selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Rabu, 3 Ogos 2011

-ALAMAK..GAS ABIS!!-

Assalamualaikum
sudah plan hendak masak
untuk juadah berbuka?
saya ke param aje kot

hari ini saya mc lagi
buat kali kedua
dalam plan hendak masak itu
jangan lupa pada gas untuk memasak
nati jadi macam saya semalam
tengah ralit dok hangatkan lauk
api dapur padam tiba-tiba
sah gas sudah abis..adoiii!!!

tak apa sebab saya ada stok setong lagi
sekali hendak ambil
laa.....sudah digunakan jugak
camne saya boleh terlupa untuk replace ni..huhu

maka semalam bersahur
hanya satu lauk yang sempat dihangatkan
satu lagi makan dalam kesejukan
kasihan anak-anak dan hubby saya..huhu

so uolls..peringatan jugak
check gas dapur tu..hehehee

p/s: rumah saya dua bulan baru gas abis..hehe [abis sb byk masak air ajo..huhu]

27 Rajin Komen:

Hanis Azla berkata...

kat sumah saya pun ada 2 tong gas.. nak puasa ni mmg dah pastikan tong2 gas tu berisi.. klu tak mmg naya.. mc lagi yer kak.. selamat berehat yer..

diana berkata...

saya pun pakai 2 tong.tapi kadang2 macam awak le..
lupa.dah guna senyap je..lepas tu bila habis satu lagisuami angkat je dah ringan..hahaah..

mama tims berkata...

kak..gas xtra mmg kene harus ade..
mmg susah klau time nak sahur kalau gas abis kan..nak call pon kedai lum bukak lagi

~ yus ~ berkata...

rumah yus takde gas extra. Takut juga kalau gas habis kan...

Tapi yus ada dapur letrik. Biasa mmg kalau gas habis, tapi tengah masak, terus tukar ke dapur tulah...

Sian akak tgh mabuk2 ni. Walau mc, masih ke param ya kak...

Yus plan hari ini buat nasi goreng mentega, daging ala thai, ayamg goreng dan cucur udang. Air semua minta carrot susu....:)

Farah Shamsudin berkata...

kalau gas habis, mmg leceh kak.. adeii..

ShErA berkata...

kat rumah shera pun guna 2 balang gas... hr tu sblm puasa dh ganti siap2 takut nanti hbs plak....

ShErA berkata...

kat rumah shera pun guna 2 balang gas... hr tu sblm puasa dh ganti siap2 takut nanti hbs plak....

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe...2 bulan tahan?mesti rajin masak..cma 6 bulan baru tuko..hohoh...

rase malas g ke param je la..

ajumohit berkata...

Haru dibuatnya kan kak, sy pon 2 bln baru tukar sbb jarang masak huhu, tq for remind kak

Yasminhamid berkata...

saya pun spare tong gas kat umah.. senang kalau emergency.. ptg ni nak masak sayur campur + daging goreng jer..

MamaEma berkata...

risau juga kalau terjadi cam akak ni,,kat rumah tak ada spare yg lain... suami selalu tanya,bila gas habis? dah lama pakai ke?..tgk api dapur pun dah merah2..

Iela Fazielah berkata...

aduai...mmg susah kalau msk gas habis.. tp kan... kalau panas mknn pakai microvawe lg senang....

JunAina berkata...

sarah...
kak aina kalau habis gas waktu sahur, ketuk2 je jiran depan rumah...heheheee...

bukan org lain adik sendiri je...

makdara TERdiva berkata...

haha!
sini pun baru jer topup gas
2 hari masak air dlm rice cooker..huhuhu

Ujie berkata...

rumah saya masih 1tong je, sbb keluarga kecik. Kalau tetiba abis, msk guna microwave @ mkn luar. Kalau ada anak2 mmg wajib 2 tong.

IMANSHAH berkata...

guna dapur eletrik sekrg puan sarah oii

Kalamhati berkata...

Ambo setahun dah gas tak abis2 lg ni..hehehe nmpak sgt jarang masak!

eelobor berkata...

tong gas kat rumah nie tahan lama tau... huhuhuhu

Amy Syaquena berkata...

Amy dah pernah kena tahun lepas kak , mujur la sempat goreng ikan , kuah semua masuk mikrowave je...

Azlan Hasan berkata...

kejadian serupa berlaku kat kawan saya semalam..pukul 7 angkut tong gas pergi beli baru..hehehe..kesian dia..nasib baik sempat beli..heheh

Regards,
-Strider-

~izan~ berkata...

cian akak...izan pun mmg standby lebih tong gas dan berisi sbb nnt susah kalau abis,siapa nk g beli huhu.tp kalau abis then spare ada pun,izan susah hati siapa nk angkat plak..sbb dok dgn anak2 je maka mati kutu..

kak,panaskan dlm microwave je huhu

Acik Erna berkata...

sarah.akak tak pernah panaskan guna gas..masuk microwave aje..

Izan Ishak berkata...

izan takde xtra tong gas pun kak... skrg ni kalau gas abis call aje pakcik gas...berdesup dia dtg...

kalau nak sahur gas abis mmg tak leh buat apelah kalau gini...

ieda berkata...

ekekek saya jarang kena mcm nie .. selalu tuu sempat masak semua bahan kak .. bila nak guna kali kedua petik2 x der .. haaaaaaaaaa nasibbbbbbbb ekekke

Sofya berkata...

gas kat umah nasib baik habis beberapa hari sebelum puasa.. kalau tak jadi cam awak gak la..

A.s.t.i.n.a berkata...

kena ade 2 gas kat umah.. standby gas tu harus ade isi punyeee..

Sarah Syazwani berkata...

Pernah gak jd mcm tu...gas abis..yg ada stok mr hubby x tukar2 jdnyer makan di luar je la