selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 14 April 2011

::BILA IBU JADI BLOGGER::

Assalamualaikum
selamat pagi semua

hari ini saya ingin menyempurnakan
hajat seorang adik blogger kita ini--> CIK MEAW
yang ingin mengetahui dan berkongsi cerita
tentang bagaimana kaum ibu boleh menjadi blogger
ini hajatnya-->siap print screen tu..hahhahaa


saya boleh terjebak dengan dunia blog
sebab selalu dok mengusha blog orang lain
memang teringin hendak melihat
hasil tulisan sendiri keluar dalam alam siber
dan yang pasti hanya belajar sendiri
untuk membuat blog ini..hehehe

kendian saya menyepi dari dunia blog
sebabnya kekonon kureng idea hendak mengarang
setahun kemudian saya kembali aktif
dan ketika aktif inilah
saya daftar nuffnang..dah jadi mabuk dengan traffics pulak dah
jadi..time free mesti kejar traffics agar $$$ masyukkk
jadi sakanlah jugak BW pada zmn aktif ini
tetapi..lama-lama letih dik non mengejar traffics
dengan kebizian sbg pekerja dan ibu
last-last hanya tumpukan pada post entry
dan hanya menjelajah ke blog yang terdapat dalam blog list sahaja
dan keakraban dengan nuff pun sudah suam-suam kuku..huhu

biasanya post entry hanya waktu pagi
jika ada idea malam-malam buat
dan setting auto publish pada esok pagi
jika banyak idea..buat sebagai draft dahulu
then edit utk publish bila-bila perlu
yang pasti jika boleh
satu entry per day
untuk BW sekarang memang kureng buat

saya rasa semua blogger sama sahaja
membuka blog hanya ketika benar-benar free
atau kita buka blog hanya untuk releskan sedikit tekanan
sama ada kerana kerja atau belajar..

p/s: harap cik meaw puas hati deh..jika tidak..bgtau lagi yer..hehe

30 Rajin Komen:

kakcik berkata...

Yang pastinya - bagi kakcik, walau pun tiada catatan baru, hendak juga buka blog setiap hari untuk baca blog kakwan-kawan dalam senarai (pernah kena caj hampir RM400 untuk dua hari kerana buka internet melalui hp!)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

heheh...tapi kan kak najwa..awe suke bace blog ibu2 tau sebab byk pengalaman boleh tahu..anak, menu..hehe...

Hanis Azla berkata...

perlu pandai membahagikan masa kan kan.. dan walau sibuk berblogging keluarga dan kerja tetap paling utama..

puanbee berkata...

kerja atau belajar ? hee duk rumah pom tensen jugak kak..

wahida berkata...

saya pun bukak blog bila ada masa terluang jer...eh, keje saya ni mmg jenis byk masa terluang...hahaha...

~ yus ~ berkata...

kita serupa..hihi.

Tp bila dah lama berblog ni, mcm ada satu magnet kan kak. Bila lama tak tengok blog ada sesuatu je tak kena..:)

Zue AnnaLeeya berkata...

samalah kak... hehehe.... klu kt opis, bukak gitu2 jerlah kan???? besenya waktu lunch saya akan hadap blog... klu kt umah plak, besenya dah lepas msk dan setel keje umah... kdg2 tuh x sedar jam dah kol 12 mlm... hahahaha....

sarah-najwan berkata...

kakcik:
tu la..nk jugak jenguk rumah kwn2..caj sampai 400 tu byknyer kakcik..huhu..tapi demi minat kan..

awe:
betul tu..bole amik pglmnkan..

hanis:
yg tu paling penting..jika xpandai urus..harus laki xbg main blog atau tenet lagi..takmo jd gtu..

bee:

akak tau..nonstop keje surirumah ni..

wahida:
haahha..xpa..jnji keje yg sedia ada beressss...

yus:
hehee..tu la..ada karen blog ni..xbuka sehari..rindu amattt..

zue:
hehe..mlm2 saya kjrg buka sb tgk tv..salu kat tmpt keje aje..

apik pehe berkata...

btol kak..apik bukak blog time2 apik free jer..huhu..macam ner akak tahu nih?

noor berkata...

lama tak ke sini..bz sket kak
nak kejor traffics tuh yg tak thn kan kak..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kita sama sis...jika ada masa kita berblog.takda masa duk diam2 wat kerja yg perlu..hik3

