selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 7 Mac 2011

::DIA TAK KENAL!::

Assalamualaikum
selamat pagi isnin blakow
sihak ko?ambo beressss!!!

pernah tak terjadi kat uolls
kita menegur orang
yang kita sangka kawan
yakin kawan atau orang yang kita kenal
tapi orang ini boleh cakap:
"saya lupalah..tak kenallah"

malu weh jika kene camtu
saya pernah kene tau
saya pun bukan main terjah cakap kenal seseorangkan
mesti kita yakin baru kita sapa
kawan yang pernah sehostel masa di UM
kawan yang pernah serumah masa khidmat siswa
boleh cakap:"saya lupa..tak kenallah"
pastu bila dia tengok muka saya berubah
terus dia belasah cakap:
"a'ah la..ingat-ingat lupa pulak"
padahal baru beberapa tahun tu..huhu

saya pulak pesen ingat muka kawan
nama sahaja kadang-kadang lupa..hehe
tapi tak adalah sampai jika kita tak ingat tu
terus belasah cakap:"saya lupa..tak kenallah"
bukan tak boleh cakap elok-elok
jagalah sikit air muka orangkan
saya pun ingatkan diri saya jugak
takut terlepas cakap

p/s: bila teringat kawan lama ni..hehe

34 Rajin Komen:

~ yus ~ berkata...

hehe, pernah terjadi....tp betullah kalau kita tak ingat tu, kena jaga air muka dia juga, cakap dgn elok kan.

Hidayah berkata...

hehehe part tu baru je terjadik,
tapi takdela kate tak kenal,abih2 pun cakap ala nama tak ingat la soriii hehehe..pastu layan dgn mesra

AngahSayang2314 berkata...

tak pernah lak kena..sebab tak berani nak tegur takut salah org sebab diorang dah berubah rupa & badan termasuklah angah hehehee

MamaEma berkata...

pernah terkena...malu jer....

A.s.t.i.n.a berkata...

Yang penting kita kaver baek... buat2 kenal..

wahida berkata...

pernah ada org tegur saya, tapi saya mmg x ingat dia, saya cakap cenggini, mintak maap ye, saya ingat2 lupa lah, ni sapa ye? kalau ayat cenggitu, kira jaga air muka dia x? huhu...

Das berkata...

hehe...yg tu aku tk berapo nk tegur org tu....takut dpt malu laa...hehe

Ati Masrif berkata...

pernah...
dah rancar berborak bagai..
dia boleh tanya sapa nama kita
rasanya terus merah muka kita
dia pun cover...ehh saya lupa nama..

huwaaa...maluuuu

sarah-najwan berkata...

yus:
tu la..akak kalu xkenal dan langsung xingt..mmg cakap elok2 takmo malukan orgkan..

hidayah:
eloklah gtu..hehe

angah:
akak kalu yakin mmg tegur sb kwn kitakan..jika xyakin..mmg xtegur dr awal lagi..

ema:
mmg malu..huhu..nk2 ramai org pulak tu..

astina:
xle nk kaver la kalu kita yg sapa org tu ckp gtu..siyez muka jd merah..marah dan geram pun hado..hehe..jika org yg tegur kita tapi kita xingat mmg kita jaga air muka dia..

wahida:
ok gak tu..akak kalu xigt ckp gini:
"kat mana yer..maklum la saya ni mudah lupa..huhu"

das:
hahaha..kalu aku tegur mu..mu xhengat..aku silat situ selaluh..hahahaha

sarah-najwan berkata...

ati:
tu lagi dahsyatttttt..da sakan borakkkk tu..kalu xigt nama pun jgn disebut..huhu..balik rumah si dia tu recall la kan..

Zaidah berkata...

PERNAH JUGAK KENA MACAM TU....KITA PULUN KENAL DIA KATA TAK KENAL...TAPI ADE JUGAK YANG PULUN KATA KENAL KITA TAPI KITA MEMANG TAK KENAL...SIAP BORAK LAGI UNTUK YAKINKAN KITA...HEHEHE

JunAina berkata...

aina selalu kalau jumpa kawan yang macam kenal tak kenal tu buat dek aje takut tersalah orang...
tapi kalau ditegur boleh jawab secara elok apa. sekurang-kurangnya boleh tanya kat mana ek kita pernah jumpa...kalau main terjah cakap tak kenal je mau merah muka...

misza berkata...

suka pandang² jer. kalau dia terpandang kita mcm tak kisah jer memang tak tegur pun. anggap je tersalah orang.kalau dia pandang kita bagi reaksi mcm sama² kenal baru tegur.

Eliza berkata...

tak pernah kena agi camnih..biasanya org akan tegur saya dulu sbb saya nih jenih tak tengok org kalo berjalan...bawak kete pun camtuh sampai kena tegur ngan member sendiri..huhu..bukan sombong yek.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

GKSB kdg2 tgk muka mcm nk kenal..

nak tegur tkt salah org...

so slalunya senyum jer... huhu

niesz berkata...

tu la..kalau yg mmg dah lame sgt x jumpe tu..mmg name pun ley lupe, tp tgk muka ingt lagi la..

Amy Syaquena berkata...

amy pernah terjadi macam tue tapi x de la cakap direct macam tue.. selalu amy akan ckp maaf la memory dah low sekarang nie..ingat2 lupa la sape ye! so orang pun x terasa hati..

