selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 6 Januari 2011

** NASI LEMAK **

Assalamualaikum
pagi ini hujan lagi
sangat lebat pulak

jika hujan mesti laparkan
jika lapar meh kita cerita
tentang makanan

mana yang uolls suka
nasi lemak bungkus daun pisang
atau yang tak berbungkus
[makan direct dlm pinggan la]

saya hendak stori
nasi lemak bungkus daun pisang
yang best di R&R temerloh
melalui LPT
ni ha nasi lemaknya..


saya kalu ikut hubby pi KL
mesti singgah sini
dan makan nasi lemak ini
memang sedap sgt
walau nasinya simple shj
hanya dengan telur rebus..hehe

tapikan saya hendak tahu faktanya
kenapa jika kita makan nasi lemak
waktu pagi ke tak kira masa
kita akan mengantuk
sebab apa eh???

p/s: jawab jangan tak jawab..

39 Rajin Komen:

Ati Masrif berkata...

nasi lemak alas daun pisanglah
sedap..harum je baunya...

lama tak makan..
sebab tgh berdiet...kunun2nye..huhu

wahida berkata...

ya, saya pun suka giler nasi lemak daun pisang...
saya rasa ngantuk sbb ada santan kot..

noor berkata...

kak sarah
nor call mak..katanya ujan ari2 kat sana
mmg sdp nasi lmk tuh nor pun suka kalau blk kg kdg2 mkn gak

Ain berkata...

ain pun suka nasi lemak daun pisang...

aroma daun pisang tu buat kita tambah berselera...

ngantuk sbb banyak sangat lemak kot, tambah2 pulak kalau kita ni buat kerja mengadap meja jer...hehe

echah mashuri berkata...

perghh,,nasi lemak pakai daun pisag mmg layannn sis.:)

mybe sbb nasi lemak tuh hdanganberat kot.tuh yg ngantuk.

kakcik berkata...

Sebab terlebih lemak kut - itu yang membuatkan mata layu je.. :)

kakchik@ella berkata...

'heavy' kot cikgu?? hihi ..

Amy Syaquena berkata...

nasi lemak daun pisang memang best..

Ellen berkata...

Ellen pun baru makan nasi lemak tadi, anak pun bawa nasi lemak ke sekolah..hari2 nasi lemak ..nak tambah lemak ni kak..haha

Suara Kalbu berkata...

Nasi Lemak Daun Pisang sentiasa jadi pujaan hati tapi skearang daun pisang dah tak dilayur api mcm dulu. Letak daun pisang yg masih hijau so aroma tak mantap macam yang dah dilayur.

Makan nasi lemak mengantuk sebab banyak lemak dalam tu so jadi malas dan mengantuk huhuhu

AngahSayang2314 berkata...

kak zie sebab2nyer kan?? molikul2 lemak telah memabuat kita mengantuk eh leh macam tue hehehe


sedapnyerrrr tetiba lapar lak nie.. dah la tak makan

Hanis Azla berkata...

nasi lemak atas daun pisang memang lagi feel.. baunya saja dah buat perut ni lapar.. akak pun rasa sebab santan dan nasi yg berlemak tu yg buat kita ngantuk..

munna berkata...

munna suka yg bungkus pakai daun pisang mmg wangi... pasal pakai santan nasi tu jadi berlemak ..tu yg buat mata ngantuk kot... munna klu makn nasi lemak mesti nak pakai sudu klu tak mcm tak feel aje...

sarah-najwan berkata...

ati= makanlah sekali sekala..wat hilang kempunan..xde naik berat tu..hehe

wahida= hehe..santan eh?..ye kot..byk lemak

noor= yer..ujan hari2 ..kain pom da mcm psr malam..sedapkan..

ain= betul..aroma naik..

ecah= hehe..xde berat sb nasi dia secoek je..

kakcik= ye kot..da mcm psiko lak..nasi lemak=ngantuk

kakchik ella= hehe..xde la heavy mana..

amy= bestaaa...

ellen= jika hari2 ..mmg tmbh lemak ellen..

SK= yg dilayur tu xpenah try lagi..lagi sedapkan..

angah= mak aihh..molekul la pulok../hehe..pi mkn jika lapo..ni n3 lwn angah..kn salu angah tepek gmbr mknanan..terliur akak..hehe

hanis= betul tu..terlebih lemak jdi naik lemak..

sarah-najwan berkata...

munna=..hehe..akak lak suka mkn nge tangan..menjilat jari..

Gayahspears berkata...

hihi...
nasik lemak kalo umi Gayah buat salu pas masak nasik,umi Gayahn letak daun pisang kat atsnyer..bg harum nasik tu...