Cma Shiema berkata...

hehe3..kita sama la kak...tp kalo cma byk update pas abis waktu kje..kat umah slalu sibuk melayan anak2 ngan keje umah..
kdg2 jer bole berblog..~~

budak kampung berkata...

cekgu ku yang kiut..masak ape hari ni?sambal petai???hehehhe....saye nye floating nuffnang kat tengah2 ke??masalahnye takde yang komen pasal floating nuffnang saye...saye try bukak kat komputer kawan pon ok je....kat tepi...tak kat tengah huhuhu

kalau x malas,singgahla
antara pageview dan follower,mane korang pilih
iklan barangan pelik dan separa lucah
buffered earning pertamaku
gadis mencuri menggunakan kemaluan,ciss

eelobor berkata...

ya...bila ada masa terluang & idea baru menulis blog. dah tak larat nak kejar iklan ker, trafik ker atau yang sewaktu dengannya sebab nanti hilang keseronokan main blog nih. yang lain2 tuh, biarlah ia datang secara tak langsung....

sis_fazi berkata...

dik non yang sorang ni dah nak bersara la jadi blogger sbb baru2 ni kena maki dalam blog. sedih rasanya... ada jugak org yg x dapat kawal rasa marah dan siar di web. hemmmppppp....

ieda berkata...

yeha kak .. kita blogger tegar kan .. memang kena pandai bahagi kan masa .. kalau tidak porak peranda .. x caye ! kena percaya .. ekekek

ps : akak .. nanti bole tolong cari date kak , kita buat gather2 untuk blogger ktn je .. kita buat portluck , saya cadangkan di Taman Bandar .. ok tak kak ?? ..

diana berkata...

entry kita ada sikit2 la sama hari ni..
macam janji2 je..
wakakkaka...

kakchik@ella berkata...

kena pandai bahagi masa. bagi saya lah, tujuan berblogging bukan kerana duit .. tp suka-suka. hihi ..

munna berkata...

bila ada anak ni lagi yg kecil mmg kena pandai bagi masa.. biasanya munna bw siang kat office.. mlm bila anak2 dah tidur ambil masa sekejap utk buat autopublish....

Ati Masrif berkata...

kita selalunya awai pagi

tp kalau hubby kerja t/hari
makna kita pun buat t/hari ler
lepas dia pi kerja..

fmly ...first kan :)

Yasminhamid berkata...

saya pulak waktu petang lepas balik sekolah.. sebelum mula masak untuk malam.. mesti buka blog...

Alin Marlini berkata...

Nak jadi seorang blogger ni perlukan pengorbanan masa. Jika tak ...alamat ke lautlah blog kite...

MamaEma berkata...

betul tue kak...bila free..baru buka blog... kena usahakan kerja dulu... dan idea memang selalu dtg time malam2 nak tidur...bila nak buat esoknya..ada yg terlupa...

shameel Iskandar berkata...

salam sarah.

Yg ptg kita ikhlas dlm berblog. seboleh-bolehnya kita berblog utk meluaskan empayar persahabatan dan melebarkan daerah persaudaraan. bersahabat dan bersaudara sesama insan tapi kerana Tuhan.

shameel Iskandar berkata...

salam sarah.

Yg ptg kita ikhlas dlm berblog. seboleh-bolehnya kita berblog utk meluaskan empayar persahabatan dan melebarkan daerah persaudaraan. bersahabat dan bersaudara sesama insan tapi kerana Tuhan.

eiela berkata...

saya berblog untuk menghilangkan stress dan mencari ketenangan. jarang dah bw sekrg, mana yg sempat je.

Latest Entri :
Berhenti Blogging

Solihin Zubir berkata...

hehe.. sy pon skang ni dh jrg blogwalking..
smpat update je..
then balas jejak blogger yg tinggalkan komen je.. heheh...
masa smakin tak mengizinkan...

Cik Su Life Cycle berkata...

bagus gak tu isi masa lapang

Mama Kembar 3 berkata...

sama laa kita, start berblog lps slalu usha blog org lain. lama lama dah cam addicted plak hehe

CIK TOM berkata...

ibu jd blogger bagus...suka ciktom bc blog ibu2...mcm2 idea ada dan bernas2...