selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 25 April 2011

::CITA-CITA MASA SEKOLAH::

Assalamualaikum
kita hapdet sebelum tidur..hehe

uolls ingat tak
zaman sekolah dahulu
asal cikgu tanya tentang cita-cita
banyaklah jenis pekerjaan yang keluarkan

antara cita-cita yang femes emes ialah
hendak menjadi guru-->sayalah tu..heehe
dan macam-macam lagi

ce citer cita-cita uolls masa skol dahulu
adakah tercapai atau tidak
jika tak uolls sebagai apa sekarang..

p/s: entry segera nih..hahhaha

16 Rajin Komen:

Citarasa Rinduan berkata...

selamat malam
ayu ingat lagi ayu nak jadi pensyarah..
alhamdullilah tercapai ko...

tapi.. tang tukang masak.. memang ala2 mimpi..hahhaha

(sebelum tidur basuh kaki yer, gosok gigi....heheheh)

sayangsayangibu berkata...

masa sekolah rendah dulu banyak betul cita cita
yg utama nak jadi cikgu jugak ;p

tp tak tercapai
mungkin bagus gitu kpt
sbb jenis yg tak sabar nih memang tak sesuai jadi cikgu

~izan~ berkata...

mmg selalunya mesti jawab nak jadi cikgu...mcm akak =D tp penah jadi cikgu ganti je.

tp izan pernah keje tetap dulu pegawai teknologi maklumat 9tak pernah ada pun dlm list cita2 hehe).pastu benti jadi surirumah demi family...

slmt mlm kak!~ eh cikgu =D

padlie berkata...

darjah 1-3: nak jadi askar & polis.. - takleh jalan, reject..

darjah 6: jadi doktor - tangan tak cukup kuat, reject

form 4: akauntan - budak sains, reject..

form 5: programmer

universiti: lecturer - sempat try stahun, resign..

sekarang, keje researcher je...

x tercapai semua yg dihajati.. :)

sarah-najwan berkata...

ayu:
xpe eh..janji berjaya jugak jadi bos sdiri..

sayasayangibu:
hehe..xpe..keje sbg surirumah lagi kene byk sabarrrr..

izan:
owh gtu...xpe..jadi surirumah..keje jugak tu..

padlie:
mak aiih..byknyer cita2..yg penting kita gembira dgn kerjaya skrg..

eelobor berkata...

hahaha, jawpan stendet. polis, cikgu, & bomba. hahahhaha

Solihin Zubir berkata...

sy dari kecik lagi ayah sy ckp..

"abg long! besaq nnt kena jd bisnesman!".

=)

apik pehe berkata...

hhaha..sebut pasal citer2 masa zaman budak2 dulu..semua duk nak jadi doktor..
apik pon sama, nak jadi doktor la, cekgu laa, askar laa, polis..hehe..last2 amik degree pasal komputer..lari tajuk terus..hahah

diana berkata...

teringat sekolah dulu kawan saya nak jadi mak..
yang akak kawan saya pulak nak jadi pocong..
saya ada buat entry pasal ni dulu..
kelakar betul kalau ingat2 balik..
hahaha

Cikgu Nurin berkata...

Haha masa sekolah nak jadi wartawan dan satu lagi..pramugari.hi hi hi..tapi tak cukup lawo....

Eliza berkata...

selamat malam cikgu. Awak ni rajin betul update blog. respeklah!

cita2 saya dulu nak bekerja dari rumah, akhirnya termakbul jugak jadi dapur officer. hakhak...

ShErA berkata...

shera dr dulu smpi sekarang nak jadi jurutera... sekarang ni msh belajar...

sarah-najwan berkata...

eelobor:
tu la..kdg2 nok sukko..

solihin:
kamu bisnessman la skrg kan..tercapai cita2 tu..

apik:
xpa apik..byk cita2 kita berusaha..ok la dgree dlm komputer tu..peluang luas..

diana:
ye ke..saya xbaca lagi tu..hhee

nurin:
nape gtu..kita mmg chantteeekk la..jd cikgu la rmai peminat..anok murid tamboh sokmo..

eliza:
hehe..biasalah tu..time ade idea..
ok la jadi house manager..jwtn tough tu..

shera:
bagus shera..jadi engineer tu..

Cma Shiema berkata...

cita2..nk jadi pendidik cam akak..tp hajat x kesampaian..huhuhuh...

Pn DG berkata...

nak jadi...doktor...akauntan...kakaka...jadi pelakon baru boleh jadi semua...hehe

puanbee berkata...

bee nk berniaga dr dulu sampai skrg , dan cita2 tk tercapai lg kehkehkeh