selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 21 Mac 2011

::WANITA MEROKOK::

Assalamualaikum
selamat pagi semua
bersiaran dengan mood
datang bekerja..ehhe

biasa lihat wanita merokok
bagaimana gayanya eh?
adakah macam lelaki?
jika gaya merokok
memanglah samakan
tak kanlah lain pulak

semalam saya terserempak
dgn wanita yang merokok
3 hero saya pun
melihat wanita itu
dengan perasaan ingin tahu
kenapa wanita itu merokok?

agak-agak uolls
kenapa wanita/remaja perempuan juga merokok?
agak pelik dalam masyarakat kita
jika lelaki merokok biasa sangat doh!!
tapi itulah gaya hidup sekarang
gaya hidup moden

p/s: isnin yang agak kalut!!!!

29 Rajin Komen:

aanie berkata...

sy x suka tgk pompuan smoking...gayanya mengalahkan lelaki...best kot rokok tu..huhu...
klu budak2 kecik tanya, apa kita nak jawab ek??

Mama Kembar 3 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mama Kembar 3 berkata...

haa bab budak kecik tanya, mama tringat dulu ada ofismate crita.

Anak lelaki dia pernah tanya dia, kenapa pompuan tak leh smoking? mak dia kata tak elok. dia tanya lagi kenapa tak elok? mak dia kata tak baik untuk kesihatan... so dia tanya, kalau camtu, kenapa lelaki boleh hisap rokok? lelaki lagi kuat ke? so nanti abang boleh laa hisap rokok kan?

terus terkedu my fren ni nak jawab lagi hehehe

JunAina berkata...

rasanya dia orang ni lebih kepada menarik perhatian orang sekeliling. kadang2 tu kat kedai makan bila habis makan yg lelaki rilex ja tapi yg pompuan pulak keluarkan rokok...adoyai...

semput rasanya bagi yg alah asap rokok macam k.aina...

Sidratul Muntaha berkata...

laki ke pmpuan ke merokok..
sam2 buruk dan mendatangkan kemudaratan...
rokok tu kna haram...
selagi mana benda itu memudaratkan,jatuhnya haram.
tapi tak heran pun klu pempuan bersepah merokok mama..
tu nasib baik terjumpa pmpuan muda kat tmpt awam.
andaikat klu terjumpa nenek merokok rokok gulung,mcmana nak explain dgn ank?!

Ciklinn berkata...

walau pompuan tu kata..perangai dia elok even dia merokok.... tapi tetap akan jadi anggapan tak elok dimata orang.... makanya jauhilah merokok.. heheh

ShErA berkata...

x suka dgn orang yg smoking tak kira laki atau prmpn... kalau prmpn mmg x manis dipandang.. dulu kat tmpt kerja ada gak bebrapa orang prmpn yg merokok... pemandangan yg x mnrk lgsg...

Mawar Merah berkata...

Used to be friends with women yg merokok. alahai, xpsl2 paru2ku turut tersedut asap rokok mereka. nak tegur, kang bergaduh2 plak. phm2 je la pompuan merokok ni perangainye mcm mn. Pelik gak cmne blh terjebak nerkwn dgn spesis ni. maybe ms tu keseorangan di KL, xde family and persekitaran pun org2 gaya gitu je. Syukur sgt dpt pindah blik ke kg.

Eliza berkata...

Salam pagi senin cikgu...

Topik hawt nih..once upon a time, my fren ada yg merokok tau..saya tak suka dok dekat ngan dia sbb bau dan perangainya semacam. Skang nih dia dah stop smoking dah. Saya sound direct jer tapi secara berhemah ler..

Mostly, wanita merokok nih sikapnya suka menunjuk2 yg dia lebih dari org lain dan berani konon..

MamaEma berkata...

nak tunjukkan..yang wanita sama dgn lelaki...

saya pun tak suka tgk org perempuan merokok...mcm bangga jer..bila org tengok...

jia berkata...

ms djepun, sy ada sorang kawan yg merokok, sy tanya nape merokok, kepuasan jawabnya.
lg pun di jepun ada rokok khas utk perempuan. rasanya berlainan, kt kwan sy la.

Cma Shiema berkata...

huhu..xtau la nape depa merokOk...

diana berkata...

masa saya bujang dulu,
kerja kilang memang ramai sangt kawan2 yang merokok..
kawan serumah pun ada 2,3 orang yang merokok..
peliknye walaupun kawan2 ramai merokok saya masih tak boleh terima bau asap tu.dan2 mai migran la..loya tekak la..
jadi bila depa merokok say biasanye
bagitau elok2 saya tak boleh bau asap rokok..saya kelentong depa kata ada asma..hahaah..
ok la kan dari cakap kasar2..kang depa tak mau kawan dengan saya pulak..hehhe

Hanis Azla berkata...

nampak mcm perkara biasa skrg ini.. tapi mata ini masih tak sedap lagi memandangnya.. rasa mcm tak kena sgt bila lihat wanita merokok di tempat awam..

Amy Syaquena berkata...

Tak tahu la kenapa dorang pilih untuk merokok tapi yang pastinya amy tak suka melihat perempaun merokok .. bukan saje x elok dan tak sopan malah nampak seperti perempuan tak baik je...

