selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 11 April 2011

::BASUH KERETA::

Assalamualaikum
selamat pagi isnin
harap-harap tidak blues pagi ini..hehe

semalam ada basuh kereta?
saya mintak mahaplah
sebab saya ini tak pernah
basuh kereta sendiri walaupun kereta itu
"kaghat ghamat"..heheh

seme kerja kontrek ini
my hubby yang tender
malam minggu aje
tugasannya bermula

saya adalah jugak
bagi sokongan dari segi info kesihatan
saya bgtau hubby bahawa
jika basuh dua buah kereta serentak
secara tak langsung otot-otot lengan
akan membesar macam orang main gym..huahuahua
info ini logik ka?..lantaklah..hehe

saya memang salute
jika orang pompuan basuh kereta
tak kira bini orang
atau mok we atau single..hehe
lagi salute jika
laki bini anak beranak bersama-sama basuh kereta..cayalah!!!!!
tapi anak-anak saya tak leh join ayah dia basuh kereta
sebab saya takut kebanjiran dan pembaziran air berlaku
bil air banyakkkkkk woooooo...

p/s: saya pernah gak basuh kereta..tapi upah dan bayar kat kedai..huahauaha

16 Rajin Komen:

kakcik berkata...

Kakcik pun tak pernah basuh kereta... :)

CiK Jue aka ibu FarisYah berkata...

kita pun sama...

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

suka basuh kete, basuh umah, basuh pinggan, basuh baju dan basuh ape2 asalkan ada air..hehe

Hanis Azla berkata...

saya pun hantar kedai juga.. klu minta en.asben basuh, dia pun hantar kat kedai juga.. ha..ha.. klu sesekali basuh keta sendiri mmg jiran2 keluar tgk sambil senyum2 sbb jarag benar berlaku.. he..he..

~ yus ~ berkata...

dulu saya rajinkan gak basuh kete, masa belum ada Arif, sekargan mmg tak pernah. Malas plus tak sempat...(alasan jo)

sayangsayangibu berkata...

pagi pagi semalam lepas subuh sya dah basuh kereta, rajin tak rajin kena rajinkan jugak lah.

Eliza berkata...

pandai awak bodek eh? mesti cik abe tu basuh keta dgn semangat yg kental gitu. hahaha...

oh..saya ngaku, saya mmg pemalas nak basuh keta. selalu mintak tlg org jek pastu hulur duit.hehe..

MamaEma berkata...

saya pernah basuh kereta sama dgn anak-anak... memang best biarpun penat...

So Shy Lady berkata...

ahaks...tu kan kj llaki...t.pe isteri bg sokongn moral ;D

munna berkata...

munna baru je basuh sendiri kereta ptg semalam.. sekali dgn yasmin dan kakak meya main air kat depan rumah...

Cma Shiema berkata...

he3..cma rajin basuh/kemas kete...hobi tuh..
he3..,mesti en hubby bersemangat waja membasuh keta bila akak ckp gituh kan2..

Amy Syaquena berkata...

Amy x pernah basuh kereta dah semua hubby yang buat hehehe....

misza berkata...

ikut mood basuh keta ni. hubby pun sama. kalau rajin buat, kalau malas tunggu je air hujan, kalau koto sangat htr kedai.^_^

Kakzakie berkata...

Kakak pun tak pernah cuci kereta. Biar hujan je tolong cucikan kalau tak ke car wash....

apik pehe berkata...

hahaha..katang molek lah body kak nati...hubby pon akn takot..hahaha

ShErA berkata...

shera suka basuh kereta... kalau kat rumah seminggu atau dua minggu sekali shera basuh la kereta mak dengan abah shera.... seronok smbl main air... hehe