selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 26 Januari 2011

** MAIN KUTU **

Assalamualaikum
selamat pagi
hari ini laporan cuaca
hujan lebat lagi
++ kekalutan sebab en hubby
pi KL kerana ada urusan
[tu yang makan nasi ajo semalam..huk huk]

eh..uolls main kutu ka??
saya baru selesai membayar duit kutu itu
bukan apa main kutu ni
tabungan secara mendadak tau
maknanya sekali dapat
boleh banyak..ehehee
bolehlah tambah barang kemas ke
tambah kain baju sutera ke
tambah tudung awning cap mahal2 ke
ehhehehe...sedang terfikir2 hendak buat apa nih..

main kutu ini untung gak
dalam jangka pendeklah
jika kita bijak menjana $$$ itu
lagi baik sebab boleh digunakan
untuk jangka masa panjang pulak

yang penting kita main kutu
dalam kalangan kawan2 sekerja kita sahaja
janganlah pulak dengan ahli2
yang jauh2 atau sukar untuk berhubung
nanti boleh menimbulkan masalah pulak

p/s: jika tak main kutu itu..menabunglah terus di bank2 yer..hehe

34 Rajin Komen:

Hidayah berkata...

hehe saya pun baru je serah kan duit kutu.masuk tahun ni da 4 thn main ngan geng opis..turn mesti time nak bayar insuran keta hehe

~ yus ~ berkata...

tak pernah main kutu seumur hidup ku...huhu.

Mcm best je dgr orang2 main kutu ni. Tapi saya mmg kena menyimpan utk masa2 emergency...

diana berkata...

tak pernah main kutu..
bila dengar je rasa berminat nak main..
tapi suami tak bagi la..
huhu..

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ berkata...

saya nak main kutu, tapi semuanyer dah penuh.. sedih betul la.. nak cari kaki lain, ramai yang tak nak..

AngahSayang2314 berkata...

angah tak suka main kutu..tiap kali main kutu mesti ada jer duit tue...
belum dpt dah angan2 nak tue nak nie.. tapi bila dah dapat...duit tue langsung tak merasa..sedihh sangat...macam cth dulu duit tue kena repair kereta sebab x-cident
sedih sangat...

tue tak suka selalu terkena..

p/s: wah..wah.. kak zie statement akak tak leh bla yer suruh tambah 1/2 dosen fuhhhh.... insya allah...apa pun thanks kak

kakcik berkata...

kakcik main kutu masa dulu2 je.. sekarang dah tak ada orang buat pulak ... :(

Hanis Azla berkata...

dah lama tak main kutu.. dulu kalau main kutu suka dapat last sekali.. sbb kalau dapat awal tu rasa mcm berhutang pulak sbb duit dpt dulu, tapi kena bayar balik tiap2 bulan.. he..he..

wahida berkata...

saya mmg dari dulu lagi main duit kutu, sampai sekarang pun, walau saya dah berenti dr opis lama, geng2 dulu tetap carik ajak main lagi...hehe...
saya kalau duit kutu ni utk top up saya nak melancong nnt...hehehe...

sarah-najwan berkata...

hidayah:
smaolah kita..amik turn utk renew roktek..hhee

yus:
best la jgk yus..bole main dgn jiran2 tu..yg kita percayalah..hubby akak pom main ngan geng opis dia..

diana:
hehe..xpe diana..awk menabung kat bank..sama jgk..

cutemummy:
owh..ni kene boking awl2..biasa derang cari geng akhir thun..

angah:
ye ke..xpe angah..main je..mana tau kali ni bole sakan guna..

ala angah..setgh dozen tu sket je..lalallaa

kakcik:
apa kata kak cik yg jadi ibunya..hehe..cari spoloh org..

hanis:
saya xkisah..tapi pilih time nk renew tu..

wahida:
elok gak..top up utk gi holiday..gud idea nih..

azieazah berkata...

Kak Azie dulu main kutu dgn kawan2 sekerja gak. Jadi senang kita nak trace, sebab sama2 dapat gaji.

Seronok gak, leh beli emas. hehehehe

Cuma, ada tu main dgn adik beradik ipar duai pun tak leh gak. Ngelat bayar.

Amy Syaquena berkata...

