selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 28 April 2011

::SAYA NAK GUMUKS::

Assalamualaikum
hari ini lambat bersiaran

saya rasalah kan..hehee
semua orang mahukan badan yang slim mlim
semua orang mahu kuruskan badan
saya pulak yang terbalik
saya mahu gemukkan badan..hehe

ce share sikit uolls deh
cara-cara hendak bagi gumuks sikit aje
hendak bagi berisi badan
sebab berat badan saya
dari zaman anak dara hingga ke mak dara
dok takuk 41-43kg ajo..huhu

bayangkan masa preggy cecah 52kg..huhu
itu berat perut membuyung
bersalin sahaja..zasssssssss berdesupp ke 43kg
itu pasal saya rasa seronok preggy
sebab angka berat naik..hehe

okeh deh uolls
ce share tau..saya nak try amalkan..tenkiu all

p/s: selera makan saya menten tau..ehhe

29 Rajin Komen:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

as salam..
dah mmg bdn sis camtu je kot.wahh kalau adik dpt berat camtu..leh dpt 46 dr zaman kawen ke skrg ni...adik peknen tiap tahun sis.siyes ckp.ni..huhu..anak dah duduk pun berat msh camtu gak..susah giler nak bg kurus tau!

kakchik@ella berkata...

sya stuju dgn awak cikgu. sbnrnya org gemuk tk perlu rendah diri sbb diaorg pun ada kelebihan tersendiri.

cikgu, pe kata makan byk2 mcm saya?? hihi ..

~izan~ berkata...

mmg jarang kak ada org nk gemuk,selalu baca nk kurus aje hehe..akak bertuah la senang nak turun berat lps bersalin...

izan pun tak bley berat2 sgt nnt rendang jadinya hehe.skrg ni 39kg huhu.

tp tak kisah la kak,gumuk ke kurus ka jnji sihat..

munna berkata...

UNTUNG KAK NI BADAN MAINTAIN JE... MUNNA NI LEPAS JE BERSALIN ANAK PERTAMA BADAN TAK MBOH DAH TURUN...

MamaEma berkata...

tak boleh nak share...sebab saya nak kurus....

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe kurus ke demok ke..berat badan tak pernah turun 50kg dan tak lebih 51 kg..heheh

Lina berkata...

wahhh bestnyer kak sarah...berat antara 41-43kg jer adusss...i'm jeles k! sy ni nak turunkan ke 50kg pun terjelir lidah rasa

jd sbb sy pun tergolong dlm mereka2 yg nak kurus so xde idea lar camner nak gumuk huhu tp slalunya banyakkan makan la kot

sarah-najwan berkata...

LM:
huhu..mybe kot..jenis bdn keding..pyh nok gemuks..

KCE:
betul tu..xkira kurus gemuk..seme patut bangga..mkn byk doh..

izan:
tu la..seme nk kurus aje..jnji kita sihat xpa..

munna:
hehe..bersenam munna..lagipun xpa munna..asal hati senang

ema:
hahahaha..xpa...

awe:
tu bgus awe..menten..jgn menten tu naik ke gumuks suda..

lina:
hehe..xpa..cuma nasihat akak yg kurus nk gemuks ni..amalkan diet sihat..hehe

Hanis Azla berkata...

saya pula nak turunkan sikit berat badan ni.. rasanya nak gemuk kena makan lebih sikit kot.. tp itu pun bergantung pada metabolisme seseorg.. sbb mana yang tinggi metabolisme tu makan banyak pun badan tak naik juga.. mcm saya ni jenis metabolisme rendah.. makan byk berat naik.. makan sikit berat maintain aje.. tak mahu pulak turunnya.. he..he..

kayzie berkata...

akak..kalo dapat tips tu share ngn org..hehe..masa preg berat org 57kg..pastu trus trun balik ke asal..40kg..nak gemok gak..

Zue AnnaLeeya berkata...

olorrrr.... kito plok nok kuruh... huhu...

sweet stalker berkata...

haha, akak. senang je nak gemuk. makan tidur makan tidur. and jangan buat exercise.. ;p

huu, sbebenarnya kalau makan tidur je tak gemuk jugak. kena tengok kita tu jenis org yg macam mana. kalau ygsenang naik berat boleh lah buat mcm tu. tapi kalau kita jenis yg makan banyak tapi tak gemuk2 tu mmg susah lah..