Gayah suke mkn nasik lemak panas baru best..huhu minum pulak dgn kopi o kaw..perghh..

tp pas mkn nasik lemak, ngantuk..keh3

Cma Shiema berkata...

nasi lemak...sedap tu kak...
tp xtau nape pas mkn mesti cma ngantuk..
bukan nasi lemak aje..nasi lain pun same...

ada award tok akak..nnti amek ye..

http://shiemacma.blogspot.com/2011/01/best-follower-award.html

~ yus ~ berkata...

Kreatif lah nasi lemak daun pisan dia. Nampak menarik buat orang tertarik nak beli.

Saya suka nasi lemak daun pisang...:)

SYaMiLa berkata...

suka makan nasi lemak bungkus dlm daun pisang...yummy...

My recent post "Tamat Sudah Syamila’s GA "

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

uiii...

mabelessnya nasi lemak daun pisang ni...

feveret GKSB tu sebab GKSB banyak lemak kot kih3..

ieda berkata...

haah kak saya rajin gak beli nasi lemak nie .. kalau guna highway dan RNR temerluh memang singgah sini .. sbb nak pekena nasi lemak nie ..
tapi pedas lah kak sambal die huhuhu

akak ujan jer kan .. memang lapoor jer .. pagi2 lagi saya dah taram nasi lemak kat sini .. nie keyang layie .. tapi kena gak makan heheh

MULAN berkata...

oh kena try ni.. tapi selalu lalu r&r temerloh tu petang/malam.. ada lagi ke..

Zaidah berkata...

suka sangat nasik lemak2...klu bawak anak2 gie makan kat luar asyik nak order nasik lemak...zai pun naik berlemak...hahaha....mengantuk makan nasik lemak sebab lemak dia banyak sangat kot...maklumlah lemak tak tepu...

Aretikz berkata...

uwaahh.. time kecik2.. ini favret utama dulu.. hehe..

Sebab apa ya? huhu..

azieazah berkata...

Nasik Lemak paling sedap adalah Nasik Lemak Masak Sendirik!

sbb kalu mengantuk leh tidor di rumah sendiri, katil sendiri dan lamaa sekaliiii....! (^_^)

Yasminhamid berkata...

saya pun suka nasi lemak daun pisang.. aroma dan rasa dia lain...

sarah-najwan berkata...

cikgayah=tu lagi sedap..ececce..rasa nk buat nasi lemak je mlm ni..

cma= mesti..tq bg akak award..

yus= mmg kretif utk tarik pembeli..

syamila= hehe..

GKSB= hee...jika byk lemak..kene bersenam yer..

ieda= mmg sambal dia pedas tapi sedap..

mulan= ada sokmo rasanya..

zaidah= kalu pagi...mmg bekpes nasi lemak..jika mlm..order geng tomyam..

aretikz= hehe..sb lemak byk kot

kak azie= betul la kak..pah mkn..terus tido..hehe

min= mmg lain kan rasanya..

diana berkata...

nasi lemak tak ngantuk sangt rasanye..
jangan pulut sudah la..
boleh pengsan kalau makan pagi2..
lagi satu nasi dagang..
macam ada sepuluh ekoq setan dok begayut kat mata ni..
hahah

Princess Nur berkata...

sebab santan tu laa..

CIK TOM berkata...

xtau la tp cik tom xsuka nasi lemak...cpt rasa muak bila makan..

nuriz berkata...

ujan ni sis..lapo la tgk nasik lemak tu elok je sudu tu duduk hahah

BIONIC WOMEN berkata...

saya suka yg alas daun pisang..nasi dia rasa lain, sedap

mata layu sebab banyak sgt lemak, metabolisme jadi lembab, makanan lambat proses, leak tepu bertambah2..so tenaga xder..hahha
pepandai jer..hahahahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

wangi sgt nasik lemak daun pisang..best

sweetsal berkata...

jawapan...banyak sangat lemak dia, sbb tu la mengantuk cikgu..hehe

sarah-najwan berkata...

diana= hahhaa..saya xle tahan nasi lemak yg ngantuk..hak lain x..heheh

princess nur= ye kot

ciktom= sedap ciktom....yummy

nuriz= molekkan..pi beli esok

bionic= tepat sekali huraian sainsnya..

LM= mmg besta

kaksweet= yup..

aibaks berkata...

klu menang dapat pe kak? nasi lemak temerloh leh?

PuanBee berkata...

nasi lemak bungkus daun pisang memang best!

Ogy berkata...

ari ni bekpes nasi lemak 2 bungkus..

tp alhamdulillah..belum pernah mengantuk lg lepas makan nasik lemak :)

zih@n berkata...

saya suka nasi lemak daun pisang =) sedap sbb ada aroma daun tu..