selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 4 April 2011

::KENA SURVEY DULU::

Assalamualaikum
setelah seharian berkursus
inilah masanya untuk
berdua-duaan dengan blog..hahha

saya berkursus di salah sebuah skol di sini
tempat yang saya tak biasa
jadi untuk memudahkan
perjalanan saya agar tidak sesat baghat
kita kene surveylah dahulu
tak adalah sampai kat tempat kursus itu
setelah orang sudah mula 2 jam..hehe

sangat bahaya jika
sambil kita drive sambil itulah
kita hendak memerhatikan arah
ke tempat kita kene pergi
itulah kadang-kadang
ada yang terxciden ke hape...
nampak hal ini macam remeh
tapi itulah  hakikat
dan antara kita ada yang tak amalkan

saya stori mori hari ini
sebab ramai rakan saya sesat baghatlah
maklumlah seme dari daerah bandar
tempat kursus lak jauh sikit dari bandar
kalau kita sudah tahu tempat
bolehlah kita memandu kereta dengan berhemah
jika tidak mahunya hendak pecut
mengejar waktu kursus
bahaya wey....

p/s: hati-hati di jalan raya deh..

18 Rajin Komen:

Pn DG berkata...

kursus dok habis2 cikgu GC nii....hu3
tkpe2 mu gi kursus pah tu nanti aku hntr anak aku tuisyen ngan mu deh.....

MamaEma berkata...

minta toloong sama gps...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

wahh kursus lg ke sis?

kakchik@ella berkata...

btl3. saya pun kalo kna gi tmpt yg sya tak bape pasti, mesti nak survey dgn abe dulu. hihi ..

sarah-najwan berkata...

das:
berbayar dan mahal tau..maklumlah nk ajar anak5 dr aussie..hahhahaha
sejam=25 hinggit..hehee

ema:
yg tu alternatif gak..tapi kita masih teraba2 gak..kene survey yg wajib

LM:
tahun ni byk kusus..kene ckup utk 7 hari..hehe


KCE:
mmg tepat..kene survey dulu..

~ yus ~ berkata...

kursus lg ye kak...:)

suri solehah berkata...

berapa hari kena kursus tu..selamat berkursus

sarah-najwan berkata...

yus:
xpe..utk tingkatkan profesionalisme..

suri:
sehari ni je..hehee

ShErA berkata...

bnyak betul kak sarah kena pegi kursus ye... mesti anak murid kak sarah rindu nanti... hehe

Amy Syaquena berkata...

Betul kak sebelum nie amy pun macam akak , survey dulu tempat bila sampai waktu hari kursus just tuju terus je.. skg ni amy bergantung gan hp atau garmin..senang kan

kak Erna berkata...

sarah-najwan..bagus survey dulu kan.
boleh sampai awal..dan boleh berkursus dengan aman..

Hanis Azla berkata...

mmg bahaya sambil memandu sambil nak baca direction dan nak meneliti peta.. boelh hilang tumpuan jadinya..

JunAina berkata...

k.aina nak gi mana2 mesti guna khidmat google map dahulu...

Adinda Amy Sensei berkata...

memang kene survey...kang sesat plak...hehehhehe

Cma Shiema berkata...

g kursus ke kak??kalo x tau jln mmg kene google btl2..
cma dah slalu tersesat..huhuhu.
(x reti baca map)
berhati2 dijln taya taw!

azieazah berkata...

Syabas, memang usaha yang bagus bila kita buat sedikit kajian jika perlu ke tempat yang kita tak biasa...

Jimat masa dan tenaga.

Kalamhati berkata...

wah GC ko?kagum ambo!
betul tu..keno survey dulu..takut nnt make woh lasat berkilo2 lak..hehe

apik pehe berkata...

ngoti kak..apik bapo kali doh nok eksiden sebab dok tgk depang..haha