selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Ahad, 27 Mac 2011

::PENTINGNYA KEBERSIHAN::

Assalamualaikum
kembali bersiaran selepas
pulang dari pasar tani mega..ehhe

saya rasa saya hendak buka
sebuah restoran makanan kelantan ecececeee..
itu rancangan saya

bagi saya untuk memajukan
sesebuah restoran agar dikenali
yang paling penting ialah
keterampilan sesebuah restoran
iaitu yang utama mestilah bersih semuanya
selain faktor lain ialah masakan
lokasi, layanan dan harga

saya pernah tau singgah sebuah tempat makan
bawah pinggannya hitam wehhh
bekas gelas yang ada daki air..weeekkkkk!!!
masa tu jugak rasa mual tekak
lagi satu pekerjanya
pakaian sebijik baru bangun tidur
rambut serabai tak bertudung
berselipar jopung
camane tu?
hilang selera dan terus kenyang

uolls ada cita-cita macam saya?..hehhe
jom jadi partnership..hahahaa

p/s: nape eh blog saya jadi gini?tulisan xle rapat mcm biasa..huhu
**dah bole ejas..hehee
**saya sudah tukar ke updated editor...dulu dok guna old editor..hehe..

16 Rajin Komen:

Kalamhati berkata...

partnership nga ambo la..hehehe

demo taip kat edit html ko compose?

sarah-najwan berkata...

bole sgtlah..hahhaha..molek tuu

***ambo guna edit html.
salu ok je..huhu
bakpo pulok ni..huhu

Eliza berkata...

Alangkah bestnyer kalo kedai makan Rozie tu nnt dekat ngan rumah saya..muka ni satu pemili akan menebeng makan kat situ gamaknya...

saya kalo gi kedai makan yg kureng bersih, alamat first and the last nak jejak kaki kat situ. Tu belom nengok muka si pengambil order yg masam mencuka sampai hilang selerew makan ai..sgt cerewetkan kastemer mcm ai..tak kuasa taw nak layan.hehehe..

sarah-najwan berkata...

eliza..jika gtu..sah dah saya amik awk jd salah seorg chef saya..hihi..

iye..iye saya ni kan..
jika jadi best jugak..hhee

Kalamhati berkata...

hehe selesai doh masalah..=)

kak Erna berkata...

Semoga apa yang dicita2kan berjaya..akak jadi pelanggan aje nanti..

Izan Ishak berkata...

ok je kak tulisan gini... beso senang baca...

kami satu masa dulu pernah bukak kedai makan. tp atas faktor pekerja dan mentaliti mereka sendiri tak dpt diteruskan...

tp hubby izan masih ada keinginan nak buka lagi restoran tu...

diana berkata...

saya pun ada cita2 nak buka restoran..
tapi saya nak jual makanan utara je..
hahahah..tapi belum ada rezeki lagi..
saya suka makan kat warung2 kecik tepi jalan..
sebab bagi saya restoran gitu lebih sedap..kena la dengan jiwa kampung saya ni..
saya nak buka restoran kecik2 gitu je..
kalau terlalu nampak mewah sanagt takut orang tak berani masuk..
hehehe

puanbee berkata...

hehe partnership ? bee jadi pengurus sudah lah kak tk de modal tapi minatttt...

eelobor berkata...

masuk saham 10% jah buleh?

sarah-najwan berkata...

kalam:
tu la..sb kes gini saya berani setting hak baru..

kakerna:
harap2 da pencen nati..hehe

izan:
tang tulisan tu ok..tadi spacing lari..hhee

owh..ada pglmn ni..buka semula la nati deh..bole akak singgah..


diana:
saya pom nk buka kdai biasa aje..restoran dlm bangunan gtu..atau medan selera pom ok..
bermula dgn kecil-kecilan dulu..

bee:
uuu..jauhnya akak nk impot manager..hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

ok sis...nak buka kedai camtu eh?beres...call adik nnt bln 6.adik labur modal..ada ok?adik minat klu bab2 kedai mkn ni..lalala~~~

Adinda Amy Sensei berkata...

waahhhh dah bukak restoran tu.....roger2 laa saya ek...leh terjah nanti..hehehhehe

Cma Shiema berkata...

cma slalu edit html..cersi yg baru..akak cuba tu..
bukak kedai mkn??samelah kita..cuma cita2 blm tercapai lg..he3..
kalo gitu mmg keyang tros..x lalu nk mkn...

ShErA berkata...

wah.. bestnya nk bukak restoran... nanti blh la shera singgah kat restoran akak...

Miss Yaty berkata...

btol tu kak..kebersihan memang penting kan kak...kita jd partner lah kak buke restoren ;)

yaty pun penah jugak jadi cm tu..mybe blog kot prob..ntah lah..jap2 ok jap2 xok...