selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 28 Mac 2011

::ALBUM GAMBAR::

Assalamualaikum
selamat pagi semua

saya tahu semua orang
memang suka ambil gambar
baik guna kamera cikai atau henpon
atau yang secanggih DSLR

kalau uolls sekaranglah
selepas ambil semua semua gambar itu
uolls pergi cuci kat kedai gambar
atau masukkan dalam laptop/desktop?

jika ingat zaman belum
ada kamera digital ini
main letak kodak dalam kamera
kita mesti pergi cucikan
kalau tak..memang tak bolehlah
nak tengok gaya sakan posing tu

tapi sekarang seme gambar saya tak cuci
semua main taruk dalam laptop
gaya posing yang kureng menawan
boleh delete anytime..hehe
jika dahulu menawan atau kureng
seme kene cuci dahulu..hehe

semua album zaman muda-muda dahulu
elok aje tersimpan dalam kotak
sekali sekala buka tengok album itu
alahai..kelakarlah pulak
al-maklumlah zaman mudo..hahhaha
zaman belajar2
zaman belum kawin
zaman anak sorang duo..hehe

uolls camana ek?
rajin pi cuci gambar ke?

p/s: jika lappy rosak..abis gambar hilang..huhu

23 Rajin Komen:

miezaniera berkata...

cuci jugak utk dibuat kenang2 kenangan dan senang nk tgk..kalo dlm lappy tk feel sgt tgk gmbr hehehe

Hanis Azla berkata...

paling best gambar time anak daralah kak.. sbb klu pose tu perasan comei benar.. he..he..

skrg ni, saya pun tak cuci.. tawakal aje simpan dlm lappy..

Eliza berkata...

ingatkan saya manusia yg terawal komen tadi.haish...

saya skang foto album bertapa dlm laptop jek awak.. dah malas nak antar cuci kat kedai.

Pn DG berkata...

aku pun doh lama dok cuci gambar...main tgkp dan simpan jeee...

MamaEma berkata...

dulu rajin..skrg dah tgk kat laptop jer...

buat back-up juga..burn dlm cd..

tp yang eloknya aik cucikan...

sarah-najwan berkata...

mieza:
elok cuci sb mmg feel lain masa tgk..ehhe

hanis:
nk scan gmbr lama..nk tepek sini..bole tgk rupa kita zmn mudo2 kan..hehe

eliza:
hehe..xpe..jnji komen..saya punya pom gtu..dok dlm lappy ajo..

das:

tu la..lamo doh xgi kdai gmbr..hehe

ema:
burn cd pom ok..

Cma Shiema berkata...

kalo dulo pakai kodak.meme wajib cuci..skrg ni pakai henpon dok terperap dlm usb,memory card n laptop..tp kalo rosak/hilang..nangis la...:p

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

hai sis...
kami simpan dlm 2 lappy dan juga dlm thumb drive serta satu lg camcoder.takut hilang pulak gambar tu..hihi.kenangan sayang jika hilang..

makdara TERdiva berkata...

last month dah cuci..mak ai sekali kena 1 keping 7 posen kali 120 pcs..grrrrr..

bulan ni pun nak cuci lagi..kang ilang sume moment indah bersama yg tersyg..ecewah!

Zaidah berkata...

dolu2 suka cuci jugak gambar buat kenangan abadi untuk anak cucu nanti..

DKosongLapan berkata...

eh..eh....betoile dulu zaman gune filem kodak tu....ghajin beno cuci gambo...ni dah zaman digital ni.....banyak gambo tak tercuci lagiii...simpan dalam laptop tunggu fail corrupt jeee.....

diana berkata...

semuanye masih ada dalam memeori kad..laptop saya ni entah kenapa tak boleh simpan gambar.yang dalam memorikad tu saya nak print je,..
tapi entah bila..
sibuk sikit..

bungkusan ajaib tu dah sampai..
tengah makan ni..
terima kasih banyak2...
sedap la..:)

munna berkata...

MUNNA PUN SEJAK PAKAI DIGITAL CAMERA NI.. GAMBAR SIMPAN JE DLM FOLDER KOMPUTER... BILA NAK CUCI PILIH JE MANA YG BETUL2 NAK... MUNNA SELALU COPY GAMBAR TU DLM COMPUTER DAN PENDRIVE JUGA TAKUT KALAU HILANG ADA BACKUP

kakchik@ella berkata...

dh lama tak cuci gambar. hahaha ..

sissyira berkata...

salam

kita punya gambar dah lama tak bercuci..huhu

p@kcikLie / mamadiana berkata...

..hai slm kenai..cek dari kedah..tp duk kt Slngr...

brgambar tak suka sangat tp myhubby PkLie n anak suka , well mgkin lps ni..nk jgk simpan memori bergambar.

Amy Syaquena berkata...

amy memang hantu bergambar , sebulan 2 '3 kali gi cuci , tue zaman dulu la , lar nie penunh dalam lappy tapi lepas kejadian buruk menimpa lappy terus berjaga2 setiap kali upload terus masuk dalam cd langkaj berjaga2 hehe..

~ yus ~ berkata...

dah lama tak cuci gambar, simpan saja dalam pc ni..huhu.

Kalau pc rosak habislah...:(

apik pehe berkata...

guna kodak tu masok apik zaman mudo dulu kak..sokmo g cuci gambar tapi gak mitok duit nga mak..hahaha..

Puan Kutu berkata...

Salam..dtg dr blog diana senyum2..sy pun tak cuci sbb digital kan,pastu lappy rosak..byk juaklah pic hilang.huhu..bkn apa sbb byk sgt tgkp gmbr..nk delete smua cntik2..nk cuci mmg duit gaji habis kt gmbr jerla kot..:)

Mr Strider berkata...

salam kak..sy dtang dr blog kak diana..hehe..kemera yang lama tu sy dapat merasa pakai kejap jer..hehe..kalo xsilap sy dulu harga kodak dia dlm RM 13.60 kot..hahaha..xtau laa zaman skunk ni ade x orang pakai kamera tu..hehehe

Regards,
-Strider-

ShErA berkata...

shera suka simpan gmbr dlm laptop tp masa yg sm shera save gmbr kt external hardisk... takut jugak gmbr hilang... yg mn rasa nk print, shera print...

Solihin Zubir berkata...

sy skang ni simpan lam external hard disk khas utk gambar je..

dh lma x cuci gambar.. heheh..

kalau nk cuci pon, juz plih yg terbaik..