selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 21 Januari 2011

** KEPALA BESI **

Assalamualaikum
selamat pagi ke tengah hari semua

sekarang barulah
boleh berehat sekejap
dari senaman naik turun tangga

hari ini mahu stori
tentang kejadian semalam
sebelum latihan check poin itu
kepala besi punya cerita
kepala si najwan
inilah hasilnya--> cermin kereta saya retak!!!
[saya bg clear sket sb gmbr xjelas]

ini ialah kejadian ketiga
kepala besi najwan
dua yang dahulu
kene pada cermin kereta satu lagi

saya cukup hairankan
kadar hantukan itu
bukan kuat sangat
tapi kene dengan momentum
yang sesuai kot..jadilah..prakkkk!!!!!
jadilah rabak $$$$$..huhu

yang nasib baik
setiap kali kene kepala najwan
tiada apa-apa kecederaan di kepalanya
alhamdulillah..

apa-apa pun
kene baiki sebab takut retak semakin besar
sebab kadar retakan itu
agak ketara jugak
tapi masih bertahan kot..hhehe

p/s: nampak gaya lepas ni..kene insurans jugak cermin ni...yg sebuah lagi sudah diinsurankan sebab takut kepala besi najwan..ehhe

46 Rajin Komen:

AngahSayang2314 berkata...

pelik nie macam mana leh retak...

... berkata...

wah... kuat betul tu... sampai boleh retak cermin... cepat2 tukar ye kak cermin tu...

Faezah Faiz berkata...

Najwan the Superhero...hehehe... pasni leh mohon naek moto tanpa helmet kat JPJ...kikiki..:p

aibaks berkata...

ngeh3.. najwan tu nak jadu iron man kot kak.. hehe..

nota kaki: seb baik tak berdarah..

~ yus ~ berkata...

hehe....kak kuatnya kepala dia?

aduhai, nak ganti balik tu mmg rabak jugalah RM kan. Tapi apapun yg penting najwan tak apa2.

Solihin Zubir berkata...

hahhaa.. bahaya jugak kepala najwan eh...
kalau tanduk bola, mau pecah trus.. hehe..

munna berkata...

adoi kak... kuatnya kepala dia...ni ..nasib baik kepala dia tak luka kak ye...

Hanis Azla berkata...

adush.. klu ikutkan retak tu mmg sakit kepala najwan.. mmg kepala besi betullah tu.. he..he.. nasib baik dah dekat2 hujung bulan yer..

Amy Syaquena berkata...

uish pelik bin ajaib macam mane boleh retak pulak nie...

p/s: tahniah kak !

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/01/review-blog-terpantas-meneka-bagi.html

suri solehah berkata...

eh sarah,..memang power hantukan tu..terbrek ke macam?
mmg kuat pala najwan tu..tapi alhamdulilah tak kesan pd dia ye.

azieazah berkata...

Sebenarnya perkara biasa jer tu. Ramai kawan Kak Azie pun ada kes begini. Suka berdiri di depan, tak reti dok diam. Bila lompat atau brek mengejut, kepala terantuk.

Jika boleh digam/plaster, gam jer tak perlu tukar pun.

DKosongLapan berkata...

maaakkkkk aaaaiiiii....ni betoi2 punye keghaih (keras) kepala ni...sampei ghetak (retak) cermin kete.......

PuanBee berkata...

hehe samapi kena insurans yr kak..dasyat dia!

Cma Shiema berkata...

aehh..sib bek kepalanye x de pape..kuat sungguh...
camana la bole retak tu kak...

eelobor berkata...

hehehe....ini dah betul2 kuat. nanti kalau ada pertandingan boleh masuk tau

sarah-najwan berkata...

angah:
itu la..kapla besi..kene sket je..

sheera:
tggu dulu..hehe

faei:
hahaha..ekau nih..

aibaks:
kepala dia je..mmg dia keras sket..cikgu pra dia ckp..murid palingggg aktip..

yus:
tu la..tggu la dulu..takut merebak je retak tu..

solihin:
maunyer gtu..harus..

munna:
alhamdulillah xluka..

hanis:
saya pom takut gak..takut pecah ke kapla dia..tapi x..

amy:
hehe..
ye ke..sat akak terjah

suri:
kete lalu kat bumper..mcm ada gerakan sket..kebetulan dia bgun..tu yg terhantuk dan retak

kak azie:
tu la..aktp sgt2..igt nk buh gam tkut retak melarat..

D08:
tu la..

bee:
lum lagi..pasni br nk amik..

cma:
momentum tepat kot

sarah-najwan berkata...

eelobor:
hahaha...jika ada bole msuk..

eiela berkata...

ya allah, camne bleh jadi camnih nih.. nasib kepala anak akak takde apa-apa.

Latest Entri :
Tingginya Martabat Seorang Ibu

Kalamhati berkata...

ni dah kira power nih..
bleh masuk sepak takraw najwan ni..hehe
huhu yg penting, kepala dia tak apa2..

mamaaedrean berkata...

eh takutnyer

Citarasa Rinduan berkata...

salam ziarah...singgah sini dari blog amy..raudah..
sebelum nie blogger sarah najwan ayu pernah nampak kat blog kak AA, eelobor dan kalamhati..
so tertarik masuk sini,.biasanya jumaat jer ayu boleh blogworking..maklumlah..kedai tutup

najwan tu anak yang nombor berapa>>
terro betul kepalanya....

