selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Ahad, 6 Februari 2011

** BUKAN SALAH BROKBEN **

Assalamualaikum
selamat petang semua

urusan mendobi
hampir 90% selesai
sambil-sambil menunggu
mesin memutar lagi
kita stori mori sket deh!!..hehe

kenapa line kureng clear?
kenapa tak boleh bertenet di kampung?
janganlah marah pada brokben tau
brokben tak salah pun
yang menyebabkan kita tak boleh
berinternet bagai nak rak itu
adalah kerana coverage 3G tidak meluas

dulu saya menyalahkan brokben jugak
macam nak tukar yang lainlah
nak pasang jenama yang melekat teruslah
rupa-rupanya..coverage 3G itu yang tak adanya
ataupun sedikit

jika uolls ada henpon cap ayam belanda
ala..akan muncul pada skrin bawah line henpon tu
signal 3G..maksudnya line clearlah tu
jika tak ada..makanya..tak ada coveragelah tu..
saya faham benar..heehe
itu pasal jika saya tgk henpon saya
signal 3G tak de..arrraaaammakkkk...
tak boleh bertenetlah!!!!!!

satu lagi..jika coverage 3G mantoppp
tapi line masih berjanggut..
tu maknanya..gig brokben sudah limited deh
jika hendak laju..sila call utk tambah gig..hehe

so uolls..hepi2 BW deh..
itu setakat yang saya faham
jika ada tambahan atau pembetulan
boleh kita kongsikan..

p/s: masih tak abis berjalan2 siber nih..huk huk..

16 Rajin Komen:

kak Erna berkata...

sarah..ooo camtu ye..ada kawan yang guna broadband tu..kadang akak tengok..dia orang geram sampai campak2 kan benda alah tu..sian kan..rupanya masalah 3G

azieazah berkata...

Betul tu. Kalu balik kampung yang jauh dari bandar, memang liputan agak terhad. Tengok pencawang jauh pun dah tahu...

Ada kala kita guna Merah ok si Biru la tak ok. Kuning langsung tak kelip. Kadang2 bertukar ganti lak.

Bila Mak Tarzan Membebel...

A.s.t.i.n.a berkata...

Laa kak Sarah..

memang kat certain kawasan terlindung tu susah 3G..

Kera di hutan disusukan.. anak dirumah lupa disusukan.. *tiada kena mengena langsung dengan topik, sajer manjang komen*

Izan Ishak berkata...

betul lah tu kak...coverage 3g ni bukan sume tempat ada kan. Dan lagi kalau kat umah ni kalau dah abis bandwidth nya mmg berjanggutlah nak membelog~

diana berkata...

line 3g kat kawasan saya ni teruk sangat sarah..
memang tenggelam je..
sebab nye depan umah saya ni cyber cafe..
taukey cyber cafe tu la yang bagi tau kat saya..patut la dalam sebulan,30 hari,sehari pun tenet tak ok kat umah saya ni..

Cikgu Nurin berkata...

Skoloh skoloh esok weeii...eeeeeiii...coti lagi buleh dok? Slamat skoloh cikgu deh...

ch@ berkata...

setuju. sebab tu kita kata broadband ni ikut angin. alangkan rumah kita kat tgh KL, hampir dgn menara telekom, line 3G ada kat bilik tapiii tiada kat ruang tamu. maka beralihla ke streamix.

Kalamhati berkata...

line streamyx pun mengong jugop raya cina ni..huhu

suri solehah berkata...

emm....ilmu baru,,saya duk pikir selama ni..kalau kompeni digi dia jugak yang buat coverege 3G..sbb selalunya kalau kat kg guna maxsis dapat lak huhu..pah ni nak maroh ko 3g pulok sarah..marin intrenet supo siput,3g kat tel..datang n pergi silih berganti..

eelobor berkata...

coverage satu hal, mslsh lain adalah traffic jem yang mendadak. tapi yang pasti berukbem mmg masalah betul

Citarasa Rinduan berkata...

salam

samalah situasi kita...kalau balik kampung sure cuti2 beronline...
tidur jerlah kat rumah..

selamat berBW, yer

Solihin Zubir berkata...

pakai unifi terus la..
laju dowhhhhh... heheh.. ;-p

Cma Shiema berkata...

oo..gitu kah??

Ati Masrif berkata...

selamat kembali sarah..
rindu nak baca n3 awak deh..

p/s: shopping ghapo di kelate

Eliza berkata...

oh i see..gitu rupanya..sblm nih asik menyumpah2 si berukben. Tq info yg baru utk saya yg masih kebutaan it dan tenet.hehe..

puanbee berkata...

heh betui betui betui!