selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Sabtu, 15 Januari 2011

** TEKANAN PERASAAN **

Assalamualaikum
selamat tengah hari semua
sesi memblog pada hari sabtu
bermula agak lambat
pagi-pagi saya telah membuat:
"senaman tai-chi bersama kain-kain
untuk stok seminggu"..huhuhu

jangan tertekan
jangan stress mress
jangan depressed
jangan dilanda jiwa kacau

sekarang ramai orang
menghadapi tekanan perasaan
nampak sahaja mereka
seperti orang yang normal
berkahwin, ada keluarga, bekerjaya
tetapi sebenarnya tertekan
tertekan dengan pelbagai perkara
itu pasal ada kes mendera
kes lari dari rumah
dan lebih parah sehingga membunuh
minta dijauhkan

sebab itulah
sekali-sekala kita patut bercuti
berekreasi bersama-sama ahli keluarga
berkongsi-kongsi cerita dan masalah
kerana dengan bersama-sama orang lain
kita lebih bahagia dan rasa dihargai

jika kita tertekan
dan hanya menyendiri
kita akan bertemankan suara-suara halus sendiri
dan selalu akan berfikir bukan-bukan
oleh itu..carilah rakan yang boleh dipercayai
untuk meluahkan tekanan anda



**mek sarah tertekan**
tiada kaitan dgn entry..hhee

p/s: jom kita senaman kaki di mall hari ini

35 Rajin Komen:

Princess Nur berkata...

hidup biar sedap :)

kak Erna berkata...

siannya budak sorang ni..merenung keluar..nape la,..ibu tak bagi keluar ye..

MamaYatie berkata...

ya betul..byk cara boleh buat tuk release tension kan..

cian mek sarah..ujan tak leh main luar yer

azieazah berkata...

Banyak jenis senaman.

Mulut tak senaman sekali? heheheh

Mek Sarah tuuu.. jon kita main kat padang jommmm. Panjat jer pagor tu. Hahahaa > hasut.

ieda berkata...

ahhahah sama aar kak .. saya mula pun lambat buat kerja2 umah sedar dah kul 10 pagi ... hehehe skrg nie lunch pun plan nak masak lambat sbb bfast dah lambat ..

ps : akak x dan dah rasanya .. saya baru baca msg akak .. lagipun anak2 x pandai berenang .. x pernah bawak mereka ke sana .. ingat petang kang nak ke taman bandar .. bawak mereka tgk ikan :) jom kak leh janji kat sana erkk ..

sarah-najwan berkata...

princess nur:
betul..biar kita bahagia

kak erna:
jika bg main kat luar..kita stress nk jaga..hehe..aktif sgt..

mamayatie:
jgn smpai stress..
xujan pom..tapi xnk bg main..hehe

kak azie:
sekali harung senaman mulut cap roti canai..hehe
meksarah tahu pnjat pagar kak azie..abg3 dia ajar..ganaz anak tino saya tu..hehe

sarah-najwan berkata...

ieda:
hehe..bole gak gi tmn bandar ptg ni..akak pom salu lepak kat kwsn org bg mkn ikan tu..nati kalu akak jd gi sana..akak meset tau..

ala ieda..ada kolam budak kecik kat sana..depan tmpat awk keje tu..xpenah pegi ek..hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

hundred percentssss agree..

kdgkala kena refreshing, pangkan dada, lapangkan minda dari pelbagai kekusutan.

selamat berhujung minggu sis:)

misza berkata...

selalu cbuk, tak sempat nak tension.

sarah-najwan berkata...

fifiey:
betul tu..hepi weken jugak...

misza:
tu pom stress juga kak..hehe..bizi itu stress bagi saya..salu blik jam 2..sejak bizi ni..balik jam 5..saya mula stress..huhu..

... berkata...

sy pun skrg ni selalu gak stress time study... jadi, langkah paling best, layan blog.. hehe... hilang skjp stress...

eelobor berkata...

hehehe, sian gmbr mek sarah tuh. main kat dlm umah jer

nuriz berkata...

sekali sekala perlu bercuti dan mencari ketenangan beriadah

Eliza berkata...

alolo..ciannya puteri sorang tu...tgk wayang ngan famili pun best gak waktu cuti2 nih..

Cikgu Nurin berkata...