Mama Kembar 3 berkata...

mak aih biar benar! kuatnya kepala si najwan tuh hehehe... nasib baik tak pecah terus cermin tu & nasib baik tak kena dia kan... ish takut nengok

kakchik@ella berkata...

rasanya dia mmg 'hit at the right point' la cikgu.

saya awal2 mmg dh beli 'windscreen protection' cikgu. sediakan payung sebelum hujan. hihi ..

Lagenda berkata...

aaaaaaaa??? Gila kuat dia hentak kepala dia kat cermin nih...

ye ke x kuat cikgu??

A.S.T.I.N.A berkata...

kepala u jgn lupa insurans... ishhh kuatnyeee

misza berkata...

isk³. tapi betul la macam kakchik@ella cakap tu.

sarah-najwan berkata...

eiela:
itu lah..

kalam:
ni kete kuda ambo latu..huhu
main takraw ek..hehe

mamaad:
hehe..relak..

citarasa:
biasa nmpk gak..hehe..najwan ank ke 3..

mamakembar:
seb baik ok..cermin je sakit nk $$$

kakchik:
yezza..hit at de rite poin..walau slow je..tapi tepat..owh gtu..bole try nati..tq deh

mak:
xkuat mak..slow je..tapi cam kakchik bgtau tu..

astina:
kepala xdok insurans yer..tgk skimlah..

misza:
saya rasa pun betul cam kakchik ckp..

wahida berkata...

kepala najwan sgt kebal? nasib dia x de ape2 kan kak?
mmg patut ada insuran cermin tu...

noor berkata...

kuat nyer kak kepala najwan..
sampai retak..
Alhamdulillah kpala xapa2

p/s : jgn lupa add on wind screen hihihih

tia berkata...

betul2 kepale besi nehh!

makdara TERdiva berkata...

oh my god! eceh!
nampaknya najwan ade talent masuk sukan ragbi.. :)

anak2 kalau lembik2 pun tak bagus jgak!

whitecappuccino berkata...

Najwan-the Iron head! :)

aibaks berkata...

aktif pun aktif gak najwan.. jgn le gi heading kat situ.. gi heading bola ke.. takraw ke.. best gak.. ehe

Das berkata...

kuat pala anakmu zia....mcmn boleh retak.....nangis dok dia lepas kena?? macam saki sesangat....

kak Erna berkata...

memang betul2 kuat kepala najwan ni..
tapi kena engok jugak..risau jugak kan..

sarah-najwan berkata...

wahida:
xtau la..dah 3 kali kepala dia hantuk cermin kete..seme xde kesan..

noor:
nk add la wind screen tu kan..tq noor

tia:
hehe..

MDT:
mintak2 gtu..dia ni lasak gak..

white:
yezza..

aibaks:
slow je kene aibaks..mcm kakchik ella ckp tu..akak rasa camtu..

das:
xnangis pom sb slow je..

kakerna:
ok je kepalanya..xde kesan apa2..

ieda berkata...

uish kuat tuu kak .. huhuhu
kena ganti lah cermin tuu ..
x per2 janji kepala najwan x apa2 .. tu lebih penting huhuhuu

MamaYatie berkata...

isk3x...wajar la maknya kata kepala besi..sabor jer la najwan ni yer..

kalo dah cenggini..mmg kena kasik insuran la cermin tur..selamat $$$ sket

aibaks berkata...

hehe.. ntah la anak aibaks nti camne.. huhu.. risau gak ni..

Yasminhamid berkata...

kuat giler kalau boleh sampai retak cam tu... jgn lupa insuranskan kepala najwan sekali...beringat sebelum kena...

diana berkata...

tu dia..
kuat nye kepala dia..
semalam ada pi sambut taipusam tak??
situ ramai orang nak pecahkan kelapa..
hahahahha

Cikgu Nurin berkata...

$$$$ rabak tak per lagi...jangan kepala anak tu.....tak tido malam nanti kita dibuatnya....

nba-Nur berkata...

Salam.. Aduh sakitnya.. macam mana boleh terhantuk tu.. Kesiannya Najwan.. Nasib la tak apa2.. duit boleh cari kak.. Yg penting keselamatan anak2 terpelihara.. Mesti benjolkan..?

sweetsal berkata...

kebal jugak kepala si najwan cikgu..nasib baik tak jadi apa2..elok jer cover windscreen, tak yah keluar duit poket nk repair, biar insuran jelaskan..jgn risau NCB tak hilang..

sarah-najwan berkata...

ieda:
ok..najwan relak je..

mamayatie:
lps ni nk amik insuranslah..ehhe

aibaks:
kamu tggu..seme anak skrg aktif..tu normal..

min:
xkuat pom..slow je..tapi hit de rite poin kot..kepla xle insuran..hehe

diana:
oahang xcuti diana..skol cam biasa..xdpt tgk tu..

cikgunurin:
alhamdulillah..xde apa2..dia mmg kepala besi

nbanur:
tu la..nsb baik..xde benjol pom..

kaksweet:
nati nk amik insurans tu..bole cover2..NCB saya mmg xpenah lagi kureng..rasanya 55% kot..xpenah claim lagi sjk ada lesen..

deCrewz berkata...

Rugi la insurans keta tu asyik kena claim je ngan akak sarah..ha3