~ yus ~ berkata...

best akak, berat tang tu je..

memang jenis orang senang kurus kot, metabolisme tinggi. Cer akak makan benda2 yg banyak lemak sikit, yg selalu org gomoks takut makan..hehe.

nurkaloi berkata...

adesss
kaloi nak kurus nieee

Cma Shiema berkata...

cma x gemuk..cma berisi(heheh)..cma berisi sebab suka makan nasil emak x kira pagi ptg siang mlm..pastu,gedebuk tido..tp skrg cma nak turunkan berat bdn & kurus..
kakz zia share la tips2 kurus pulak..hehehe..

ieda berkata...

akak .. saya nak gemuk x der petua ekekek .. tapi nak kurus banyakkk ..

ok ape akak tuu .. x der lah sekeping cam papan tuu .. :))

eelobor berkata...

makan ape sajer.....

eiela berkata...

saya pun nak gumuk jugak. banyak makan dah nih, tapi camtu jugak. jenuh dah makan vitamin.

Latest Entri :
Hal Remeh Tapi Kena Ambil Serius

AngahSayang2314 berkata...

angah kalau preggy takut sebab gemokkkkk

Anamarza berkata...

kita serupa saya pun masa preggy berat cecah 54kg bersalin je terus turun jadi 44kg je

Coretan Terkini: Join Bloglist Anamarza @ Tukar Link suka sama suka

Yasminhamid berkata...

alamak.. saya lak nak kurus... meh kita tukar nak?

diana berkata...

IBM okey ke tak??
kalau normal tak payah nak gumuk kan dah..
sebab bila IBM dah ok lepas tu kita kasi gemuk memang tak lawa la...
kalau kerus kering tu kena bagi perhatian la..
takut kurus sampai bongkok macam makcik saya..

nak tambah berat badan??

http://diana-senyumsenyum.blogspot.com/2010/10/tip-tambah-berat-badan.html

apik pehe berkata...

hehe..kak nok tamboh berat badan ek...gini2..kalu nk makan tuh,jangan baca bismillah..baru makan banyak..hehe..gurau jer..

kak beli weight gain jer lah..senang..hehe

Solihin Zubir berkata...

haha.. sy pon tercari2 jugak formula nk gumuks..
sbb sy ni kuat mkn, tp bdan susah naik... heheh..

sarah-najwan berkata...

hanis:
saya rasa metabolisme saya tggi kot..huhu..tu pyh amat nk gumuks..

kayzie:
nati deh..kalu akak gumuks..akak share..

zue:
balik kite..meh isi awk tu..hahha

sweet:
xle gtu dik..sapa nk jaga mek sarah..hahha

yus:
akak nk berisi sket..berat dlm 46kg ke..hehe

kaloi:
terbalik kite..hehe

cma:
akak suka berisi..hehe
xde petua cma..mmg jenis kurus sejak azali..hahaha

ieda:
hehe..sekeping akak tau..awk kn da tgk..

eelobor:
makke doh..

eiela:
hhe..xtau nape kan..keturunan kot..

angah:
akak suka gemuksss.....

ana:
tu la..badan kita slim mlim kan..seme org nk gtu..kite je nk gumuks..

min:
ok min..meh kita tukar..hahaha..

diana:
BMI bgtau saya slim..xnak gtu..huhu...nati saya baca n3 tu..

apik:
akak minum doh..naik gak 4 kg..tapi malas nk minum..kure disiplin..hehhe

sarah-najwan berkata...

solihin:
kamu lelaki xpe..nati kamu kawin..isteri masak best2..pasti gemuk..

suri solehah berkata...

salam sarah..andainya saya di tempat itu..huhu..badan mula naik lepas ambil perancang..seploh bulan amil..seploh kilo naik..leh guna cara tu kot hehe

Erna berkata...

sarah-najwan..best le slim..kalau naik macam akak ni tak mau turun2 dah berbagai cara dibuat..
dulu masa anak dara..43kg je..dah anak 3 nak 23kg..ha..ambik..he he..tak mau dah naik lagi..tapi tak tau kenapa terus naik tak turun2 dah risau kemain ni..

Eliza berkata...

jeles seh..beratmu skrg mcm berat saya masa anak dara dulu-dulu...

cikgu, nak gumuk tak susah ler. makan tidur, makan tidur kejap jer naik mcm belon. haha...