selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 7 April 2011

::NGETEH!!::

Assalamualaikum
selamat pagi semua
hari ini kebizian agak kureng..hhee

jom kita stori pasal hubby la pulok..keh3
hubby saya suka ngeteh--> keluar malam-malam minum teh dengan geng!!
jika malam minggu ajo
jam 9.30pm mesti ada bunyi meset
dan jam 10pm ajo
pasti ada kereta siap menunggu kat luar rumah

kadang-kadang ngeteh ini
tak beroperasi hanya malam minggu
malam weekdays pom onnnnnn!!!

itulah hobi hubby saya
dengan geng bapa-bapa
kawasan lorong taman saya

yang pasti saya tahu
hubby keluar minum teh
jangan they all
merambu kat tempat lain...sudahhhhh!!!!

p/s: minum teh kat rumah ngan bini kureng sedap kot..hehee

36 Rajin Komen:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

salam kak...
kadang2 husband ni nak jadi bujang sekejap..heheh..

munna berkata...

takpelak kak... kita tahu dia ngeteh ngan jiran2 je....dia pun nak ada masa dgn kawan2

sissyira berkata...

salam

laki mmg mcm tu..ngeee...

wahida berkata...

kak, suami saya lak bukan jenis keluar mlm ngan kawan2..dia lagi suka lepak umah...tapi malam2 wajib saya buatkan teh tarik utk dia...feveret dia tu...
kami pun panggil ngeteh...

kakchik@ella berkata...

ckp kat dia .. abe .. ambho polloooo. .. hihi

AngahSayang2314 berkata...

ohhh ye ke?? hubby angah bukan macam tue..dia kalau nak ngetah mesti bini kena ada kalau tak katanya tak sedap hahaha,,,

Ati Masrif berkata...

ada juga kegiatan mcm gini
kat kawasan taman perumahan yek..

kami disini hanya lepak
petang2 weekend depan rumah
penghulu jalan saje...hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

teh isteri sedap...tp kat kedai leh borak ngan member kot?hihi

JaJa'Z berkata...

biasa la tu kak...ngeteh sokmo suami jaja pun..tapi sebabkan kat depan umah ada gerai..mostly kat situ jek lepak nya..,tak la risau sangat..hehhe

sarah-najwan berkata...

awe:
tu la..berlagak bujang tuu..

munna:
tu la..bg can dia nk bersosialisasi ngan geng..hehe

syira:
geng somi xpa..jgn bini kuar ngeteh sudahhh..mmg xsesuai..

wahida:
yg jenis salu kuar siang mlm tu xbagus..waktu siang..totap kuar ngan bini anak..mlm2 je dgn geng utk ngeteh..

KCE:
huhu..nk polo guaner..seme jate..hahaha

angah:
hahahaha..laki akak..kalu nk ngeteh ngan bini..kat umoh ajo..hehe

ati:
yg petang2 tu ada gak..tu suami isteri togeder2..hehe

LM:
betul..dia nk borak ajo..sb ngan jiran ni..keje lain2 tmpat..time tu je nk bersosialisasi..

sarah-najwan berkata...

jaja:
tu lagi elok..kita nmpk tgk..hehee..

Amy Syaquena berkata...

Amy kalau hubby amy nak kuar macam tue seronok sangat.. nie payah naw nak kuar balik keje duk umah , sampai amy tegur asal la x nak TT gan kawan2.. dia jawab penat la macam2..klu keluar gan amy pun just kuar tempat yang nak tuju je pastu balik , dia x kan nak melencong... jenis dari bujang dulu mcm tue kita lak naik rimas..huhuhu~

Cma Shiema berkata...

ooo..ngeteh tu,minum air teh kat luar ye..he3..sungguh cma tertanya2 maksunye....
hubby cma time ngetehnye setiap hari ahad pagi..

ieda berkata...

ekekkeke teh kita nie x sedap kuut kak .. kalau saya hubby saya suke kopi .. tapi sesekali dia ajak saya ngeteh .. ekekkek ..
dia x der geng kat ktn nie .. kalau kat pekan .. boleh dikatakan setiap mlm ngetehhh .. adehhh x daya saya !

ps : akak brownies tuu amik selasa minggu depan boleh kak .. isnin tu zura cuti dia x leh lah buat :)
akak apa2 sms saya .. ari tu no akak dah ilang huhuhu

nurkaloi berkata...