CIK TOM berkata...

cik tom yg biasa xingt org tp org ingt cik tom sbb muka cik tom sama je dr dulu smpi skang...hehehhe....

maybe muka akak berubah kot sbb tue diorg xcam...huhu

Hanis Azla berkata...

saya pun ada pengalaman gitu dulu kak.. dgn kwn yg pernah rapat plk tu.. masa tu dia dengan kwn2nya.. dari jauh kami dah berpandangan sambil balas senyuman.. bila dah dkt dia boleh cakap.. i think i know u.. who r u yer?? saya mcm eh.. saya pun balas balik... whatever sambil salam tangannya dan berlalu.. mmg terguris rasanya..

azieazah berkata...

Pada Kak Azie, kalu baru setakat 4,5 tahun harus kurang berubah lagi wajah kita utk dia terlupa.

Lainlah kalu dah berbelas tahun berpuluh tahun rakan sekolah rendah ker... Mungkin lah kot terlupa.

Sewajarnya kita bercakap dgn berhemah, “Maaf, saya tidak pasti, saya ingat wajah tapi tak pasti nama...”

atau

“Saya rasa saya pun kenal, maaf tapi tak ingat nama. Saya AA...” contoh ler kan?

Jangan ler terus tembak, tak kenal. Aduhaiiii..

padlie berkata...

saya selalu jadi gini..
asyik tak cam orang..
paling takut bila jumpa bekas student UM, ramai yg kenal sy..
diorang senang cam saya, tp saya..

kesimpulannya kena pandai cover untuk elakkan org terasa..

Entry terbaru padlie: Darah... Takutnye..

Yasminhamid berkata...

tak pernah terjadi.. tapi saya susah nak cam muka orang.. jadi selalunya saya jawab.. rasanya macam kenal... kita jumpa kat mana yer???

sarah-najwan berkata...

zaidah:
hehe..macam2lah kan..jnji borak xpe..ni main belasah ckp xkenal..adoiii..

jun:
tula..bersopan kan baik..

misza:
kdg2 saya buat gtu..alih2 org tu buat dek je..padahal saya yakin mmg kwn lama..huhu

eliza:jika gtu..kene hati2..hehe

GKSB:
hehe..akak ni xle..jika konpom kwn..peramah nk tegur slaluh..huhu

niesz:
speesen akak..muka mmg igt..nama mudah lupa..byk sgt igt nama studen kot..ehhe

amy:
elok minta maaf dan ckp kita kenal kat mana..ni x..malukan org kwn akak tu tau..huhu..malu akak ni..

ciktom:
muka akak ni la yg xberubah2 ciktom..badan pun sama size sjk dolo2 lagi..

hanis:
mmg terasa..kwn baik tuuu..jika saya pom terasa dan geram..

kak azie:
tu la kak..bukn jarak masa lama pun..jika saya yakin dan igt muka dia..xkan dia lupa kot..nyanyuk ke hape..hhee..tu yg dia tembak saya..

**pastu saya jumpa dia kat kuantn sb kami sama geng guru..saya buat dono pulok..geram tau..

padlie:
kalu kita xcam..ckp elok2 xpe..jgn nk malukan org..bukan kita nk buat jahat kat dia kan..huhu

sarah-najwan berkata...

min:
ckap gtu la elokkan..supan ajo..hati pom xterguris..

diana berkata...

saya pun pernah jadi la sarah..tapi saya pegang watak sipelupa tu..dia datang dan kenalkan diri..saya pun buat2 la kenal..angguk kan aje apa dia kata.bila dia dah pegi suami tanye sapa tu..saya jawab..'entah la..kita pun tak kenal..tapi buat2 kenal je la..rasanye dia silap orang sebab kawan2 dia yang dia sebut tu sorang pun kita tak kenal..hahahha

Citarasa Rinduan berkata...

wah...mujur lah ayu nie senang depa kenal

sebab dulu pegawas..agak brutal gitu

so...klu bersua..depa tau..ni ayu.....
hairan gak..padalah dah 6-14 tahun berlalu

wardah berkata...

selalu sgt! kdg2 tu muka kenal tapi tak berapa igt nama. hahaha

bee berkata...

hee malu sungguh kalau kena mcm tu kan...

anntaj berkata...

buat cam kenal jer...
:)

Solihin Zubir berkata...

haha.. kejam btol..
sekurang-kurangnya ckpla, "rsa mcm pernah jumpa". Kan manis..
ni trus sound, xknal.. haha.. malu.. kejam..

Cikgu Nurin berkata...

eemmm..yagn jenois macam tu ...agak sombong ...tak nak mengaku kut...

suri solehah berkata...

salam..selalunya saya yg payah cam orang..tapi buat2 kenal nyembang bagi lama skit..keluar byk cite..baru ingat..pastu ckp balik kt dia huhu

sarah-najwan berkata...

diana:
xpe xkenal..jnji kita senyum2 berborak..xde sound diret..ehhe

ayu:
untung awk tu..org mudah igt dan kenal..fofular..hehe

wardah:
samalah kita..xigt tapi buat2 igt..

bee:
huhu..nak buat camne..


anntaj:
hehe..gtulah gayanya

solihin:
tu la..kijam kan..

cikgu nurin:
tu la..dia xnk ngaku..padahal kenal amat..eksyen..

suri:
gtu lah elok..nyembang lama2..mana tau igt semula kan..

zih@n berkata...

klu ye pun xkenal xssuai la kot ckp direct trus "xkenal".."xigt" mgkin bleh trima lg..hehe

bru ni kat fb ada kwn ms sek men add sy..puas dia bg clue tp sy still xigt..mgkin sbb dia lelaki (sy ni pemalu skit dgn lelaki..kiki) & dia blaja kls lain ms sek dlu so, otak xleh nk proses muka dia..lastly ckp je "rs mcm dh igt la"...hehe..pastu trus tukar topik lain..baik gak bkn jumpa face to face.xla nmpk muka saya yg berkerut2 memerah otak tuk call blk memori yg dh low psl dia..huhu