selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 7 Januari 2011

** HELLOWWWW!!! **

Assalamulaikum
wah!!! hari ini saya buat hatrik
3 entry suda...hahaaa
itu pom nak bising saya nih..hehe

saya ada seorang kawan
$$$ banyak la jugak
[laki dia keje besawkan]
tapikan..asyik saya aje yang sms dia
telefon dia dan saya ajelah yang mula
hendak tahu kenapa dia tak le sms saya
"KREDIT AKU ABIS LA WEY"

alahai...sudah kerja elok
$$$ banyak
asal pakai top up lagi
lainlah jika muda belia
atau masih belajar lagi
tapi ada kot yang muda belia guna linekan..

saya memula pakai henpon
tahun 2004 kot..lupak lak
time tu pakailah kredit
yang 50 hinggit 2 bulan punya
guna tak banyak saya ni
bukan bizi pom
last-last kredit banyak tapi xle guna
sebab limit time..jika gi top up bole guna..

last-last hubby bagi plan skrg
senang pakai line je
nak guna setara mana
gunalah..janji cukup bulan bayar

ada pro dan kontra line dan top up nih
bagi yang suka bergayut top up kot elok
sebab boleh manage
jika guna line gak..mak ooiiiitt..
$$$ utk tabung belajar..jadi duit bayar bil kot...hahahaa

pilihlah yang mana berkenan di hati
jika susah..pakai dua henpon
satu utk line dan satu lagi utk top up
tiada diskriminasi..



**SARAH SAID:HELLOWWW!!**

p/s: "terbuat" entry sebab asyik dok membelek henpon cap ayam saya...hehee

28 Rajin Komen:

Ujang9897 berkata...

guna line nie adoiyai...pokai...igt nk tuka preapaid balik la..

Hidayah berkata...

lepas setahun keja kot baru guna line sbb malas nak g topup..kena pandai2 guna la.line ke prepaid ke lau keja bergayut je mmg akan pokai keh keh keh jgn marah ye Ujang

Das berkata...

kawe mu hok mana tu...aku ko?..hahaha...tp aku dok $$$$....hehehe
line senang...tkyah topup2...

sarah-najwan berkata...

ujang= hehe..ikut keadaanlah..

hidayah= bab nk top up tu yg sempoi..ehehe

das= bukan mung..ni saing aku belah posting dulu nih..dia meme kayo weh..bygkn duit gaji tok kosek langsung..hahahaa

~ yus ~ berkata...

Saya pun guna line sekarang. Dulu masa baru balik UK guna top-up asyiklah nak menambah....bosan. Guna line senang, plan bawah suami..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sejak time blajar kat ipt pun saya dah pki line sis..sbb tu nyampah bila dgr org kata kredikt abis..huhu.skrg je pki line sbb dah duk doha..cuma hidupkan nmbr tu je..nmbr saya tu dari thn 99 tau sis..hehe

diana berkata...

saya pakai top up lagi sarah..
sebab saya tak suka call orang,sms orang..heheh..
boleh kata telepon ni guna untuk call mak kat kampung dan call suami kat tempat kerja kot2 ada kecemasan ke apa..kalau kata nak sembang2 tu memang saya tak reti la..jadi baik pakai topup je.kalau orang call saya pun boring je sembang sebab saya tak banyak cakap..lain la sembang depan mata memang saya ramah tamah le..

eelobor berkata...

sebenarnya banyak pekdah guna "line" & yang penting displinkan diri. sya dah bertahun guna "line" & pernah lagi kena potong di sebabkan terlebih guna.

eelobor berkata...

opss...lupa, thanx atas ucapan

Cma Shiema berkata...

cma penah guna posped ngan preped..mmg ade pro n kontra..
utk cma lebih kpd prepaid..sonang......

kak..nk thelah..kalo akak g blog cma lmbat x nk tggu page loading?
*berat

Cma Shiema berkata...

say hello back kat mek sarah mucuk2 tu....

Hanis Azla berkata...

guna line lg senang.. xde masalah prepaid habis & xde tempat nak beli.. klu guna pakej yg betul xlah terasa sgt bil bulanannya..

sarah-najwan berkata...

yus= sama kot plan kita..bila tel hubby..free je..

