selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 21 Mac 2011

::BELAKANG RUMAH SAYA::

Assalamualaikum
selamat petang semua

hari ini hujan agak lebat
semalam saya sempat
mengambil gambar
view sungai belakang rumah saya
agak-agak dalam 500 meter kot
jaraknya tebing sungai dari kawasan/rumah saya

ni ha viewnya:

saya tak pasti nama tempat ini tetapi sangat cantik viewnya
hendak kata empangan bukan

jika musim hujan lebat
hendak-hendak musim tengkujuh
ada juga saya lihat
salah satu pintunya dinaikkan
dan kita dapat mendengar deruan air yang agak kuat

dulu sebelum membeli rumah ini
saya ada jugak risau
manalah tahukan
tiba-tiba air sungai itu melimpah dan banjir
tetapi dari sumber yang boleh dipercayai
memang kawasan/rumah saya ini walaupun
-+500 meter kot dari tebing sungai yang besar itu
banjir tidak pernah berlaku

sekarang banjir berlaku
sebabnya bukan sahaja dari sungai
tetapi sistem perparitan yang tidak terancang

jadi jagalah alam sekitar kita
untuk generasi akan datang

p/s: cewah..save de world!!.hehe

19 Rajin Komen:

MamaEma berkata...

best main banjir tau....

jangan diterjun ke empangan tu sudah ler...

Kalamhati berkata...

eceh ayat!hehe lawa la pulop pemandangan dia..huhu

Citarasa Rinduan berkata...

ayu tak pulak risau

cuma nak kata..view belakang umah sangatlah cantik........

PS: boleh jadi port snap pic nie

sarah-najwan berkata...

ema:
xpenah banjir lagi tau..selamatt sini

kalam:
meme lawa..ce mari bowok dslr demo tu..takap view sini..hehe

ayu:
meh..dtg sini..mmg lawa sgt..

diana berkata...

tu macam empangan tu..

dulu tempat saya ni pun memang banjir setiap tahun...
sejak 7 tahun lepas la tak de berlaku banjir..mujur la sebab saya tak suka banjir..takut ular..

suri solehah berkata...

salam sarah..wah boleah jd tempat cr ilham tu...

sarah-najwan berkata...

diana:
xtau la..cari dlm google xjumpa lak..hehe..
jika banjir..kasihan..byk masalah..dah la byk kerugiankan..

suri:
hehe..puas doh tgk sungai tu..ilham tarak mariii..

eelobor berkata...

sekali tengok tadi ingatkan empangan, huhuhuhu

ShErA berkata...

kak, cntk la pemandangan tu... shera tgk sekali pun mcm empangan je kak...

Adinda Amy Sensei berkata...

boleh tahan viewww tu kak...

Solihin Zubir berkata...

kalau takut dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai..

kalau takot banjir, jgn berumah di tepi sungai.. heheh..

kak Erna berkata...

memang cantik pemandangan nya..
alhamdulillah kalau tak pernah banjir..

Miss Yaty berkata...

apa yang berlaku memang de hikmahnye kan kak...kte kena sme2 jge kebersihan alam sekitar..bukan ckp je...hihi..mcm terkena kat diri sediri jgk ni... =,=

apik pehe berkata...

hehe..akak ni wat iklan kt sini yer..hehe

kakchik@ella berkata...

kalo saya ada view blkg rmh cantek camni, nmpknya mmg lepak di blkg rmh sj lah ari2. hihi

Hanis Azla berkata...

cantiknya view blkg rmh akak.. klu tension2 tgk view ni mmg confirm boleh release..

Izan Ishak berkata...

cantiklah view belakang umah akak ni... nyaman je rasanya pemandangan gini kan~

Izan Ishak berkata...

cantiklah view belakang umah akak ni... nyaman je rasanya pemandangan gini kan~

puanbee berkata...

empangan lah tu kak hehee...cantik..