selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 19 Januari 2011

** KOMEN DAN TRAFFICS **

Assalamualaikum
selamat pagi semua
sudah banyak minum
air masak semalam?
kalau sudah banyak minum
amatlah bagus untuk kesihatan

hari ini kita stori mori
tentang blogging pulak
antara komen pembaca
dengan jumlah traffics
mana yang uolls utamakan??

saya memilih komen
berbanding traffics
alasan saya kerana
dengan kekangan masa
saya kurang boleh untuk
BW sepanjang masa untuk mendapatkan traffics
saya sangat percaya bahawa TRAFFICS=BW sahaja
jika tidak BW jangan harap traffics hendak cecah 150++
melainkan saya merupakan blogger terkenal femes emes..hehe


**traffics saya sepanjang minggu ini dan lepas**
saya sangat memilih komen
kerana setiap entry saya yang dikomen
saya berasa sangat gembira
dan sangat memberikan kepuasan berblogging
kita mesti rasa sedih (jangan nak tipu yer]
jika entry kita tidak mendapat komen
[saya pernah rasa dulu ketika awal2 buat blog]

bagaimana pilihan uolls??
rasa dengan title blogger mak budak ini
rasanya ramai yang memilih komenkan
sebab jika memilih traffics..letih mak oiii..
traffics asyik lari ajew..eheks...
cuma yang pasti..INSYAALLAH
setiap terjahan di blog saya
sama ada untuk komen yang sangat saya hargai
atau terjahan BW..saya pasti akan membalasnya

p/s: masa untuk menerjah blog list saya dan terjahan BW dari kamoo..kamooo.kamooo!!!!!!

53 Rajin Komen:

~ yus ~ berkata...

Erkk..dua-dua kot. Tapi macam akak kata, bila ada yang drop komen akan memberi lebih kepuasan dalam berblogging tu. Memang rasa sedih bila entri kita tiada yg komen..huhu.

Wah! Bestlah traffic akak konsisten saja. Yus kalau hari biasa cecah lah angka 100 ke atas tu, tapi hari minggu 60-70 saja..:(

Mama Hanim berkata...

salam kak..mmg suko tgk komen dri kwn2 kan..

tp klu masa BE tgh running kt blog, saya prefer nak traffic banyok2 la kak..hehe..

Ati Masrif berkata...

wah..hebat traffic tu..
bilalah kita nak dapat mcm tu
BE pun tak pernah dapat..hukhuk

komen2 dari sahabat2
memang rasa teruja dibuatnya

deCrewz berkata...

Salam kak... Tahniah jugak.. kalau blogger baru kan, nak dpt traffik 1++ sehari cukup susah.. Biasalah tu, normal.. Klu lebih 2 confirm x normal, ada la yg x kena..he3..

Jai lebih suka komen dari jerit d shoutbox.. itupun ikut masa jugak.. Klu senang2 barulah jerit kat shoutbox.. Klu kurang senang, lebih prefer tglkan komen sebab bila2 masa blh diterjah balik dan bagus utk backlink kita jugak ka..

Akak org pertama review blog Jai masa guna blogspot dulu kan.. Masa tu akak boleh perasa, komen dlm blog Jai ada bape kerat je..kan3..he3

Skrg alhmdulillah. Trafik pun dah ok. Tips senang je, jgn terlalu kejarkan trafik dlm shoutbox, rajin2 la tinggalkan komen sbb org lain akan buat benda yg sama...
Itu pendapat dan pengalaman Jai la.. Lain org lain pendapat & pengalaman kan..he3

Puteri Iqa Izyan berkata...

iqa suka komen :D

tp trafik tinggi best tgk.sbb sng sket nak masyuk.. haha :D

aibaks berkata...

banyak tu kak.. setakat komen je dak ratus2.. huhu.. jeles aibaks tgk..

padin berkata...

mesti pilih komen, hehe tapi tak semua blog yg aku singgah aku drop komen, kalau bercerita mengenai boifren, girlfren, kucing, kasut, makanan.. rasa macam susah plak nak tinggalkan komen, hehee

Amy Syaquena berkata...