Kak amy sekarang main kutu tapi main adik beradik je saje suka-suka he3...

sarah-najwan berkata...

kak azie:
main ngan kwn2 mmg best..kwn yg main sjk lama dah..da tau..mesti join tiap2 tahun..

stakat ni xde yg ngelat..jika gtu gak..xbaik kan...

amy:
ok gak..main kutu best..dpt duit cepat dan byk..

suri solehah berkata...

duk tengah kolek duit sarah..tapi pembayaran hingga 3 hari lepas gaji..maklumlah duk pulau huhu..tapi saya suka pilih yg last sbb takut jd cam bayar hutang..
sarah skrg ni duit kutu tak cukup lg nak beli gelang sbb mah maha huhu..

makdara TERdiva berkata...

nak jugak main kutu tp takde geng..

eh! tp dulu MDT pernah join kutu atas ajakan member opis, yg member opis tu plak atas ajakan jiran sebelah umahnya..alih2, bila jiran tu dah dapat duit, dia blah selambe jer..grrrrrrr

misza berkata...

tak berapa suka main kutu. tapi kalau kutu barang pernah juga main.

ayushida berkata...

suka juga main kutu, hubby main kutu ngan mak dia kt kg. Bulan2 balik bayar. tiap2 tahun main... best gak, ari tu dapat kutu, buat belanja anak2 sekolah...(tapi kt tempat kami tak panggil kutu, kita panggil undi.)

sarah-najwan berkata...

suri:
jd ibu kutu lah ye..hehee
mah mmg xle beli loni..mahal sgt..

MDT:
jahatnya gtu..tak baik..jd lebih slmt..kita main ngan geng sekerja je..tau masa dpt gaji ke apa tu..

misza:
kutu brg pom saya main gak..tupperware..hehehe

ayu:
owh.main ngan adikberadik..paggil undi yer..hehe

D.a.y.a.n.g berkata...

Apabila kutu bermain2.. saya mula pakai syampoo....

"teknik rebonding ker..?"
"taklah... hanya syampoo"

***iklan***

DKosongLapan berkata...

udah lame tak main kutu ni kak....
dulu mase bujang cukop ghajin...kekadang tu sampei 2 - 3 tokeh ooooo..... bagoihnye kutu ni bulih buat duit bayo duit rodtek ....maklomle kite ni ..bile keluo belanje banyak sekali guih memang teghase...tapi bile main kutu ni takde le teghase sangat...

shi3la berkata...

bestnyer dapat main kutu..kiter takder geng nak main kutu..

tapikan pernah kiter main kutu tau tapi orang yang pegang duit tue buat tahik plak..bawa larik semua duit.memang ramai2 carutkan diyer..huhu

MamaYatie berkata...

kami pun main kutu kat opis ni..sambil2 kumpul duit boleh la support each other..kami tak cabut undi..pakat2 jer sapa nak bila

Ati Masrif berkata...

dah tak de geng nak main kutu

yang bagus nya main kutu ni
ialah untuk barangan yang mahal
so kalau beli ansuran kena bunga
lah pulak so kalau dpt duit kutu
terus boleh beli ...jimat duit interestkan ^__^

Das berkata...

aku main kutu gak...dan suka ambik time bulan yg digunakan untuk raya or roadtax kete....

noor berkata...

nor memang main kutu..3 tpt main..opis , kat umah ngan kat kg..kutu nih bila dpt awal sgt xbest dpt ujung2 best..

sarah-najwan berkata...

dayang@astina:
hehehe.tu gutu oghe klate panggil..ehhee

D08:
bole je ajak teman kat opih tu buat geng..hehe..sb xterasa kuar byk $$ la kita buat kutu..

shila:
awk yg mulakan..bole apa..jadi ibunya..yg buat tahik gtu mmg xberkat..

mamayatie:
oo..ni pun xkisah..ada yg main byk kepala..mcm akak amik 2..

ati:
yer..suash jgk nk cari geng kutu nih..tmbh2 jika xkerja ke kan..tang tu yg jimat..kutu xpanggil hutang..mmg xde bunga..

das:
ermm..mu dok oz nun..3 thun xberkutu lah..hehe

sarah-najwan berkata...

noor:
akak amik time renew roktek je...hee

munna berkata...

munna pun main kutu gak... kepala ya mak munna...kami main adik beradik dan kawan terdekat ja

eelobor berkata...

hehehe, pernah gak buat entri aktiviti main kutu salah dulu2. hehehe, tapi main gak dengan adik beradik dan mok sedaro jas

sweetsal berkata...

dulu2 zaman muda2 rajin main kutu, skrg tak lagi..hihi

Cma Shiema berkata...

samelah kita kak...
cma pom baru semlm byr kutoo tu..

he3..sonot men kutu ni..kalo nk menyimpan adeh..jgn harap la..

tapi men kutu kene denda kalo gomen tau..

hahaha.......

Solihin Zubir berkata...

sy tak pernah main kutu.. huhu....
pernah hampir terjebak, tp ta pernah nk menjadi..
hangat2 tahi ayam..
biasala.. laki.. heheh..

puanbee berkata...

main kutu best salah satu sebab boleh tercapai sasaran menyimpan tapi kalau simpan kat bank tu gatal jer tgn nak cucuk !

Eliza berkata...

time bekerja dulu suka gak main kutu dgn ofismates. kalo tak buat camtu, duit habis tak tentu pasal.

main kutu nih boleh disiplinkan diri kita belajar menyimpan. especially bagi yg mula2 bekerja dan merasa pegang duit gaji..

Puteri Iqa Izyan berkata...

time skolah rendah suka sgt3 men kutu. haha :D