Huk alloohh Mek Saroh...siang ke dier...meh,jom g blog acik...ade entri yang buleh kasi gelak guling guling...meh,meh, ikut acik balik....

~ yus ~ berkata...

hihihi..comel sarah kat depan pintu tu..:D

suri solehah berkata...

salam sarah..baco ayat senaman tai chi tu hile skit tekanan hehe..sian anak dara..wi lah dia main..biar lasok skit

diana berkata...

mek sarah tengah memikir masa depan tu..
hhehehe..

kadang2 benda yang kecik2 pun boleh bagi tekanan kat kita..
jalan terbaik adalah luhkan saja..
mesti tidur malam akan nyenyak kembali..
saya buat gitu la sarah..
saya kena pikirkantentang tidur saya jugak berbanding menjaga hati orang lain..agak kejam bunyi nye,tapi itu lah yang sepatutnye..

sarah-najwan berkata...

sheera:
hehe..layan2 jg blog tu sheera..jgn jadi ralit lak..hehe

eelobor:
xpe..lagi baik..kat luar tok cekak nok hambat..bikin akak stress..hahaa

nuriz:
betul..kene buat gtu..amik udara luar..

eliza:
rasa nk tgk tapi meksarah takut xle dok lama2 dlm panggung tu..kang nangis2 susah..

cikgu nurin:
hehe..tgk doh..bear LUPA ada tgn utk garu..

yus:
hehe..:D

suri:
tai chi tu sesi lipat lain..hehe
lasok sgt..tu yg tak wi main luar..

diana:
dia tertekan diana..xle main kat luar..
betul tu diana..kene bgtau perkara yg kita stress tu..jika tidak..mmg tido pom terbawa2..tu yg mimpi ngarut2..pahtu mulalah pening sb xckup tdo..huhu
xde kejam sb kita kene fikirkan diri kita jugak..

Kalamhati berkata...

hehehe cumel je mek sarah terkurung tu..
mari kita derat!..=p

Amy Syaquena berkata...

alahai sianya mek sarah terkurung dalam umah..

Das berkata...

jom gi kolam wisma belia....wak hilang stresssss....hehehe

Hanis Azla berkata...

betullah sarah.. klu dok simpan aje perasaan tu mmg lg tension.. kalau dah diluahkan, walaupun prob. still x settle, tp mmg rasa release sikit tension tu kan..

menung jauh mek sarah tu yer..

sweetsal berkata...

jangan tension2...senyum sokmo..release tension jugak tu..hehe

kakchik@ella berkata...

ambho pung sokmo tension cikgu. lgi tension lagi byk updet blog. brckp sorang2 di alam maya. hihi ..

Solihin Zubir berkata...

sy kalau tertekan, sy tdow utk hilangkan tekanan.. hehe..

err.. mek sarah comel! :D

sarah-najwan berkata...

kalam:
hehe..meh amik meksarah nih..

amy:
huhu..xpe..dia relak je

das:
jomm!!!

hanis:
betul..kene luah..jgn biar terbuku..biasalah meksarah tu..

kkasweet:
senyum sokmo doh..hahaa

kakchik:
xpe gtu...tu slh satu cara meluahkan..cara abad loni..

solihin:
tu pun ok..tapi jika bgun..mikir pulok..

deCrewz berkata...

Aish.. Anak sape yang tertekan lam gambar ni..he3

mie berkata...

gue pun tumpang sedih ni..
aksi usha kat luar tu menyayat hati..
ehheee

xcyber berkata...

sy bila tertekan terus car i1 tempat..
duduk sorang2 x kisah la org nk ckp pe pun asalkan leh tanangkan diri

Gayahspears berkata...

Gayah jugak telah mengalami tekanan perasaan akak :( sob2

Miss Yaty berkata...

aah..akak..bahaya kalau tekanan perasaan ni..kita sepatutnya meluahkan jangan terus menerus pendam persaan je..huhu..

pesanan untuk diri sendiri jugak sebenarnya...:)

p/s: windu adik sarah :)

Izan Ishak berkata...

comelnya mek sarah kak!

CIK TOM berkata...

cik tom tertekan xdpt on9 kat sini..huk3...

aibaks berkata...

tul tu kak.. klu stress2 selalu.. leh wat kite pendek umur..

nota kaki: mek sarah.. ajak la ibu gi tgk wayang ke.. hehe..