Banyak tue kak dengan keadaan akak yang busy kira satu pencapaian yang patut di banggakan tue..tahniah! teruskan berblogging amy adalah salah satu peminat blog akak...

Pink Pearl Lady berkata...

memang bila ada orang tinggal komen baru rasa apa yg kita tulis ada yg baca....

Cikgu Nurin berkata...

Waahhh...banyak tue...da femes la blog tuan tanah...hi hi hi...akak pilih komen jugak...seara tak langsung,sebenarnya kalau orang datang komen, maknanya traffic meningkat....

wahida berkata...

kalau saya, mmg saya prefer komen..serius!! saya tau, dgn keadaan saya yg bz, saya x mengharapkan traffic yg tinggi, tapi komen yg tinggi mmg bikin hati saya tersenyum sepanjang hari..

n4dh!3r4 berkata...

komen lagi bermakna kan? macam tu baru la boleh tau org baca entri kita ke tak.. ni sekadar singgah jerit kat shoutbox je tak best la.. huhu

En iLham berkata...

wah, trafic blog cikgu tinggi kot. hehe.tak lame boleh jadi mcm red mummy lah.hehe
keep blogging cikgu.walau saya jarang update sekarang saya tetap suke baca blog cikgu n komen2

p/s: saya pun sangat utamakan komen daripada trafic.seronok bile orang komen entry. rasa entri kita sangat dihargai

sarah-najwan berkata...

yus:
bab traffics..tu la jum yg biasa utk blog akak..akak hanya BW utk yg singgah kat sbox..pastu akak akn jln2 kat blog list akak je..ehhe

mamahanim:
yezza..jika kita nak nuff..mmg kene fikir sal traffics..tapi xpe..anggap nuff sbg bonus jika dpt..

ati:
akn dpt ati..kita hepi2 blogging kan..komen lagi best sbenarnya sb tu tujaun kita berblog..

decrewz:
betul..dgn satu n3 sehari..ok la..
jika akak terjah utk BW..mmg cari sbox..jika blog list kwn2 atau yg biasa akak komen mcm kamu tu..akak akn komen jgk

akak tetap igt masa review tu..kamu siap bg awrds lagi..hahhaha..skrg kamu da glemer..heheh

iqa:
yezza..tq iqa sb rjin singgah dan komen blog akak

aibaks:
kamu lgi byk traffics kan..akak pernah smpai 50 je..minggu lepas lagi..huhu

padin:
hehe..iyolah..tq krn singgah..

amy:
tq amy..meh kita hepi21 blogging..

PPL:
yezza..puas hatikan..

cikgu nurin:
yezza gak..tu timbal bals jugk..tapi kebykan yg komen blog kita mmg kwn2 kita yg salu terjah kitakan..

wahida:
yezza..kita ada keje lain kan..nk BW mmg kekangan masa..

sarah-najwan berkata...

nadira:
betul tu..yg kat sbox tu..utk bw sahaja..singgah balas gtu..

syamil:
tq syamil..kamu pun bole..tapi kene study dulu..saya da keje xpe..

DaHLia berkata...

kak, blogging kt sekolah ke ni?? :D

DKosongLapan berkata...

setuju bebeno....
dan lagi seghonok kalo komen kite kat blog oghang dijawab oleh tuan punye blog.....baghu le ghase kehadighan kite disambot.....

sarah-najwan berkata...

DJ:
hehe..free time..

D08:
hehe..betul2..akak jika boleh mmg reply setiap komen yg diberi..nk2 yg n3 terbaru..jika yg sudah semlm atau terkebelakng..ada yg direply dan ada yg x..ehheee

noor berkata...

apa yg akak katakan nor stuju
sob..sob..sob..bila xder org komen kan.
mmg xdpt nk BW slalu
cam akak kata kekangan masa~tepat sekali

nazirulhazwan~ berkata...

komen la best kan:P cm rase dihargai;p

Hanis Azla berkata...

akak pun lebih suka komen.. Rasa ada kepuasan bila ada yang sudi singgah, baca dan komen.. setakat ni trafik mmg tak pernah cecah 100 pun.. iyelah.. kita nak BW pun tak berapa nak sempat.. he..he.. jdnya balas kunjungan kwn2 dan org yg berkunjung itu lg utama..

