selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 24 Februari 2011

** KITA MEMANG CHANNNTEEEK!! **

Assalamualaikum
selamat pagi semua
saya sedang bercuti khas
hari ini dan esok..hehe

uolls hadapi masalah
mudah sunburn atau tak??
saya memang mudah sesangat

hendak putih melepak semula itu
[kekunun..macam la kulit mek salleh saya ni..hehe]
amatlah susah tetapi jika ke arah
hitam itu menawan tu..cepat bebenor..hehe

saya pulak jenis tak suka dan tak pernah
pakai kosmetik yang putihkan kulit wajah tu
takut jugak kesannya nanti jika tak sesuai
ada kawan saya sesuai sangat pakai
cantik mulus gebu uollss!!
tapi ada juga yang guna dan kurang sesuai
jadi menggelupas kulit mukanya
takmo saya jadi gtu..tengok aje macam sudah perit pedih..huhu

jadi terimalah seadanya kulit dan rupa kita
yang penting bersyukur dengan setiap
kejadian yang telah Allah ciptakan
lagipun kita sudah channteeekkkk sangat
pada pandangan mata suami dan anak-anak kitakan..yehaaaa!!!!!

32 Rajin Komen:

Zue AnnaLeeya berkata...

sy pon tak pnah cuba produk yg bkn2... takut jd lebih truk dari skrg... yg penting anak2 sy ckp, umi shanteeeekkkkk.... syg umi... muahhhaaaa...

Amy Syaquena berkata...

kulit kita serupa kak.. kalau akak lihat pic amy dulu mesti akak x percaya itu amy sebab memang totally different. Sebab tu dalam facebook kawan2 sekolah tak boleh cam amy.. nie terjadi masa amy kena chicken pox dulu muka teruk jadi lebam sangat..pastu kena lak cahaya matahari lagi la berkilat2 hitamnya..last amy cuba juga produk muka dan dari situ sampai la ke hari nie muka dah cerah..tapi klu keluar memang pakai sun blok x nak kulit burn.

~ yus ~ berkata...

saya pakai safi rania gold kak. Rasa sgt sesuai pakai poroduk tu...:)

sarah-najwan berkata...

zue:
tu la..kes penakut..yg penting kita totap chantteeekk..

amy:
owh..mesti produk tu berkesan dan sesuai dgn awk..alhamdulillah..amy nampk putih..

yus:
akak ni penakut nk try..bedak pom xpakai..huhu

Hanis Azla berkata...

cantik di mata suami dan anak2 pun dah buatkan kita rasa berkeyakinan diri kan kak.. saya pun pakai safi rania gold mcm yus juga.. Alhamdulillah setakat ni sesuai dgn kulit saya..

Jia Sensei berkata...

kak ziaaaa..

akak ingat akak chantekkk.....

muahahahahahaha

*jom p wisma belia bsama2.. =)

Das berkata...

aku jenis pemalas gok pakai benda2 gitu...tapi dulu pernah cuba pakai produk NV kejap...tk serasi...menipiskn kulit ada la....hu3...itu kali pertama dan terkhr pakai....

Eliza berkata...

kita pakai bedak sejuk ye awak. itu jek yg sesuai kat muka saya dan yg penting sekali MURAH! yehaaa!

Eliza berkata...

mek Sarah dah cehat ker belum??

eelobor berkata...

Alhamdulillah, cantik untuk mata suami & anak2 kan?

A.s.t.i.n.a berkata...

saya pakai felisa dah 10 tahunnn.... berkesan.. heh tetibe promo sini..

makdara TERdiva berkata...

yg penting cantik dihati..barulah terserlah melalui airmuka.. :)

Kamalia berkata...

akak,kulit sy pun sng sgt nak sunburn..dan sensitif sgt2..jd,xberani nak cube semberono je..

misza berkata...

yess. sudah cantik.
kulit muka saya pun jenis alahan. cuma guna pelembab je, sebab selalu kering.

Solihin Zubir berkata...

kalau muka ja putih melepak, bahagian lain hitam legam, tak elok jugak.. hehe..
terimalah diri kita seadanya.. heheh..

munna berkata...

kadang tgk org yg pakai produk kulit dioarg merah je macam terbakar... mmmh seram menengoknya... munna dari dulu serasi dgn natasya je...

Ati Masrif berkata...

tulah kulit warga asia kan
nak-nak lak loni musim panasss gitu
rasa mcm malas je nak keluarkan...


Jom baca: MENGIDAM SERI MUKA

Zaidah berkata...

kecantikkan adelah bermula dari dalam...klu dalam cantik maka luarnyer pun cantik....

diana berkata...

saya tak cantik..
jadi sentiasa cerewet nak cantik..
heheh

Izan Ishak berkata...

izan pun tak suka nak pakai produk sebarangan. takut efek yg bukan2. apa2 pun kita mmg cantik di mata hero pujaan masing2...hehe

wahida berkata...

x pernah pakai apa2 produk pencerah muka...sbb kulit saya sgt sensitif..

lagipun saya mmg dah cantik...ahaks!

Cma Shiema berkata...

betul tu kak..cma x guna produk kecantikan ni...muka pun dah oke..

Yasminhamid berkata...

saya pun mudah kena sunburn.. dah la kulit memang sedia kala gelap...

sissyira berkata...

salam

tak pandai nak pakai alat kecantikan ni,,,fobia,,,

Adinda Amy Sensei berkata...

time sukan seminggu kulit muka sunburn...huhu~

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

ye sis ..kita mmg chantekkkkkkkk

kak Erna berkata...

sarah,..akak pun jenis sunburn..
kalau musim panas ni..berbelang muka..

MamaEma berkata...

saya pun tak adalah bermake-up... cuci muka pun tak dop....

aibaks berkata...

tul tu.. banyakkan makan sayur yang tinggi dengan vitamin Y dan W.. tak pun vitamin G.. hehe.. dgn kata mudah.. byk makan sayur.. hehe

kakchik@ella berkata...

btl tu cikgu. yg penting kita cantek di mata 'dia'. Insyallah bahagia.

Puanbee berkata...

bee pakai yg biasa2 jer...tk de kemampuan di situ hahaa

ayujamal berkata...

ye betul tu..bersyukur dgn apa y ada, tp sekali sekala nk jugak touch up2 kan..he..he