LM=hehe..geram gak kalu kwn ckp xde kredit..oo..lame no tu..thun 99 lgi..akak pkai henpon pom thun 2004..

diana= xkisah pkai apa diana..ikut kesenangan kita..saya pom ramah tamah diana..agaknya..bila kita jumpa..masing2 nk ckp kot..hahaaa..berebut nati kita..sebab xcited nk jumpa awak.. hehhee

eelobor=akak pom suppo..xrajin kene ptong lgi..xbyk pkai pom..xpe..wish utk org rumah kamu..

cma= hehee..masing2 lah kan..tang tu akak da bgtau kat blog awk...

hanis= betul..seme atas kita..

sweetsal berkata...

akak pakai top up je, bila abis kredit share je gn anak2, suami sorang je guna line, ratus2 gak la sebulan..huhu

nazirulhazwan~ berkata...

saye pakai hot ticket.hehe

p[A]n[A]d[O]L berkata...

rsnya paling jimat kalo guna top up..
bla da abes br topup..
hehehe

tapikan,
apa kelas henpon canggih tp xde kdt..
ye tak kak?
hahaha

sarah-najwan berkata...

kaksweet= hehe..xpe gtu..sharing2..

nazirul= mende hot tickets tu..akak xtau nih..hahaa

panadol=tu la..hahaa..akak henpon cap ayam je..tapi pkai line..tapi ikut keinginan masing2 lah kan..dorang selesa yg mana..

deCrewz berkata...

Jai pernah guna line tapi ceritanya cengginih.. Pada suatu hari aku telah bergayut sampai lupa diri dan bill ku melambung sampai xde tempat dah nak lambung....sekian..wahahaha..

Sampai sekarang bill celcom x bayar2.. Bukan banyak pon.. Ada baki lag RM0.20Cen.. oItupun diorang anta surat kat umah suh jelaskan...adessss..

Puteri Iqa Izyan berkata...

uiks. gune line bahaya kalau iqa gune.
dulu abah iqa bg gune sekejap tp bil ratus2..haha :P

Eliza berkata...

yuhuuuu...rajinnyer dia sampai 3 entri..saya guna line celcom yg boleh call free sesama fren n famili. rasanya lebih berbaloi kalo kita suka bergayut lelama ngan person yg rapat. Tak pernah exceed RM70 sebulan.

Dulu2 guna prepaid cecah gak RM100++..

p/s: Sarah, kengkadang org yg bergaji besaaaww nih, keraknya pun besaaaww gak kalo takde disiplin diri. hehe...

Kalamhati berkata...

saya pkai line gak..penah la jugop terbabas bil melambung..tp bukan la gayut ngan sapa pun..gayut ngan mak je..

so far selesa pkai line kot..sbb nak kol murah sikit..kalu pkai top up rasa mcm air je kredit abih..

dan paling tak suka org beralasan kredit abis..walhal gaji lebey dr kita

suri solehah berkata...

salam..
pada saya senang pakai line lah sarah,,,kalau topup dalam sebln berapa kali nk kena beli,,

kak Erna berkata...

salam sarah-najwan..akak pakai to up je..dalam sebulan tak abis pun rm30.00..he he..tak selalu talipon.sms je..

PuanBee berkata...

Bee pakai topup jer lah..malas nk bebankan somi ..nk bayar itu ini...tapi masa bee kerja dulu bee pakai line senang nak call sana sini...

kakchik@ella berkata...

saya pakai bill cikgu. senang .. tak yah penin2 cari topup. hihi ..

sarah-najwan berkata...

decrewz= kene beringatlah..xkira line ke top up deh

iqa= awk pom harus igt2..mklumlah jiwa remaja ni..hehee

eliza= samalah kita..guna yg plan tu kan..kecek nge hubby sepnjg masa pom free..

**betul tu..besar periuk besar keraknya

kalam= beul tu..mmg geram kat kwn saya tu..$$ byk tapi mls nk top up..hhee..kwn saya je tu..hahhaa

suri= ikut selesa masing2lah kan.top up pom byk jeniskan..ada yg sekejap ada yg lama limit dia...

kakerna= bagus gtu..jimat..

bee= baik mcm tu..kita xnak bebankn hubby..

kakchik= ye betul..nak call..tekan je..hehee

Gayahspears berkata...

huhu.. Gayah suke top. kalo pakai bil takot tak ley control... kalo tak ade duet tak yah topup... hahaha

n.hasleena berkata...

guna line lagi jimatlah kak... :)bagi kita yg tak bergayut nilah :)