selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Isnin, 1 Ogos 2011

-REZEKI-

Assalamualaikum
selamat hari pertama puasa
guaner weh uolls semua?

setakat ini saya sudah rasa keketarannya
almaklumlah sekarang meksarah
akan berubah title menjadi kak sarah!!
jadi secara tak langsung
ramadan al mubarak kali ini
saya dapat puasa penuh
insyaAllah jika morning sickness
tidak terlampau..huhuhu

itulah rezeki pada bulan ramadan ini
rezeki itu boleh hadir dalam pelbagai bentuk
bukan sahaja dalam bentuk wang ringgit
tetapi dalam bentuk cahaya mata

yang pentingnya rezeki kita
untuk berbuka puasa pada hari ini
pilihan memasak atau meninjau juadah
di bazar-bazar ramadan yang tumbuh
seperti kulat pusu selepas hujan..heheh

uolls hari ini memasak
atau ke bazar ramadan?
rasanya saya baru sahaja memasang niat
untuk memaku memahat mood memasak
pada bulan ramadan ini..
tengok keadaanlah kan..hehe

p/s: mahu berhibernisasi sekejap!!huhu

35 Rajin Komen:

Citarasa Rinduan berkata...

salam ramadhan kak........
ayu rancang2 nak buat pengat..
masih belum berniaga...

kak......
kalau dekat sure sama2 kita syer makanan kan....hulur2 gitu

MamaEma berkata...

akak preggy ke?

TAHNIAH

rasanya ada juga lauk dari pasar ramadhan ni...

~izan~ berkata...

nak ucap tahniah sekali lg hehe...

izan takdok lagi la kak..tak buleh saing la kita...takpe2..akak go dulu..jaga diri elok2 kak..semoga baby n mummy sihat selalu terutama di bulan puasa ini...

MamaYatie berkata...

wah...mek sarah nak jadi kakak dah..congrates kak!!

selamat berpuasa tuk akak sekeluarga..semoga Allah berikan kekuatan utk akak..

ajumohit berkata...

bazar ramdhan wajib pegi kak hehehe..saya nk masak gulai ayam lah today..spesel request dari hubby...hehehe

eiela berkata...

wah,,tahniah kak,,mek sarah nak dapat adik..

Eliza berkata...

Tahniah Rozie..tak lama lagik mek Sarah jadi kakak pulak yer..

Jaga kesihatan dan jgn lupa amik asid folic tau..paling penting utk preggy mom...

rara pinkmafia berkata...

tahniah kak. =) rezeki bulan ramadhan.

akk takmo pk sal makan ag kak.hehehe.nt lapar.

kayzie berkata...

tahniah tuk rezeki baru..semoga bb n ibunya sihat sentiasa..:)

ieda berkata...

tahniah akak .. ekekek walau dah ucap lama ekekek :)

tu lah saya tadi ada sikit ketar .. tapi skrg x der dah .. :) bertahan kak ..

untung akak , puasa penuh tahun nie :))

Amy Syaquena berkata...

Alhamdulillah rezeki akak , tahniah kak semoga berjangkitlah dengan ku huhuhu..mudah2an amin...

Hanis Azla berkata...

Alhamdulillah.. bertambah lagi rezeki akak.. Tahniah yer.. senoga terus kuat melalui bulan ramadhan ni tanpa mabuk teruk.. semoga mood memeask akak juga terus kukuh hendaknya..

Puteri Qis Balqis berkata...

akak doakan Qis dapat rezeki mcam akak gak ek...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

salam sis..selamat berpuasa penuh thn ni..hehe.

jgn lupa mkn yg berkhasiat masa sahur ye,br2 peknen kena jg sikit kandungan tu.jg diri...tahniahhhhhhhhhhhhhhhh sgt2 suka sbb penyakit saya berjangkit kat akak!hahah

Zue AnnaLeeya berkata...

oghe rayo doh hari nih kak weh... menciii.... huhuhu...

apepon thniah kak.... sarah nok blh adik doh...
hrp2 berjangkitla kt sayo plok... ehehhhhh....

Kakzakie berkata...

Oh... untunglah cikgu tahun ini. Padanlah hari itu siap google nak makan steam-boat...:) sukalah akak kalau dengar berita macam ini...

Selamat berpuasa cikgu

♥cmª shIemª♥ berkata...

salam kak zia..

mek sarah nk jadi kakak??

akak peknen?? bp bulan dah?tahniah..alhamdulillah...

selamat berpose kak...jaga diri n bb ye..

ShErA berkata...

tahniah kak dan selamat menjalani ibadah puasa...

Mama Zara berkata...

kalau ada rezeki, insya allah saya pun dpt puasa penuh...bukan sebab pregnant...tapi since breastfeeding..cik P tak datang2 lagi...hihi

juadah berbuka, mungkin sekadar minum air manis dan beli murtabak je kot. mlm baru masak...sampai rumah dah lewat :(

diana berkata...

tak mau komen la...
hahahahh

saya pun teringin nak check la.sebab dah lewat semingu nih!:p
tengok2 malam kang dia datang..
hahahah

Papa Mifz berkata...

kalo baby girl ingat nak jodoh kan untuk Mifz la....haha gurau kak...anyway tahniah..;)

selamat berpuasa yer...

Yasminhamid berkata...

tahniah rozi.....

Kalamhati berkata...

Tahniah kak dia weh!!hehe
kak sarah tok ngerak ko?skalo kalu nok buleh adik, jd manja lebih..huhu

Selamat berpuasa..jaga diri jaga kesihatan deh..

Azlan Hasan berkata...

hehe..mek sarah nak dapat adk ker??hehe..congratulation kak..da boleh set up power rangers da anak2 akak nie..hehehe

Regards,
-Strider-

mama tims berkata...

uwaaa..tahniah kak..rezeki dlm bulan ramadhan pulak tu..
teruja saya,dah bape mmgu ni kak..

IMANSHAH berkata...

tahniah uols..anak ke berapa?

Acik Erna berkata...

Tahniah sarah akan jadi kakak..
jaga diri.jaga kesihatan ye.

exora berkata...

hahaha..btul la tekaan aku kt fb weii,bkn mc sembarangan tu..
tahniah la yo..
rezki ramadan tu..

~ yus ~ berkata...

Salam Kak Zia....

Tahniah!!!!!!!!!

Seronok pula yus..hehe

Selamat Berpuasa ya kak...

Yus buka puasa pertama masak sendiri..
Tahun ini juga berazam nak kurang-kurangkan membeli di bazar ramadhan

Azhariah Zuber berkata...

ohh peknen ka..terkejut i.,..kata nak tutup kilang

Tanpa Nama berkata...

Aik..production on lg kaa..Tahniah

makdara TERdiva berkata...

selamat berpuasa cikgu

dan tahniah! :D

Izan Ishak berkata...

akak...tahniah!!!!
izan selalu ketinggalan ketapi tau..

apa2 pun akak kena jaga diri... moga Allah beri kekuatan utk puasa sepanjang ramadhan ni~

Farah Shamsudin berkata...

tahniahh kak..

A.s.t.i.n.a berkata...

Ramadhan ini indah.. moga adelagi Ramadhan untuk kita...