selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 18 Mac 2011

::MU ADO BLOG?::

Assalamualaikum
selamat pagi seme
sihak ko blakow?
ambo sihak wey..hehe

tajuk entry tu dalam loghat klate
itu juga soalan kawan-kawan saya
jika saya bgtau bahawa
saya ada blog..hehe

nampak pelikkan
dorang macam terkujat
bagi mereka jika ada blog
macam terer bebenor bab ICT..hahaha

banyak alasan yang mereka beri
sangat sibuklah dengan kerja
[macam saya ini tak kerja..huahuahau]
tak pandai hendak buatlah
[dorang tak tahu bahawa buat blog paling mudah
hendak menten itu yang "agak" sukar ]
tak pandai hendak mengarang
[arrramak..ini macam buat cerita seharian ajo]
dan pelbagai alasan

kawan realiti saya
yang ada blog aktif
hanyalah seorang sahaja
manakala 3 orang lagi
suam-suam kuku ajo..huhu

dan yang pasti
antara kita yang ada blog
sedikit sebanyak rasa macam bertuah
kerana tidak ramai kawan-kawan realiti kita
yang mempunyai blog
yang ramainya ialah kawan-kawan maya
VIA blog sahaja kan..ehhe

ini entry kerinduan saya
pada uolls kerana semalam
saya kebizian me"NIKE"
dan ada tetamu datang ke rumah
MAKA hari ini
sesambil me"NIKE" juga
saya akan menjenguk rumah uolls

p/s: kerinduan pada blog=ketegaran tuuuuuu!!!!!

28 Rajin Komen:

Hanis Azla berkata...

mmg sah tegar ni kak.. he..he.. masa mula2 buat blog mmg ada rasa bangga juga pada diri sendiri.. sbb selalu cuma tgk & baca org lain punya saja..

Cikgu Nurin berkata...

Muahaha..kito samo...kenkawan heran,'ada blog?',pas tu deorang rasa kita macam hebat jer kan?kan?..

kadang-kadang pandang sinis..'ah,blog tu bagi orang takder kerje...'...hhmmm ye la tu..padahal diorang tak tau,orang yang berblog ni pandai membahagi masa...hu hu..

*statement agak riak*...hi hi...

sarah-najwan berkata...

hanis:
ketegaran tu pasti..hahahaha
tu la..kita bertuah sb ada blog..
saya dulu pom..seblum ada blog
asik ajo mengusha blog org..tu pasang niat nk buat jugak supaya..org lain tgk lak blog kita..

cikgu nurin:
meme rasa gtu..dorang kat keje saya tau saya ada blog..dan yg pasti..mereka salu bgtau..kita cekap sebab bole manage blog/keje dgn teratur..xpenah miss due date..

****kasi jeles sama org yg ckp org buat blog xdok keje..hehe

~ yus ~ berkata...

saya pun tak ramai kawan realiti yg ada blog. Alasan serupa...:)

noor berkata...

rugi hok sapa xder blog kan kak hihihihi

sarah-najwan berkata...

yus:
dorang ni saje2 je bg alasan..padahal mereka lagi terer ICT dr kita..ehhee..dah puas pujuk..

noor:
meme rugiiiii..hehehe

nurkaloi berkata...

heheh
setuju

tp tu laa
lau update hari2 syok laa
tp smggu skali puwn oke gak an
hehee

wahida berkata...

dulu masa saya x de blog, kawan baik saya jenuh ajak join buat blog, saya bg alasan, aku x reti mengarang la...hahaha...sekarang dah ada blog, jadi suka lak...hehehe...

Zue AnnaLeeya berkata...

ofkiosla ado belog... dulu dok brapo reti... tp lening jadi mace ketagih blog plok... klu sari dok buko belog, raso lagu lain jah... hehehehe....

botol avent tuh, saya tgk kt tunas manja transit ader jual... tp saya mmg tak mampu... mahal sgtla... huhu....

Amy Syaquena berkata...

kak amy ada seorang je kawan realiti yang ada blog..selebihnya semua kenal di alam maya je..

Ati Masrif berkata...

samalah dgn kita
kawan realiti hanya ada 1
itu pun jarang update

lagi ramai kawan maya
yang best tu seantero
malaysia gitu

i like...hihi

diana berkata...

kena bangga la kan bila ada blog ni..
hehhe..saya tak de kawan2 realiti yang ada blog.semua setakat tau ber facebook je..
yang berangan nak ada blog ramai la..
tapi tak tau nak buat walaupun
mudah je sebenonye buat blog ni..