Puanbee berkata...

ada yang bee kenal depa nk kuruskan badan dengan merokok huh sungguh tk betul cara tersebut :)

makdara TERdiva berkata...

kalau kita berkawan & duduk semeja dgn yg merokok ni, walaupun kita tak merokok, tp org yg tak kenal mesti cop kita pun merokok same..grrrr

ini dari pengalaman sendiri..sob..sob..

kakchik@ella berkata...

saya dah biasa cikgu. kwn baik saya 3 org kuat merokok. nak wat camna .. dah kawan sendiri. tutup mata je lah. hihi ..

Izan Ishak berkata...

izan pun masa belajar dulu ada kawan2 yg isap rokok ni. katanya nak kuruskan badan. hai entahlah...tp izan pun allergik dgn asap rokok ni. cam nak pengsan pun ada~

eelobor berkata...

buat masa sekarang saya masih belum boleh menerima akal bagi kaum perempuan yang merokok. atau ada sesiapa yang boleh bagi hujah paling bernas terutama perempuan yang merokok di tempat awam & terbuka.

Yasminhamid berkata...

paling tak suka tengok pompuan merokok.. tambah2 lak gelak samapi terdekah2 sambil isap rokok..

noor berkata...

emmm mmg xsuka tgk pompuan merokok
semacam jer..,.
apa perasaan diaorg eh..????/

adrea berkata...

x sume pompuan merokok nak menunjuk2.kalau dah ketagih mcm mana.aku kalau gian aku datang aku akan merokok juga xkira kat mana.aku bkn nk bangga aku merokok.tapi bila dah terjebak susah nk berenti.cakap memang senang.bila gian nak merokok sampai hanya tuhan aje yg tahu macam mana aku.

ieda berkata...

mereka merokok utk keseronokkan jer kak .. x lebih dari itu .. tapi saya ada saudara mara pangkat atuk yg merokok dari muda sampai ke tua .. x sakit punn .. tapi rokok pucuk tau .. rupenya leh ubat penyakit .. penyakit apa , saya x pernah jelas .. huhuhh

Tanpa Nama berkata...

Mak saya kata 'dia merokok nak halau nyamuk jer' ...

alfa juliet berkata...

depa rasa puas...rasa mcm lelaki..huhu..tah hape2

Kalamhati berkata...

demo ghaso hebak kot..hehe
padahal oghe hok tengok meluat jah..
tak sesuai oghe tino isap rokok ni..buruk..huhu

sarah-najwan berkata...

aanie:
tu yg anak saya tanye..saya ckp..baik L atau P..xelok merokok..

mamakembar3:
budak2 skrg bijak tau..soklan dia bole mnduga akal..sbg parents mmg kita kene bijaksana jugak..

jun:
saya pom semput kak..da trend skrg kot

sidratul:
betulll..kat kg byk nenek isap rokok daun..sedara saya pom ade..

ciklinn:
jauhi rokok..bukn sb nk ikut trend..mmg xsesuai..

shera:
hehe..nmpk mcm brutalkan..nk2 time lepas asap tu..hehe

mawar merah:
tegur dgn cara elok bole kot..

eliza:
saya xde lagi kwn gini
pelik kot..hehe

ema:
tu la..yg pompuan smlm tu..nmpk mcm eksen je bila kita org tgk dia..

jia:
owh.. ada pglmn ngan kwn gini eh..patut tanye lebih sket kat dia..hehe..seb baik cik adik manis kita ni tak terjebak..ehhe

cma:
hehe..best kot

diana:
ye diana...pglmn berharga ni..saya xde kwn gini..mmg asap rokok bikin smeput gak..alegik..pandai awk kelentong dorang..cara berhemah tu..

hanis:
pelikkan..tapi trend skrg

amy:
hehe..deme nmpk lain ajo..mungkin kat tmpat akak jrg nmpk..

bee:
bole kurus ke?..macam2 dorang ni

MDT:
la..siannya..nasib kitakan..

KCE:
penah tanya x dorang nape merokoK?
mesti ada sebabkan..

izan:
hehe..betul..alegik cam nk semput..

eelobor:
tu la..gaya idup loni..jika dok..kolot kot kalu xisap..:)

min:
tu la..tu pesen nk tarik perhatian ramai..

noor:
tu nk tau..kepuasan kot..hobi ke..mcm lelaki jgk..

adrea:
mmg ada sebab jika sudah merokok..mybe mula2 try aje dulu..pastu suka..kendian dah ketagih..akak rasa sebab tu mcm lelaki merokok jugak..cuma bila perempuan hisap..nmpk agak lain aje..trylah berhenti..nekad..insyaAllah berjaya..

ieda:
xpenah dgr roko pucuk..rokok daun ke?..ubat apa eh?..wat n3 nati deh..

cik anon:
ye la hambat nyamak..hambat nyamak sekor duo hok brehi kekoh anok jate nge anok tino demo..:P

aza:
ye kot..

kalam:
ambo raso gtu jugak..

Miss Yaty berkata...

tak penah lg jmpe pmpn merokok dpn mate..tapi penah dgr la senior merokok...

mcm la bes merokok tu..err yaty tak penah rse taw men agk je tu...hihi..

p/s: yaty memang anti ngn baw rokok...huhu