selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 20 Januari 2011

** CHECK POINT **

Assalamualaikum
selamat petang semua
berentry kedua
selepas pulang dari training
merentas desa weh!!!!

dalam minggu ini
jam 3.00 petang sahaja
mulalah latihan merentas desa
bukan saya yer...
anak2 murid sayalah
saya tukang check point aje..hehee

ini acara wajib setiap sekolah
mesti ullos ingat
zaman-zaman uolls berlari-lari
keliling kawasan kampung
kenangan semua itukan
pernah menang tak???

paling tidak acara ini
dikategorikan gaya hidup sihatkan
lebih kurang joging 7km aje..
untuk bakar lemak dan kalori
dalam badan uolls


**ini pembantu check point termuda di donia**

p/s:..sabtu ini skol ganti=acara merentas desa ini..

32 Rajin Komen:

niesz berkata...

wah!bgus tuk kesihatan..alololo..comey nye la si kecik nie..

Solihin Zubir berkata...

lama jugak tak jogging2 merentas desa ni..
hehe.. dlu masa skolah sy pernah dpt no 9.. tu paling tggi sy pernah dpt.. yg lain, lagi laaa... beratus2.. masa tu stamina tak kuat lg.. eheh..

Kalamhati berkata...

sekolah rendah lum mula lg..biasa dlm bulan 3..huhu

sekolah ambo tak sekolah sabtu ni sbb tak amik cuti panjang CNY ni..

eh kuda kita warna sama la..silver ek..
baru teringat soalan akak aritu..bunyi enjen myvi kuatkan..tetambah time bukak ekon..rasanya masalah yg sama dihadapi oleh semua pengguna kuda jenis ni kot..hehe kdg2 geram bila kuat ngat dia 'mengeram'..hehe

sarah-najwan berkata...

niesz:
mmg..kamu joginglah..

solihin:
ok gak ada no bwh 10..

kalam:
skola mbo cti seminggu
betulkan..bunyi dia kuat
xcekak nok baiki weh..gtu je bunyinya..

... berkata...

kak, kalau shera time sekolah dulu paling tak berapa minat merentas desa... tp, dlm tak minat tu pegi gak.. saja seronok2 dgn kwn2...

DKosongLapan berkata...

uiiii...laghat lagi ke meghentas desa ni??? udah lame dah awok tak baut bende2 macam ni.....tak tau le lalu lagi ke idak ni...

Hanis Azla berkata...

teringat pulak zaman2 dok merentas desa tu.. tak pernahnya menang.. manjang pancit aje.. tp best jgk sesekali masuk hutan belakang sekolah.. wah, ada pembantu comel kat check point tu, mudahlah sikit kerja cikgunya yer.. he..he..

Das berkata...

busy merentas desa ke....suka2...suka merentas desa dari hari sukan sekolah....penat wehhh

Eliza berkata...

dak kecik tu mesti seronok ikut ektibiti mcm nih. mak dia jer yg penat kut...sesekali eksais best gak eh Rozie (baru tau nama awak nih. hehe..)

En iLham berkata...

haha
betul.teringat kenangan kat sekolah dulu.kat kampus ni masuk juga merentas kampus.tp sudahnya bile jumpe member2 pakat borak2 sambil jalan2..haha..

misSbLurRy berkata...

nie semua zaman skolah je aku involve..ahahahah

ieda berkata...

akak x lalu shahputra ker ?? :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

bagus tuk kesihatan jantung..jom!

~ yus ~ berkata...

baca entri akak ni teringat pula dulu2...

