selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 4 Ogos 2010

SEJARAH BERBLOG?

ari ni smpai 2n3 you..
tgh semangatkn...layannnnnnnnnnnnn

berbalik pade tajuk
sejarah? aku sendiri pom tertanye2 lgi
bagaimana aku boleh "menjebakkan" diri dlm arena penulisan maya ini
nak2 skrg..minat bebenor.
ni sejarahnya:

1. april 2009 aku bli lappy sb kalu xde..susah nk buat keje.tapi mase kt mersing..xberape gune pom lappy..tu yg pelik >pasai ade destop yg aku bole conquer kot...hehe

2. phtu sis in law aku suh buke fb sb senang nk tgk dia kt ossie via picca.so kene ber on9 kn, kebetulan kak ina arina a.k.a tudung mengoffer lak berukben pakej gomen yg agk berbaloi tuh..aku pom bli la..

3. da stat mabuk fb pulok..bukn tu jer..ngadap fb bukan ari2 buat status..xsilap aku buln mei aku sign up fb...smbey2 tu da mula blog walking..tgk2 yg org je la..canggih manggih..ada yg terlalu kreatif, ade yg simple but so nice...depend diri memasing kn >mcm hok aku..simple tahap bunny..keh3..

4. da mula psg angan2..aku nk buat blog..tapi melalui sapa aku nk blaja?..kt skoloh aku..xtau pom sapo yg ade..xkn nk blaja ngan blogger yg lngsung xkenalkn..aku pom tikus baiki labu la sndiri..huhu

5. then dpt tau si jia jepung ade blog..aku pnggil dia ajar sat noooo..buat la blog...paksa dia ajar gak yg asas2..

6.tadaaaaaaaaa > inilah hasilnya setelah puas digodek2..diumpil2..di bla..bla..SIMPLE je..tapi yg penting I LIKE..sapa nk xnk LIKE hok sdirikn..huhu

7. sejak aku berblog stat julai 2009 kot..aku xprnah xpose blog ni..aku je la yg salu melawat blog aku sdiri..huhu..malu nk share2 ngan org..

8.tapi mulai pertenghn julai 2010 slps sethun..baru aku mule mengxposekn blog ini..hehe..tu pom setelah berjumpa semula kwn aku yg kt skoloh dulu >DAS. sblum ni blog aku hanya diketahui jgk oleh JAH yg dulunyer kunun2 blaja dr aku..alih2 blog dio lgi canggih2...hahaha

9. ni nk jwb soalan..kenapa berblog:

a) hok pnting suko tgk semula hasil kite dlm intrnet
b)isi mase lapang
c)rase nk share ngan org perkara/hal yg dialami oleh kite/keluarga/kwn2
d)......xle nok pkir doh kenapa?

UOLS tulun bg jwpn jgk bole???

p/s: n3 pnjg sket..jgn xbace sapa abis deh...nk lyn csi miami jap sezen baru...heheh

6 Rajin Komen:

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil berkata...

Hahaha Kenapa berblog?? Sebab hobi.. Kenapa berblog.. Sebab suka2.. Kenapa berblog?? Sebab nak membebel tanpa suara.. Kenapa berblog?? Mesti ada alasan ke kenapa kita berblog?? Hihihihi Mula2 berblog, ibu hanya suka.. Bulan pertama Januari 2010 hanya ada 7 entry saja.. Drpd ayah aqil tak suka ibu berblog smpai skrg dia pn dah faham.. Sebab kita minat.. Menulis.. Walaupun yg baca hanya diri sendiri.. ;op Teruskan menulis sis.. Ibu akan sentiasa baca coretan sis.. Tanpa jemu.. ;o)

sarah-najwan berkata...

ala..tenkiut sgt2 kt ibu aqil..actlly saye da lame blog walking kt blog ibu..tp tanpe meningglkn ape2 jejak sb malu kalu org jejak blik sb blog kite xmenarik mane..aka xreti nk buat..kalu nk compare ngan ibu..huuuuu..jauh la panggang dr lauk...
p/s: skrg br ade keberanian nk share2 ngan org psl blog ni..tu la realitinyer...btw a milion2 thanks...

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil berkata...

uikssss dear.. kalo tgk blog ibu yg dolu2 masa awal2 lg ler jgn kata jauh dr panggang, mmg tak panggang2 mentah je tgk.. hehehehe amik masa dear semua 2.. dah template skrg pun bkn ibu yg design ibu just siapkan duit je.. kalo owang kata membazir, ibu x kira ibu puas hati.. sbb yg nak baca blk nnt selain kwn2 yg kenal, ibu jugak.. ;o) mama najwa teruskan usaha menulis.. walaupun blog yg simple tp penceritaan yg lahir dr hati tu lebih utama.. ;o) ibu sentiasa sokong mana najwa.. Yey!!!!!!!

sarah-najwan berkata...

makasih skali lgi..rase nk tgk yg buah tgn yg dlu kn..alangkah bgus kalu dpt disave..tp xle..

tmplate yg skrg ni org yg design..memang berminat bangat ibu psl blog ni...saya salute...

kalu nk pkir org..xtenang hidup kite..xmnjadi kudis pom kn..pkir je psl keluarga kite..bahagia kite hanya dgn org yg sayang kite..
chaiyok2..sama2 kite berbloging..utk diri kite..

Das Li berkata...

soaln yg susah dijwb...hu3...yg pasti aku guna fb tahun 2008 lg...tumpng laki punya...2009 baru buka fb sendiri...itu pun kena marah dek laki dan buat byk syarat...hu3...takut lalai...dan cuti seklh bulan nov.dec 2008....boring....tgk org wat blog cantik...teringat belajar tp tak reti tulis...so aku try la wat hodoh2...buka try and error...pah aku delete blog tu....hu3...teringn ada blog tapi tak ready utk share sedunia life niii....bila tahu mu ada blog...semngt nok wat retek....nk hias cntik2....hu3 tp tk ready utk share dgn org tak dikenali lagi......hi3

sarah-najwan berkata...

ala das...
aku punyer pom..amik mase sethun beb baru share nge org..malu kn..slow2 la...

btw..kire da bgus ade blog..hasil kite..
chaiyok utk kite..