
kalu tak naya ja..

MamaEma berkata...

bc entry pun kawe doh sengeh..
dop tahulah kalau di depan kawe tu..

hehehehe
jangan marah yer...

kak Erna berkata...

sarah..akak pernah jugak..tapi jatuh telentang..dua kali pulak tu..
sekali kat lumut..
kali kedua..depan bos..aduh..malu setahun tak hilang..

Kalamhati berkata...

saya penah tersadung kt tangga time nak naik kelas pegi ngaja..nasib baik tak jatuh tangga je..kalu dop gak..meme mace woh nako busuk la..hihi

sweetsal berkata...

terpeleok ke?..kesiannya nasib baik tak tersebam..akak pn pernah jatuh masa preggy jugak atas bonggol jalan, time tu tgh jln kaki nk gi keja, sib baik tak teruk sgt..malu gak la..hehe

n.hasleena berkata...

salam kak...
jenguk kembali baca entry terpeleok ye...
emmm....mcm nak jatuh tu ada. jatuh tu setakat ni blm lagi... :)

sarah-najwan berkata...

aibaks:
tu wajib..kalu dok lagi maluu..

eelobor:
hhee..pahni bole guna

diana:
tu la..seb baik sorang diri..sarah ngan ayah dia..

mamaema:
xpo..kawe pehe..

kakerna:
kalu depan org kenal mmg malu kak..ni seb baik xde org kenal..jika tak mcm akak..malu setahun..huhu

kalam:
tu lgi malu jika depe budok..aduss..jika jatuh xdok budok tgk xpe..hihi

kaksweet:
terpeleok je..seb baik tak berdebub kak..tp mcm bersilat la jugok..

leena:
baik hati2..kdg2 xle jangka..ehhe

Ati Masrif berkata...

sori lambat dtg lak
hubby coti..bz lah pulok

errmmm....
tengah nak bayangkan ni
camne ler dia buat muka
selamba ala-ala cun
tapi dalam hati ...mak aii..
maluuu....muahaha :P

PuanBee berkata...

haha tak do lagi jd gitu.....fuhh semangat!

Cma Shiema berkata...

cian kat akak...

cma pom penah juga..jatuh dek lantai licin..terkoyak suar kat pala lutut tu...

lupa nk gtau..ade tag utk akak..kalo rajin join ye..

http://shiemacma.blogspot.com/2011/01/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

aibaks berkata...

hehe.. tapi klu kite sedar malu tak pe kak.. jgn lak segelintir tu wat tak malu je .. hehe

azieazah berkata...

Sian. Memang menakutkan kalu sedang sarat tetiba jatuh.

Seeloknya masa mengandung, gunakan sandal yang sesuai dan berkualiti. Biar mahal tapi selamat.

sarah-najwan berkata...

ati:
hehe..muka merahlah walau saya ni kulit sawo matang..ehehe

bee:
hati2 deh..

cma:
owh..tu parah gak sb smpai koyak..pahni kita hati2lah

aibaks:
mmg sedar tu..hehe

kak azie:
itu la..saya pkai sandal je...nth camne bole jatuh..

eiela berkata...

pernah terjatuh masa sekolah dulu. malu tapi nasib takde orang nampak sebab pukul time tuh pukul 6:30am.

Latest Entri :
Kerisauan Seorang Bapa

SYaMiLa berkata...

kontrol kak sarah...he3...

sya pun pernah jugak...he3