Assalamualaikum
kembali bersiaran selepas pulang dari pasar tani mega..ehhe
saya rasa saya hendak buka
sebuah restoran makanan kelantan ecececeee..
itu rancangan saya
bagi saya untuk memajukan
sesebuah restoran agar dikenali
yang paling penting ialah
keterampilan sesebuah restoran
iaitu yang utama mestilah bersih semuanya
selain faktor lain ialah masakan
lokasi, layanan dan harga
saya pernah tau singgah sebuah tempat makan
bawah pinggannya hitam wehhh
bekas gelas yang ada daki air..weeekkkkk!!!
masa tu jugak rasa mual tekak
lagi satu pekerjanya
pakaian sebijik baru bangun tidur
rambut serabai tak bertudung
berselipar jopung
camane tu?
hilang selera dan terus kenyang
uolls ada cita-cita macam saya?..hehhe
jom jadi partnership..hahahaa
p/s: nape eh blog saya jadi gini?tulisan xle rapat mcm biasa..huhu
**dah bole ejas..hehee
**saya sudah tukar ke updated editor...dulu dok guna old editor..hehe..
15 Rajin Komen:
partnership nga ambo la..hehehe
demo taip kat edit html ko compose?
bole sgtlah..hahhaha..molek tuu
***ambo guna edit html.
salu ok je..huhu
bakpo pulok ni..huhu
Alangkah bestnyer kalo kedai makan Rozie tu nnt dekat ngan rumah saya..muka ni satu pemili akan menebeng makan kat situ gamaknya...
saya kalo gi kedai makan yg kureng bersih, alamat first and the last nak jejak kaki kat situ. Tu belom nengok muka si pengambil order yg masam mencuka sampai hilang selerew makan ai..sgt cerewetkan kastemer mcm ai..tak kuasa taw nak layan.hehehe..
eliza..jika gtu..sah dah saya amik awk jd salah seorg chef saya..hihi..
iye..iye saya ni kan..
jika jadi best jugak..hhee
hehe selesai doh masalah..=)
Semoga apa yang dicita2kan berjaya..akak jadi pelanggan aje nanti..
ok je kak tulisan gini... beso senang baca...
kami satu masa dulu pernah bukak kedai makan. tp atas faktor pekerja dan mentaliti mereka sendiri tak dpt diteruskan...
tp hubby izan masih ada keinginan nak buka lagi restoran tu...
hehe partnership ? bee jadi pengurus sudah lah kak tk de modal tapi minatttt...
masuk saham 10% jah buleh?
kalam:
tu la..sb kes gini saya berani setting hak baru..
kakerna:
harap2 da pencen nati..hehe
izan:
tang tulisan tu ok..tadi spacing lari..hhee
owh..ada pglmn ni..buka semula la nati deh..bole akak singgah..
diana:
saya pom nk buka kdai biasa aje..restoran dlm bangunan gtu..atau medan selera pom ok..
bermula dgn kecil-kecilan dulu..
bee:
uuu..jauhnya akak nk impot manager..hihi
ok sis...nak buka kedai camtu eh?beres...call adik nnt bln 6.adik labur modal..ada ok?adik minat klu bab2 kedai mkn ni..lalala~~~
waahhhh dah bukak restoran tu.....roger2 laa saya ek...leh terjah nanti..hehehhehe
cma slalu edit html..cersi yg baru..akak cuba tu..
bukak kedai mkn??samelah kita..cuma cita2 blm tercapai lg..he3..
kalo gitu mmg keyang tros..x lalu nk mkn...
wah.. bestnya nk bukak restoran... nanti blh la shera singgah kat restoran akak...
btol tu kak..kebersihan memang penting kan kak...kita jd partner lah kak buke restoren ;)
yaty pun penah jugak jadi cm tu..mybe blog kot prob..ntah lah..jap2 ok jap2 xok...
Catat Ulasan