sarah-najwan berkata...

noor:
yezza..akak jugak rasa masa dolo2 berblog..sunyi blogku..sob sob..

tapi tips utk dpt komen kene jgk ikutkan..kita mmg kene rajin gak komen kat blog org lain..agar mereka juga akn sudi komen kat blog kita..win win la..

nazirul:
hhee..kamu glemer..komen cecah lantai...xle lawan..

sarah-najwan berkata...

hanis:
btul..skrg saya pom cam bizi..
yg salu diterjah mmg yg ada dlm blog list saya..eehe

MamaEma berkata...

betul tue?
bila kita buat entry..tak ada yg komen tu..kita pun terpikir tak best ke cerita kita ni?

sampai tak ada yg sudi nak komen..

sedih sangat...

Meera berkata...

lagi suke org komen :) traffic hanye bonus je kn

:: noremy anak rahmat :: berkata...

follow & blogwalking..

kalo free mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)

Cma Shiema berkata...

wow..tingginya trapik..
jeles2...

SYaMiLa berkata...

kak..traffic lbh kurang sya je...kebanyakan traffic dtg dari search enjin...sbb mmg jrg sgt wat bw...biasanya terjah sape yg bg komen aje..

tp tak ramai pun bg komen...huhuhu...maklumla entry ntah ape2 kan...he3

Gayahspears berkata...

mantap... teruskan usaha akak...

Das berkata...

waaa makin maju...aku dok tahu nok [ilih...dok reti..traffic jem tahu la....hehehe

AngahSayang2314 berkata...

walauwei kak zie tahniah la.... hebattt tueeeeeee

Solihin Zubir berkata...

sama la ngan saya akak...
lebih mementingkan komen..
rasa puas bila entry yang kita taip panjang berjela, mendapat komen yang banyak.
Kadang-kadang traffic byk pon, bukannya semua yg suinggah baca entry kita.. kan...

dengan komen jugak, kita boleh mengeratkan silaturrahim antara kita..
mcm sy dan akak..
sgt2 kenal.. ;D

misza berkata...

sbb tuan tanah suka komen, tgk ni dah berjela komen masuk. tapi dua²(komen&trafik) tu saling bekerjasama kan. utk menarik orang dtg blog kita.

misza berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tuan-Belog berkata...

wahhh...ok la tu UV dh lebih 100 shari...

Kalamhati berkata...

saya dah tak kisah trafik sgt skang..hehe maklumlah sibuk dan kejap2 je dpt jenguk blog..saya juga memilih komen..tengok komen dari kawan2 blogger rasa hepi sgt..

diana berkata...

betul la sarah..
saya pun suka pada komen berbanding traffic..
sebab saya ni walaupun suri rumah tapi masa sangat padat..
kalau nk bw semata2 nak tingal jejak kat s/b memang kena cari masa la..
tapi selalunye tak de masa..buka blog terus je update pastu cepat2 pi ke blog yang tinggal komen..tu pun tak semua saya pi..betul2 tak dan..
di tambah dengan berukband yang slow ni nampak sangat traffic bukan sasaran saya dah la ni..hehhe

sarah-najwan berkata...

mamaema:
xpe..koho2 tu..

meera:
yezza...jika traffics byk..suak jgk..tapi nk BW..xde masa sb keje

noremy:
tq singgah

cma:
xde tinggi tu cma..jika tggi..taraf 200++ tu..

sya:
elok gak pkai dotcom kan..SEO seng masuk..xpe la sya..

cikgayah:
tq..

das:
mu tau tu..hehe..mu dok towombo..xde trepik jem..

angah:
hehe..

solihin:
itulah..jika komen terasa sgt suka..dan betul jgk kamu ckp tu

misza:
hehe..win2 kak..jika org komen kat blog kita..kita mesti hargai dgn komen di blog dia jugk..

tuanbelog:
ok la utk mak budak nih

kalam:
yezza..camtu lah..hapdet pom satu je sehari..

