selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 29 Januari 2011

** NYAKIT WAS-WAS **

Assalamualaikum
laporan cuaca:hujan lagi

pernah tak berlaku
uolls keluar rumah
hendak jalan-jalan
atau balik kampung
tiba-tiba teringat
bahawa uolls tak tutup
api gas atau paip air
atau seterika???

hal ini ada gak berlaku
pada saya yang boleh
dikatakan agak pelupa
dan mudah was-was

penyakit ini sebenarnya
tak boleh kita cuba ingat-ingat
jika sudah naik kereta itu
lupakan sahaja hal di rumah
ini..naik kereta aje
mulalah terfikir-fikir banyak hal

uolls camne?
ada jugak penyakit
yang sekejap datang
sekejap pergi ini?
bukan apa saya ini
jika hendak balik kampung aje
mulalah nyakit ini datang
jangan sampai dok kat kuala berang
teringat-ingat paip kat meter
belum tutup lagi...huhuhu

p/s: MODE:KLATE!!!!!

30 Rajin Komen:

puanbee berkata...

ada kak sama lah kita..selalu was2

Mama Zara berkata...

haha..seghupo la nge demo... tapi tok llaki kawe lagi paghok... gi jjabak, buleh patoh kelik, tengok dio tutup api geh ko tidok...check plag starika..

eelobor berkata...

hahaha, nok balik kelate gak, laju jah. saya nak2 ari ado nyakit gituh. sokmo was2 tutup kor dok lagi pintu rumah setelah beberapa meter bergerak. hehehe, tipu daya sungguh lah

munna berkata...

mi penyakit munna dan suami.. sama aje.. mesti rasa was2 sokmo...

sarah-najwan berkata...

bee:
camne nk hilang ek?..huhu

mamazara:
jika ari2 gini..parak gak..nyakit ni mmg xle menahan betul..

eelobor:
tang pagar tu atau kunci pintu akak ok..tang yg gas, air dan iron tu yg salu dok was2..

munna:
akak je gtu..hubby ok..dia senang je ckp..xpyh mikir sb kalu mikir igt xbuat lagi..huhu

Puteri Iqa Izyan berkata...

hohoho..sokmo2 bile time nk g jln jauh... :D

Cma Shiema berkata...

kak...cma pom ade penyakit ni kak...drpdp was2..dah jadi pelupa...
semua lupa..~

kakchik@ella berkata...

kdg-kdg gitu jugok cikgu weih. hihi ..

Cikgu Nurin berkata...

memang pun..dah kita ler jage sumer sumer...ye dok?

Sarah, akak tag sarah kat sini, tak kena wat entry bagai..dapat hadiah je,kalau bertuah..

http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

misza berkata...

selalu gitu gak. pernah sekali nak balik kg kat utara. duk kat cheras, dah sampai selayang patah balik.

Solihin Zubir berkata...

heheh.. saya pon.. kadang2 ada gak rasa was-was..
slalunya rasa mcm tak sure sy letak sesuatu brg tu ktne..
err.. tu was-was ke pelupa? heheh..

suri solehah berkata...

sayapun selalu gitu sarah..asyik was-was..tak tau dah nak ubat camne..kdg benda kecilpun mcm kunci keta..kadang tu tanya eh aku dah kunci lum keta..bosan,,selalunya pg rgk memang dah buat dah..kata org was-was mainan syaitan kan

ieda berkata...

hahah kdg2 tuu adalah kak ..
saya kalau terlupa sokmo streka .. sampai umah balik kerja dah bau lain mcm .. sibbbb baik bukak slow .. kalau kuatt mauu letoppp huwaaaaaaa

~ yus ~ berkata...

Selalu kak..tapi tulah, bila dah bergerak dari rumah, jangan di fikir sangat kan.

Saya nak kuar rumah pun entah berapa kali pusing2 dalam rumah tu check apa yang patut..hehe

sarah-najwan berkata...

iqa:
sokmo2 tu mcm akak..hehe

cma:
hahaha..xle lupa..baik was2..beringat..

kakchik:
samo lah kite..

nurin:
tu la psl..kitalah tukang buat blake..tu yg ade nyakit ni kot..
nati saya tgk deh..tq tagged

misza:
baik patah balik..takut ape2..tapi itulah..pesan org tua21..xelok jika perjlnan jauh..kita patah balik..

solihin:
was2 ni rasa xyakin solihin..pelupa tu xigt..hehe

suri:
bab kuci kete pom sama..tapi saya rela pi check takut xkunci kan..hhee

ieda:
akak pom rajin..dr pagi sapa jam 2 ptg tau..xde la sapa bau..huhu

yus:
hehe..itulah..nyakit ni parah gak..kita mcm xyakin je..tu psl jgn fikir..kecek hal lain je..jgnlah mula buat soklan..
"eh..da tutup gas ke?"

