selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 25 Januari 2011

** AISEYMANN!! FOLLOWERS **

Assalamualaikum
saya kenyang makan nasi ajo
huk huk..(akan distorimori esok)
malam ini hendak bertanya sikit
bukan hendak berbahas
i follow you
u follow i deh!!

bagaimana saya hendak
memollow balik blogger
yang memollow saya
kerana saya tidak dapat
menjejak link blog mereka
ini sama ada:
1. tidak tinggalkan jejak di sbox
2. nama di sbox lain dan di blog lain
dan dia punya kotak untuk dijejaki
hanya begini:



jika begini mudah
walaupun blogger itu
tidak meninggalkan jejak
di sbox atau nama lain
tapi link dia tetap ada
jika saya klik gambar follower itu
macam ini akan kuar


jika boleh dan semestinya
saya akan follow balik
sesiapa yang sudi follow
blog simple saya ini
kerana saya tahu dan pernah rasa
besar harapan org yg memollow itu
walaupun untuk mengumpul
seramai 100 follower...
saya pernah berada dalam situasi itu..
jika ada yang boleh bantu
bolehlah sharekan yer..
sebab ada antara follower saya itu
saya tak follow semula kerana tiada link
utk diklik..

p/s: follower juga penyumbang kepada pemangkin untuk berentry ^__^

29 Rajin Komen:

azieazah berkata...

Sama la, Kak Azie pun ada masalah yang sama wpun tidak ramai. Sorang dua sahaja.

PERTAMA: Kak Azie reply komen dia dan beritahu dia yang kita tak jumpa blog dia...

sekali.. dua kali... tiga kali. Jika dia tak jawab kita faham yang dia ada blog private (agaknya).

KEDUA: dia memang takda blog. Hanya register as blogger dgn tujuan utk mengomen (kerana ada blog yang tak benarkan ANON mengomen, mcm blog Kak Azie tu), so mereka kena register.. tapi tiada blog.
Ini benar ada, kerana sorang kawan Kak Azie pun mcm tu. Dia malas menulis blog tapi rajin lak nak masuk komen sebaris dua....

azieazah berkata...

Makk aiii... panjangnya komen Kak Azie kat atas tuuuuu...> muncungkan bibir.

sarah-najwan berkata...

kak azie:
hehe..tu la kan..kita berusaha dah nk folo balik..jd camtu lak..kan nati xsedap lak kita kan..ehhee

Solihin Zubir berkata...

sy pon kdg2 menghadapi masalah yg sama..
diorg suru sy follow diorang balik..
tap x tinggal link.. camne? huhu...

♥ Princess ♥ berkata...

selalu jd camni..huhuhu

puanbee berkata...

hehe bee pun kak..nak buat mcm mana nanti dia dtg balik kita gitau lah!

sarah-najwan berkata...

solihin:
tu la pasl..camno nk buat??

princess:
huhuhu

bee:
masalahnya kita pom kdg2 lupak bee...hehee

Citarasa Rinduan berkata...

salam..
sarah..ayu pun selalu problem kalau nak follow balik bila tak ada link ke blog blogger tu..

akhirnya...diamkan dulu..kalau ada reseki..depa komen blog kita..sampailah ayu..hehehe

Yasminhamid berkata...

ingatkan saya jer bermasalah cam ni...

A.S.T.I.N.A berkata...

Ala Kak Sarah..
jgn sampai terbawa2 dalam tidur suda...

saya pun dulu ade mamat nama Man ajar buat link supaya orang boleh jejak kita...

suri solehah berkata...

tak ada idea sbb tak tahu jugak cara nak jejak kawan2 yg tak tinggal link..huhu

eelobor berkata...

saya pernah gak buat entri pasal nie dan menerangkan tentang setting yang perlu di lakukan. Mungkin mereka terlupa setting atau jika di sengajakan mungkin mereka tidak mahu di jejak kembali

kakchik@ella berkata...

ambho slalu sangat kena hok nih cikgu weh.

DKosongLapan berkata...

awok senang je kaksarah-najwan...sape yang tak tinggei kan link....babai le jawabnye.....macam tak ikleh je nak memolo...... takpe le ghamei lagi yang bulih kite poloo ato pun kite dipoloo

sissyira berkata...

slaam

kalau mcm tu mmg tak boleh tolong la,,,,

hanya pemilik blog yang boleh tolong dirinya sendiri ...

~ yus ~ berkata...

Saya pun ada masalah yang sama....huhu

ezzu berkata...

panjang btol komen kak azie...hhehehe..btol jgak..memg susah kita nk follow semula kalu x letak link atau x komen....skurg2nye tinggal lh kat sbox....

Hanis Azla berkata...

akak pun selalu ada masalah tu.. rasa tak best plk.. org dah dtg blog kita dan sudi follow.. kita tak dpt pula balas kunjungan mereka.. tapi dah takde link kita nak buat mcm mana kan..

budak kampung berkata...

i polowwwww...keh3

Ati Masrif berkata...

selalu gak kena macam tu
bila klik tak de link

harap2 semua gi chk balik
widget flwr masing2 yek..

Cma Shiema berkata...

kak...situasi kita sama..ssh nk polo balik kan..??

cma tataw nk bt camana...

sarah-najwan berkata...

CR:
huhu..betul tu..tapi kita kdg2 lupa..

min:
hehe..seme sama kot

astina:
xde dik..tidur nyenyak je..ni prob da lama cuma baru buat n3..ehhe

suri:
hhe..xpe..

eelobor:
owh ye..patut awk repost balik tu..mana tau akak punya pun yg xde link tu..huhu..kita xtau kan..

kakchik:
samolah kito weh

D08:
huhu..jika bole nk polo balik..

sissyira:
betul tu dik..

yus:
huhu

ezzu:
itulah..xtau camne

hanis:
tapi mcm ralat gak..

irwan:
saya pom da lama polo kamu nyerr..

ati:
tu la..xtau nk check camne.hehe

sarah-najwan berkata...

cma;
tu la..camne nk buat..kene buat2 xtau je kot..hehe

Puteri Iqa Izyan berkata...

betl2.. kalau tadop link tuh susoh lop nk g kat blog die :D

diana berkata...

selalu gak jadi gini..
tapi saya buat tak tau je..
kadang2 kita yang komen ni pun tak tau sebenarnye bila kita follow orang
link kita pun kita tak tinggal kat situ.
jadi masing2 beringat lah..

AngahSayang2314 berkata...

kak angah pun pernah macam tue gak...kadang tue geram pun ada bila tak ada pautan angah tinggal jer macam tue

sarah-najwan berkata...

iqa:
tu la..huhu

diana:
saya salu gak check kot2 kita da folo ke blum..jika dah akan kuar kotak lain..jika x..hehehe..folo aje la..

angah:
kes sama nih..

makdara TERdiva berkata...

nak memfolo balik tp x de link pun satu hal!

yg main "i folo u, u folo me back pls" pun satu hal!

grrrrrr

atie berkata...

setuju2..kadang2 tu..tak tahu nak ckp mcm mana..ada setengah tu tulis kt chat..follow balik ye..kt chat pun xde link..kt info follow pun xde link..maaf la..huhu