Cma Shiema berkata...

best ape ade blog..walau kekeringan idea..measti update sehari sekali..

AngahSayang2314 berkata...

kwn yg betul2 rapat pun tak ramai yg ada blog apapun blog memang besttt

munna berkata...

munna pun bila kata ada blog .. semua macam tak caya je... bila diaorg tgk semua suruh ajar cara nak buat... tapi tak pandai nak ajar.. suruh diaorg godek sendiri...

sarah-najwan berkata...

nurkaloi:
akak pom try hapdet satu je sehari..hehe

wahida:
hehe..akak dulu minat dtg sdiri..sdiri godeks...seb baik berhasil dgn blog yg simple ini

zue:
hahaha..tegar tuuuuu
tq deh..nati nok gi tgk kat TM transit tu..


amy:
jika kwn kita tu aktif..ok gak..kwn maya lagi ramai mcm akak jgk

ati:
tu la..seluruh msia..terasa dekat walau xpenah jumpa..

diana:
hehe..dorang nk buat ni
jenis kata xckup masa nk mengadap blog
tu yg saya heran diana..
mende buat yer sampai xde masa nk ngadap tenet..hahahaha

cma:
akak salu gak kering idea skrg..hehe..tapi akak akn try utk hapdet 1=sehari

angah:
mmg besttt...tambh kawan

munna:
tu la..mcm pelik je ade blog..akak ada gak ajar..tapi tu la..bersawang ajo blog dorang..xle pakai eh..hahaha

kakchik@ella berkata...

kwn reality saya yg brblog cma sorang je. tu pun blog dia dh brsawang tebal sbb brtahun dia tak updet.

skrg baru nmpk 2, 3 org rapat saya yg mula nk berblog termasuklah anakanda kesayangan si Aiman.

ShErA berkata...

best kan kak ada blog.. mula2 blog ni adik shera yg perkenalkan... shera pun trs suka tapi sedih gak bila nak update entry mesti tak berkesempatan... skrg ni suka ajk kwn2 buat blog.. hehe

makdara TERdiva berkata...

bila hari2 cuti, MDT pasti akan gelisah sebab takdpt tgk blog sbb tggu berukben baru..sob..sob..

Solihin Zubir berkata...

kwn realiti sy pon tak ramai yg ada blog..
yg ada blog skang ni pon, ada yg sbab terpengaruh tgok sy punya blog.. heheh..

Eliza berkata...

kawan realiti saya tak ramai pompuan. mostly taktau pun saya ada blog. malas nak habaq mai kat depa.

cuma 2, 3 kerat jer yg tau. itu pun jd silent readers and cik anon..

p/s: tabik kat Rozie sbg pembelog tegar...teruskan usaha deh..

kak Erna berkata...

assalamsarah tu yang akak pernah buat n3 dulu..walau kita sesama rakan blog tidak saling mengrenali..tapi..bila tak jengok sehari..rasa rindu..

Citarasa Rinduan berkata...

salam ziarah..
ayu singgah sini, bila balik dari kampung..terus nak BW...
jenguk kawan2 semua


nak tau tak???
sahabat ayu tak ada blog
kawan sekolah dulu2 pun tak ada blog
adik beradik ayu pun tak ada blog

tapi........
ayu tak kisah
janji...
berblog buatkan ayu happy sangat2

Adinda Amy Sensei berkata...

hai kak...apa khabar??

Izan Ishak berkata...

izan pun tak ramai kawan yg ada belog. ramai yang kata best ke ada blog?

tapi...anak2 sedara izan n hubby mmg rajin singgah n baca2... cuma dorg tak komen je~

decrewz berkata...

Ada jugak member yang tanya, senang ke nak buat blog, ape faedah buat blog? dapat ape? Betul ke blh buat duit? Senang je Jai jwb, tunggu dan lihat..ha3

CIK TOM berkata...

best la berblog...cik tom suka berblog cuma kdg2 berblog ni kena ikut mood jgk...heheheh

Tanpa Nama berkata...

almk...almkkkk...tetiba i trasa cili ni pedahhh nooo.....hahhahahhaaa...misu dido