Sabtu ni anak2 saya pun ada sekolah ganti sempena cuti tahun baru cina..huhu

PuanBee berkata...

syokk dulu2 merentas desa betul2 desa kak..masuk dlm hutan getah bagai..la nih merentas bandar kot! hahaa

kak Erna berkata...

sekolah disini pun sabtu ni sekolah ganti jugak..
tapi kan..disini..merentas desanya..keliling taman perumahan aje.
sian budak2 dah tak de desa kat sini..

nazirulhazwan~ berkata...

slalu top 5 merentas desa dulu, rindo woh nak belari lagi.haih

diana berkata...

saya tak pernah join merentas desa ni..
saya tak mau..
sebab tu dulu gemuk..
hehhe..

sarah-najwan berkata...

sheera:
seme bdk wajib msuk tau..hehe..lari je..jika penat..jln2 mkn angin

D08:
ye la..da bis zmn skoloh..ni citer zmn skoloh nih..

hanis:
hehe..tang pancit tu biasa..budk2 ni pom..jln2 mkn angin je

das:
yezza..loni bab merentas desa..bulan 6 atau 7..baru bole wat sukan skoloh mace thun lepas..

eliza:
kesian nk tggl kat nursery..bw tlg mak lah..hehe..mana tau nama tu yer..

syamil:
kamu dulu pom bukn aktip sukan...aktip koakademik je..hheheh

miss:
mmg citer zmn skoloh..

ieda:
xlalu shahputra..lalu IM5 kat sejid tuu...

LM:
yezza...

yus:
hehe..sama ngan skol akk..utk cti CNY..seminggu tu..blik kg kito..

bee:
tu la..nama dikekalkan tapi mmg merentas kwsan rumah org kaya nih..rumah juta2 saje tau..

kak erna:
samalah kak..lalu kwsn rumah elit tau..

nazirul:
mmg mantap stamina kamu..bravoo..

diana:
owg gtu yer..mesti malu2 nk berlari nih..jika saya cikgu awk masa tu..mmg kene paksa dah..hahaha

eelobor berkata...

11 tahun di zaman sekolah dulu, seingatnya cuma sekali jer pernah merentas desa. itu pun main tipu guna jalan pintas, hihihiih

mamalieyna berkata...

memang mengimbau kenangan lah! hehe..lebih jln dr berlari dedulu..hehe..

Cma Shiema berkata...

bestnye ade merentas desa..teringat zaman mude2 time skolka dulu..

eh..mek sarah pun join skali..

suri solehah berkata...

salam..uis semangat sarah,,kami sekolah pulau lambat skit hujung bulan ni..sian anak dara kecik2 dah kena jadi pembantu dah ye..

deCrewz berkata...

Masa sekolah menengah dulu ada join.. Buat pulak dekat ngan umah.. Org lari, jai balik umah..hu3

Izan Ishak berkata...

kalau izan dulu2 masa sekolah rendah...mmg jauh ketinggalan kat belakang.

ada tu yg mengelat balik umah...haha

Amy Syaquena berkata...

Bagus untuk kesihatan nie...

misza berkata...

masa sekolah dulu merentas desa siap lalu kawasan kubur, jirat cina. sebab tu kena cepat². kalau tertinggal takut. hehe.

AngahSayang2314 berkata...

agak2 kak zie kan kalau akak merentas desa leh menang tak??? @ pernah menang tak???

aibaks berkata...

uncle ingat sarah nak join kengkawan tu merentas desa.. hehe

sarah-najwan berkata...

eelobor:
ngelat nih..kalu cikgu disiplin tau..kene merit..hehe

mama:
hehe..biasalah gtu..

cma:
meksrah tlg mak..

suri:
oo...skol saya sabtu nih..

decrewz:
itulah..ngelat nih..

izan:
tu biasa..jln2

amy:
yezza

misza:
elok gak gtu..lari cepat sket..cepat abis..

angah:
akak penah menang tau..top 10 lagi..huhu

aibaks:
dia pom join..join mengarah suh tgk kete...hahha

aibaks berkata...

haha.. cute je sarah ye? takpe.. nti uncle suh mama upah eskrem ke.. calsiyum ke.. hehe

nba-Nur berkata...

Cepat betul sek akak dah buat acara merentas desa. Kami baru 2 kali latihan sukan.. Rumah sukan Nur baru nak mula Isnin depan gara2 cuti yg banyak heheh..(Bila time ni budak2 mesti ada yg mengelat..)