selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 22 Mac 2011

::BPA FREE| AVENT::

Assalamualaikum
selamat pagi semua
pagi yang dingin
dengan kabus yang penuh

baru-baru kita diumumkan
dengan penggunakan botol susu anak
yang seeloknya digunakan
ialah yang BPA free

maka kebanyakan ibu
yang contohnya saya
sejak anak sulung
sampailah ke mek sarah
yang sudah masuk umur 2 tahun bulan ini
menggunakan botol susu yang ada BPA..huhu

hujung minggu lepas
dengan bantuan zue [tenkiu deh!!]
saya mencari botol susu BPA free di TMT
memang hajat sudah lama
untuk membeli jenama AVENT
saya banyak mengetahui jenama ini
daripada blogger alfa juliet
[uolls yang hendak tahu tentang BF secara eksklusif
boleh terjah blog dia]


maka saya beli yang sekotak
yang membekalkan 2 botol utk 260ml/9Oz
cukup untuk sarah dan najwan
[najwan tu pra skol pun masih membotol lagi]
harganya memang mampu beli
tak cecah seratus pun

saya rasa semua ibu akan fikirkan
yang terbaeeekkk untuk anak-anak kita
paling mudah jika anak tidak membotol lagikan
maksudnya minum susu pakai gelas ajo..hehe

p/s: uolls camna?

29 Rajin Komen:

Yasminhamid berkata...

saya pun tengah mengira bajet nak beli botol BPA free ni...

diana berkata...

saya selalu ingat nak bagi maisara minum pakai cawan.tapi macam2 yang saya buat tak menjadi.bila fikir2 kan balik tak payah la.biar aje dia minum susu pakai apa pun.asal bahagia sudah..
maisara pakai botol susu yang kaca tu.bila isap dia kata berat.saya kata kalau berat pakai la cawan.dia isap jugak.sekarang tak berat dah.dah biasa.
hehehehe

sarah-najwan berkata...

min:
ok je rega dia..xde mahal sgt..

diana:
saya nk beli yg kaca..takut pecah ajo..hehe

tu beli jugak yg avent ni..
biar anak minum susu sampai 7 tahun pun
elok utk dia..

eelobor berkata...

seblm nie main belasah semua ada, BPA free ado, tok free lah mano pom ado. huhuhu, ari tuh buang belako hok tok paka, ganti hok baru belako. bilo ke kedai, tgk, ramai pulok hok dok pilih2 botol baru sambil menjeling bahagian bowoh botol.

Zaidah berkata...

memang banyak botol kena buang .....nak carik yang BPA free plak...

Bio Aura RM650 berkata...

Salam singgah,

comel botol susu.. hehehe... nice blog anyway... take care ;)

Cma Shiema berkata...

kak zia..kita guna brand yg sama...~

wahida berkata...

kak, thanks akak, saya mmg tgh mencari botol susu bebas BPA ni..tercari2 yg bukan kaca, tapi yg mampu beli punya...murah ye kak..dpt gaji ni mmg nak kena carik...

tq akak for this info..

noor berkata...

yer sy pun pakai avent..
mmg best sng nk bsh hahahah

makdara TERdiva berkata...

skrg tak beli..akan2 dtg tak tau lgi..hehe

Izan Ishak berkata...

izan dah lega sangat kak...si kembar minum susu cawan dah. terus lupa botol2 tu. lagi2 sejak dok umah 'pindah' ni...tak pernah nampak kelibat botol susu... tp kalau nmpak mintak jugak kot...huhu

Amy Syaquena berkata...

kak amy tak pernah beli dan tak pernah tahu pun..uhuhuhu:(

misza berkata...

sekarang tak beli botol susu dah. dulu pun tak guna botol sgt...

Ati Masrif berkata...

baru dapat bertenet ni sarah
anak kito dok sihatlah

good info ni
boleh kito gi cari pula
lepas ni deh...

TQVM ^___~

MamaYatie berkata...

huhu..tak penah guna la avent..nnt nak survey rega dulu..selalu beli pureen / anakku hak bpa free jer..

kak, najwan tu dah boleh tukar ke cawan/ sip cup tur..cuba sekali sehari dulu..pastu 2x sehari & seterusnya

MamaEma berkata...

mahal ke botol ni...ema guna yg biasa2 jer... anak ema pun still minum susu juga...huhuhu

Citarasa Rinduan berkata...

Dari dulu2 mmg umai pakai botol Bpa FREE...PES....okeylah..tapi sebotol mmg harganya sampai RM50.00

kita buat yang terbaik utk anak2 kita jerlah..

apik pehe berkata...

aaa..kak..apik x beli lg botol susu untuk bakal anak apik..hehehehe...

Miss Yaty berkata...

thanks akak berguna untuk pengetahuan yaty akan dtg...errr 5 tahun lagi nk kawen smpt lah smpn duit beli botol susu ni..hihi

suri solehah berkata...

salam beli botol yg bpa free dia tulis..tapi reganya murah je..dalam seblas hinggit je..tak tau lah free betul ke tak huhu

sarah-najwan berkata...

eelobor:
tu la..akak pom main belasah jugak..hak lama/baru beli botol yg ada bpa tu..abis tohok la..

zaidah:
cari skrg..utk anak2 kita

bio:
tq..

cma:
kita serupaa...hehe

wahida:
yg ni rega dlm rm96..xnk yg kaca..takut pecah dibaling nati..

noor:
mmg mudah..

MDT:
akan dtg kot tu..hehe

izan:
tu la..izan ada buat n3 aritu kan..xyah nk fikir sal botol lagi..

amy:
masa itu akn tiba nati..sabar yer..

misza:
ok la..

ati:
bole cari..search google jika nk tau brand lain..

mamayatie:
rega dlm 50-100..
najwan ckp nk berhenti nati djh satu.hhe

ema:
yg akak ni 96 hinggit utk 2 botol

ayu:
betul tu..

apik:
nati ado anok dulu la apik..

yaty:
beli avent deh..

suri:
ada gak yg jenama lain dlm rega tu..xkisah jnji bpa free

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

ya Allah.tq atas entri ni sis.saya lupa nak beli hr mgu botol aqilah...huhu.sok juga saya cr jenama ni sis..huhu..tq tq tq

SYaMiLa berkata...

sya mmg guna botol BPA Free...

SYaMiLa berkata...

lagipun semua brgn plastik bahaya utk kesihatan, blh sebabkan kanser tambah2 bila diisi dgn air panas...

SYaMiLa berkata...

terutama polistrin...huhuhu..tapi kan kalau tapau mmg dlm polistirn le..malu lak nak bawak tupperware...he3

a loqman berkata...

anak saya..suka makan susu ibunya

puanbee berkata...

bee cr jugak botol sebab baby baru 2 thn una kena lah tinggal botol kadang2 dia mintak jugak botol tu yg payah sikit kita ni hati lembut kan

Tanpa Nama berkata...

adooiii bygkan bthn2 kta bg ank kta botol susu tetiba x secure utk ank2....mmg aku pun tukar ngan avent...rega pun cantik...slalu aku akn tukar botol susu 3bln skali..errkk ngan avent kna wat cam tu gak kee...idakk parahhh..misu dido

Suriayati Datu Mudin berkata...

saya tengah servay botol susu untuk newborn..rasanya jenama tommee tippee ok tak.dr brown pun saya baca dari internet mcm bagus.pening fuhh