diana berkata...

untuk orang yang pelupa macam saya ni benda ni sangt biasa la sarah..
hehhe..
kadang2 suami pun naik nyampah nak melayan..
sebelum gerak pi mana2 dia duduk depan pintu tu tanye kita
"gas,api,air...semua dah tutup??
pintu bilik kunci dak?beg duit dah ambik??seterika tadi cabut tak plug dia????" heheh..kalau dia takk tanye gitu,sepanjang jalan nanti saya dok buat kejutan je kat dia..
hahahha

Miss Yaty berkata...

wah akak balik klate...nanti singgahlah ganu pulak..hihi ;)

akak, yaty pun ada sakit was was ni..yang paling ketara bab kunci kereta..was was dah kunci ke belum...dah masuk pejabat leh turun balik pegi kat parking sebab nak pastikan dah kunci..

terukkan =.="

miezaniera berkata...

rasenya normal kot penyakit tuh..tk penah jumpa lagi org yg tkde penyakit was2 nih hehehe

nazirulhazwan~ berkata...

was-was ni okey lagi, was2 part ibadah yang teruk tu, amek wudhu basuh kaki dekat setengah jam, ape cite pulok tu?:P

sissyira berkata...

salam..
slmt ptg kak.
sshkn klu ada pyakit nie..:)

kak Erna berkata...

sarah ..samalah kita..macam2 diingat..pluq seterika tak tutup la.tv tak off la..padahal semua udah..dah double check pun..susah kan..

Hanis Azla berkata...

penyakit akak juga tu sarah.. walaupun dah check pun selalu jd macam iye tak iye aje.. sbb tulah selalu sblm kereta gerak.. akak masuk rumah balik.. check semua satu2.. klu idak tak tenteram spjg meninggalkan rumah tu.. cuak semedang.. he..he..

Tanpa Nama berkata...

rasanye semua org ada penyakit was2 ni..akak pun sama la, byk pelupa..huhu

S..U..D..@..I..S berkata...

bahaya penyakit was2 ni....
adakawan bgtau untuk elak was2..cakap pada diri kita bila dah siap buat satu kerja...contoh 'dah tutup paip'.......
dah cuba ada keberkesanannya

Eliza berkata...

hiii..saya pun selalu mcm nih lah. kekadang tu siap flashback dlm kepala nak ingat balik step by step perkara yg saya buat sebelum kuar rumah. huhu..

skang nih mintak sumer org alert sama bila nak gi mana-mana. Rozie, saya ingatkan saya sorang jer mcm nih tau sampai risau kekadang tu..

Ati Masrif berkata...

rasanya lah sarah
ini penyakit semua orang pompuan kot..

ada je yang lupa..
tapi paling suspen kalau dok ingat
pintu dapur dah lock ke tak
dan gas tu dah tutup ke tak..

payoh deh!

nuriz berkata...

payah jugak penyakit was was ni, kalau dlam solat lagi payah..huhu

noor berkata...

wah klik klate leh beli budu deh hihihi
nyakit nih slalu kak dah sampai tol gombak pusing blk terlupa tutup air dlm bilk air huhhuhu

sarah-najwan berkata...

diana:
elok buat camtu..sblum gerak..saay sdiri akn soal hubby saya..supaya xde tersoal2 lagi dlm perjlnan

yaty:
lalu ikut jabor..xlalu ikut pantai..hehe..tang kuc kete pom akak sama..asik igt tak je..akak pi chek tau..

miezaniera:
normal sb seme alami..tapi xdelah smpai yg teruk2 tu

nazirul:
tang tu akak ada kwn tau..bab mandi sajo dekat 2 jam..letih nunggu weh..

sissyira:
xsusah mana jika yg normal2 tu..sekadar kita beringat2..

kak erna:
tu la..lenkali nk kuar mulut kene kumat kamit..igt nk gi nk cek..sekali da lupa..hehe

hanis:
betul..tu masa kat pintu..sebut2 hal ini..

cik anon:
kaksweet eh..jgn smapai lupa kak..hehe

sudis:
tu je caranya..

eliza:
betul..kita kene sebut sblum kuar rumah..ni biasa..seme org alami..

ati:
org laki pom ade ati..hehe

nuriz:
jika terlibat dgn kes ibadat..lagi susah..itu dah jadi parah..kene berubat

noor:
hehe..tapi kami beli budu sini je sb ada jgk botol yg kami mkn..
itulah..nk elakkan gtu..kene setel sblum kuar rumah..

Tanpa Nama berkata...

saya blaja lam subjek psychology....ni dinamakn obsessive compulsive disorder......ubatnye...byk2 bzikir, bselawat....smge dpt elakkn dr pnykit...bkn pnykit, juz abnormal je....sy pn ade