selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 1 April 2011

::PENJAGA RUMAH::

Assalamualaikum
sekarang baru boleh hapdet
kebizian dari pagi sebab
esok ada majlis rasmi sekolah

saya cuma hendak sambung stori
tentang 3 hero yang kena ciken pox
disebabkan mereka dioff skol
maka saya dan hubby hanya
meletakkan mereka di rumah
dengan bantuan jiran untuk menengok2
jika ada apa2 hal

setakat ini mereka sudah biasa
lagipun umur 3 hero sudah boleh harap
along 11 tahun, angah 10 tahun dan najwan 6 tahun
cuma yang tak boleh nak harap
abis sepah2 rumah..huhu
tapi tak dak hal janji keselamatan mereka terjamin

kasihan pulak kepada 3 hero
sebab mereka sangat rindu untuk ke skol
macam najwan tadi..meraung2 nak pi skol..hehee

p/s: sobar ajolah..esok bertugas lagi until petang..:(

25 Rajin Komen:

kakchik@ella berkata...

bab sepah2 rumah tu biasa .. dia bukan jaga rumah .. menyepahkan lagi ada. hahaha ..

Sidratul Muntaha berkata...

esok aku kenduri..
huhuhu..
sgt suke sebab menu aderlah daging kebau.
dah beso rupanya anak2 ko.
bab sepah ruamh tu..
jgn citer la..
aku dgn babah budak ni pun kaki buat sepah jugak.
menurun la pada anak2.
happy weekend.
selamat bertugas!

AngahSayang2314 berkata...

kak zie kalau sepah2 tue lumrah la kan???lg kalau kita balik kena kemas pun letih gak kan...cian anak akak

Cma Shiema berkata...

anak2 cma suka nyepahkan umah..he3..

seronoknye bila hero mintak nk kesekolah...

ade sstgh tu x mau kesekolah..

JunAina berkata...

macam tulah anak2, kalau bab sepah terpkasa la terima tapi kira ok le boleh berdikari macam tu.

bertuah sarah dapat jiran2 yang boleh diharap...

SYaMiLa berkata...

kak sarah...buat sepah tak pe la kan...asalkan mereka semua selamat...

setakat sepah rumah, kekgi mummy balik kemas balik..he3

Yasminhamid berkata...

bagusnya dah pandai berdikari...

munna berkata...

bisalah kak hero yg tinggal kat rumah tu... nasib baik ada jiran yg boleh tgk2 diaorg tu...

~ yus ~ berkata...

alhamdulillah, mereka boleh di percaya tinggal di rumah begitu ya kak.

Entah kenapa saya masih belum percaya dengan anak2 saya begitu..huhu

Tapi jiran sebelah saya mcm akak, tinggal anak dia bertiga di rumah mcm tu, tp dia pesan kat sayalah...tengok-tengokkan kalau ada apa2.

Moga cepat sembuh dari ciken pox mereka..

Hanis Azla berkata...

dah boleh jaga diri sendiri pun dah cukup baik untuk kita tinggalkan mereka di rumahkan.. klu nak tinggalkan di rumah org takut mereka pula yg tak selesa.. anak2 saya pun dah boleh tinggal sendiri.. tp sblm balik tu awal2 lg saya dah call inform saya nak balik.. jd pandai2lah mereka kemas2 apa yg patut.. he..he..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

takpe lah syg...dah baik nnt leh gi sekolah okey?

MamaEma berkata...

dah namanya anak kepada cikgu....

wahida berkata...

dah boleh harap anak2 akak tu..

cepat baik ye adik2 ku...

apik pehe berkata...

boleh2..apik yakin dengan hero2 akak..hehe..umur 11 tahun tu dah kire boleh masak nasik untuk2 adik2 ..hehe

Iela Fazielah berkata...

sian..kena chiken pox... moga cepat sembuh

diana berkata...

dia dah rasa boring la tu duduk rumah lama2..biasa ada kawan2 kat sekolah..cemuih la tu asyik tengok muka abang2 ja..
hahahh

M.M.Noor, FKM UMP berkata...

bagus2 ajar berdikari....moga cepat sembuh heroesss

sarah-najwan berkata...

KCE:
jaga sambil2 buat keje jaga rumah..

sidratul:
mmg suka mkn tu..anak2 ambo dah besar..da bole harap dah..

angah:
balik ajo mmg akk pegang penyapu..xthn nk pijak..

cma:
ni sb lama cuti..dorang kebosanan..salu xnak pi skol pom..asik nok ngelak ajo..

jun:
tu la..kene ajar..seb baik ada jiran..

sya:
tu tugak mak dah..tukang kemas..huhu

min:
kene ajar jugak min..

munna:
tu la..jiran ni dulu yg jaga mek sarah.. dok depan rumah ajo..kiri kanan seme keje..

yus:
mybe sebab yus xkeje kan..akak sejak dok mersing la berani tinggal dorang kat rumah sb dok dlm kuarters..ayah dia anytime bole tgk..jiran awk tu mcm saya tuu..hehee

hanis:
sblum tinggal tu..pesan beribu kali..jgn main pisau..jgn itu..jgn ini..tutup pintu..jika ada org bg salam..wat dono je..dll pesanan penaja..

LM:
tu la..xsabar2 nok skoloh

wahida:
mmg da bole hrp sgt..

apik:
tapi akak xbg main api/buka dapur..beli siap2 bekpes..

lela:
tq..da ok dah..

diana:
ya betul..bosan yg amat..keluar rumah pom xbg sb takut jangkit ngan org lain..huhu

das:
kene ajar das..takkan nk crk aku tu..ayah dia pun bizi..hehe

sweetsal berkata...

semoga 3 hero cepat sembuh dan blh gi sekolah..kesianya..

Amy Syaquena berkata...

Wah bagusnya dah boleh harap anak2 akak tue , get well soon adik2

ShErA berkata...

wah... anak2 kak sarah pandai berdikari.. bgs2... jarang anak2 pandai berdikari awal2 ni..

suri solehah berkata...

salam..emm kalau dah cikenpok tu,,mau lama lagi tu nak kena bercuti..bagusnya najwan..kalau anak saya pulak..menangis2 tak mo pegi sekolah huhu,,minggu lepas sehari je dia pegi

Solihin Zubir berkata...

bagusnya kalau rindu nk ke skolah..
jgn meraung sbb xnk pegi skolah dhla.. heheh..
smoga cpat sembuh la ye semua.. amin..

Citarasa Rinduan berkata...

dah besor panjang rupanya si hero..
tapi kesian juga bila depa tak dapat ke sekolah...


tak, apa sembuh nanti sekolah rajin yer anak2 anty

eelobor berkata...

baguslah hero2 akak minat ke skol. hahahaha....saya dulu masa kecik2 memang selalu cari alasan tak nak ke sekolah. padan muka sekarang baru tahu langit tinggi rendah. huhuhuh,

apapun tetap bersyukur dengan rezeki sekarang