selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 28 September 2010

FESBUK:EVERYONE OR FRIENDS ONLY~~

selamat pagi selasa...
hari ni mcm nak bg post berinfo lak..
aiikkk!!! dua ari tajuk post dlm manggress uolls..

fesbuk @ muka buku @ fb
memang popular abad ini
semua org ada akaun fesbuk
tak kira tua muda kecik besar
even anak saya yang sulong tu pom bizi nak fesbuk mak..
[tapi saya yg buka tutup dia punyer..tidak sesekali bg dia bukak]

jadi kat sini nak share la satu mende yg kira penting jgk
everyone atau friends only???

kalau kita lihat..ramai org tak setting fb dia
maksud saya frankly speaking--> tak block fb dia kpd semua viewers
tgk contoh ni...


saya bukan fren dia
bukan frens of frens
tapi bole buka wall dia
tinggal tidak bole komen sahaja
tu yg ada kes semua org bole tgk photo kita
album kita
post status kita
info dan mcm2..walhal deme bukan frens kita pom

jadi..kalu tak nak hal ini berlaku
bole setting kat account>select privacy settings> customize setting>friends only


[saya selalu menyetting utk kwn2 saya]..sori gmbr xclear weh..xreti nk besar utk print screen..

kalu da buat gtu..sekurang2nya org lain kalu search nama kita bole lihat yg ni je...


tapi kalu dia mahir IT..kot2 digodek2nya bole bukak..xtau la saya..ki3

p/s: selamat menyetting..kn byk blogger letak fesbuk badge kt blog memasing..kalu tak block setting tu..org lain bole usha yer..be carefull...

20 Rajin Komen:

MamaYatie berkata...

saya dr awal dah set macam tu..nak privacy sbb tujuan saya layan fb nak keep in touch ngan kawan2 terdekat, kwn lama & family sahaja

ct cat berkata...

ct cat like this

EiJa ZaQuaN berkata...

sudah semestinya kita setting friends only..^_^

sarah-najwan berkata...

mama yatie--> ada yg xtau sb saya penah jumpa mcmani..

ct cat--> asik like this jek..asik igt dalm fesbuk jek..ki3

eija--> semestinya..kalu dok seme org bole tgk..

SYaMiLa berkata...

sebab tu sya tk kongsi semua gambar....mmg gmbar yg ada utk tatapan semua...

lagipun fesbuk tu tujuan utama utk promosi brg..so tk leh nk setting utk friend aje...

zue @ annaleeya berkata...

sama ar... mmg setting utk kwn2 jer... bahaya gak klu bg seme org tgk nih...

sarah-najwan berkata...

syamila--> kalu bisnes on9 kene open kot..tapi kt setting yg photo tu to everyone la yer?

zue--> xnak org lain manipulasi gmbr je..lihat yg org publish kt fesbuk tu..mcm2 pesen..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

sharing is caring, tq..
sy pilih prends onli..
takut slh viewer, manipulasi lak gambo kite..
huhuhuhu

nur berkata...

friends only

wayne rooney injured?

sarah-najwan berkata...

leily and nur--> btul..frenzs only..skrg ni mcm2 org bole buat..super impose ke hape kn..

~SukEMakAn~ berkata...

betul akak
takot info dekat situ org curik je kan!

alfa juliet berkata...

mmg kena set privacy..takut org ceroboh rumah kita sesuka hati pastu bagi komen sesuka hati gak...hehe

Yasminhamid berkata...

saya pakai friends only...

Kokoro berkata...

info pon lbh baik tak yah letak nm keja & tmpt

1 lg, kalo x silap, kita x boleh ttp akaun fb kalo dah tak nak aktif
hanya bole deactivate je..rasa2nya la

atau mgkin sy silap.
ada sape2 yg bole bg tau ke?

apik pehe berkata...

hehehe..tenkyu kak..apik baru jer wat fesbuk

Das berkata...

zia...dulu aku jadi ore first komen mu...loni sekali aku buka...dh berderet komen...hu3

apa2 pun aku lebih suka friend only dan friend pun ditapis2....hi3

sarah-najwan berkata...

sukemkn-->takut org manipulasi gmbrkn..

aza-->yg tang komen xpe sb dorang yg xadd xle komen..dorang bole baca n tgk je

min-->mmg frens only

apik-->buat lah fesbuk tu..jgn addicted

sarah-najwan berkata...

kokoro@sensei-->xde la smpai nk close akaun..fb ni guna jgk sb bole jumpe kwn2 lame..

das-->walau gtu..aku ttp tggu mu komen..

DaHLia berkata...

sbb tu sy xletak FB..
malas dah nk berFB...
student request dah 100 tp masih belum approved. Hehari bertanya, malas layan ..hehehe

saya sek kat pekan..akak?

Wansteddy Tales berkata...

info paling berguna. sedang berura2 nk sorokkan mana yg patut hehe