hehehe slmat bapak kaloi tak kaki ngeteh
lau tak penat nak wat teh jer salalu

mintak sgt t bkal hbby kaloi tak ngeteh jugek hehehhe

Mr Strider berkata...

kak sarah: ngeteh memang best kak..bukan tuk laki org jer..yang bujang pun sama..hehe..bukan teh isteri buat xsedap..tp husband akak kesian kalo dia ajak member dtg umah nnt akak nak kena buat teh untuk ramai2..hahaha

Regards,
-Strider-

Solihin Zubir berkata...

owhh.. minum teh = ngeteh?

kalau minum milo? = ngemilo la ye kak? haha.. ;-p

Yasminhamid berkata...

sama macam suami saya.. tapi saya tak kisah sebab tau dia keluar ngan sapa.. hihihi..

Hanis Azla berkata...

panggil ngeteh yer kak.. en.asben saya kdg2 aje lepas kelas aikido pi lepak dgn kwn2.. tp selalu tu mmg balik terus.. asalkan kita tahu dgn siapa mereka keluar hati pun takde rasa curiga kan kak.

MamaEma berkata...

hahaha...samolah dgn suami ema ni kak... sebab kat rumah tak dop susu...ema ni dop minum air campur susu...pastu jangkitlah kat ghumah tk dop susu...

kak Erna berkata...

sarah-najwan..nasib baik la..suami akak tak suka kelaur ngeteh..mungkin sebab dah berumur kot..dah tak sesuai nak keluar2 lagi..

~ yus ~ berkata...

dulu masa kami menyewa di PR, suami saya pun selalu kuar ngeteh dengan kaum bapa satu lorong, tp dah duduk ruamh sendiri ni takde pula. Tak se geng atau sama kepala kot...hihi

Izan Ishak berkata...

kalau hubby izan plak dulu2 ye, rajin ngeteh malam2 ngan kawan2 dia. skrg ni tak lagi. rutin keje pun dah berubah kan... kami ngeteh kat umah ajo~

diana berkata...

biasa lah tu..
ada masa depa nak jugak minum dengan kawan2..
percaya itu penting..
heheheh

diana berkata...

biasa lah tu..
ada masa depa nak jugak minum dengan kawan2..
percaya itu penting..
heheheh

~nadyahoney~ berkata...

hubby sy pun cmtu..klu xkuar minum sehari tak lengkap hidup dia

nidus2 berkata...

Malam Jumaat ngeteh juga ke?

suri solehah berkata...

salam sarah..hb sy jenis tak suka klua..balik sejid terus duk kurung dlm umah..kadang tanya gak awat tak gi main badminto ke apa..dari tahu sudah duk cakap nak cari kawan2 sewa court..sampai la duk langut je huhu

Cikgu Nurin berkata...

Somi saya sangat sukaaa...hmmm cara diorang release tension kut...

Kalamhati berkata...

nak release la tu..huhu
jumpa kwn2 lelaki..sbb kt umoh
takdok geng lelaki hok besar..hehe

CIK TOM berkata...

suami akak bc x blog akak ni ?heheee...

eiela berkata...

oo ngeteh tuh maksudnya minum teh ye. hehe baru tau.

Latest Entri :
Biasiswa Tak Cukup, Sedikit Sangat

En iLham berkata...

ngeteh memang best. nak2 kalau dengan geng yang satu kepale..kadang2 borak sampai tak ingat kul bape dah...last2 dah tak boleh masuk pagar kolej..then terpaksa sambung ngeteh balik..haha..

apik pehe berkata...

hahaha..kak..orang laki ni bincang dengan sama laki baru besh..
ader umphhh!!

hehehe..

SYaMiLa berkata...

org laki mmg camtu...hubby sya pun suka sgt minum2 ngn kawan kt kedai...tp sekadar minum je la..makan mmg nak makan kat rumah...lepas minum balik rumah cari makanan...he3...

misza berkata...

somi saya ngeteh masa balik kampung je, dgn ipar n biras² dia. kat umah kami dia tak de geng. ngeteh sorg tak best katanya.
ngeteh-minum teh
ngopi-minum kopi
orang kampung saya dulu² pagi sebelum ke kebun(yang laki la) depa ngopi kat kedai dulu.