diana:
mmg xde masa sb keje dan famili..mlm2 mana buka lappy..jrg2 sgt bukak..

lagipun komen ni pembakar smgt utk terus berblog..traffics tu..jika BW mmg dpt..tapi penat jari..dan gig berukben cpt limit..ehhee

suri solehah berkata...

sarah..saya lagi teruk..tak tahu gapo trafik tu..saya ni seronok berblog je..seronok mcm ada kwn ramai je..tapi trafic mafic tak reti weh..darat sungguh kan..kdg selalu juga tertanya nape org tulis uptrafic kt sbox tu huhu

sweetsal berkata...

hebatnye trafik sini..akak pun suka org dtg komen, mmg sedih kalo xde org komen..huhu..nk BW memang tak terlarat, letih n mata mengantuk ngadap screen..hehe

kak Erna berkata...

sarah..trafik ni akak tak faham sangat..
tapi akak suka kalau ada komen...dan bila jawab..akak rasa seolah olah orang yang komen ada depan akak walau pun tak pernah berjumpa..tu yang akak suka sangat..

Ellen berkata...

Kak..tahniah kerana ada trafik jem dalam blog akak ni..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kak..dulu adik pentingkan trafik.sejak x sht..adik lbh puas hati komen melambak di setiap entri adik..huhu

Izan Ishak berkata...

aduh kak! izan dah ketinggaln ketapi nih. skrg ni suka sangat2 org datang & komen. tak kisahlah pasal trafik dah. dah lama ke laut pun trafikku itew...ahakkksss~

FasiHaH SupiaN berkata...

Sis,saya pun pilih komen..

sarah-najwan berkata...

suri:
trapik mapik tu jumlah org yg dtg kat blog kita dlm sehari..jika xde nuff..bole tgk kat stats kat dashbord blogg tu..klik je..hehe
trapik jika blogger buh iklan mcm nuff penting ar sb lagi byk trapik..lagi ma$$$yukkk..hehe

kakweet:
huhu..saya rasa zmn dolo2..xde komen sb saya pon xreti lagi caar2 nk tingkatkan komen dulu..skrg bole la sket2...hehee

kakerna:
betul tu..saya pom sedaya upaya akn reply komen sbg menghargai org komen kan..hehe

ellen:
hehe..yg ellen lgi kencang..

LM:
jika kita lebihkn traffik cam penat sb kene BW aje..skrg akak pom suka buat hepi2 blogging..means kita buat n3 utk dibaca n org minat nk komen..

izan:
tertinggal tiket ke izan..hehee
akak pom sama..trafik menten gtu je..bw utk bals jejak org yg singgah shj..yg lain terjah bloglist..

fasihah:
yezza..

apik pehe berkata...

kak sarah!!!apesal ramai blogger buh gambar skali nga ank2 ni?hehe..nanti apik nk buh gak la gambar apik nga anak..hakhak..fuhhh..jenuh apik nk membaca semua komen yg ader kt sini..smpai 40++ tuuu..hehe..apik pon pilih komen jugak kak..

CIK TOM berkata...

cik tom pun prefer komen lg..seronok bila baca komen kawan2 :)

caliph shuriken berkata...

trafik sy pun biasa2 jaa.. sronok bila dpt bca en3 yg best2 wktu bW ^^

PuanBee berkata...

bee pun suka orang komen tau! sebab satu jer rasa lebih dekat dihati..hikss

traffic tu ala-ala jer lah..kalo bee nak sangat traffic beli domain yg PR tinggi ler..

Miss Yaty berkata...

tahniah akak...akak memang blogger peramah sebab tu ramai suka blog akak :)

yaty pun prefer komen sebab best baca komen pendapat dari orang lain kan :)

Ain berkata...

ain pilih no.1 sebab kalau takde komen mcm kita bercakap sensorang gitewww...

tak suka dan sangat tidak happy..

bagi ain, traffic adalah bonus. kalau nak traffic kita naik, terpaksa la merajinkan diri update...

Mohamad Izwan berkata...

tinggi2 gak komen kat blog ni..
memang komen memainkan peranan penting.. interaksi antara blogger dan pengunjung.. jemput singgah ke blog sy.. =)