selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Jumaat, 5 Ogos 2011

-AYAM PERCIK KLATE-

Assalamualaikum
saya hendak makan ayam percik klate

tapi memandangkan kesusahan
untuk proses pembuatan
terutama dari segi pembakaran
maklumlah rumah saya tak ada mikrowave
lagi pula saya suka pembakaran
melalui arang jugak yang sedappppp

hendak buat sos percik
tidak menjadi hal
hendak membakar itu yang renyah
sebab agak sukar untuk hidupkan api..huhu
adoiiiiiii...

mahu beli di bazar ramadan
tak banyak pilihan
lagi pula lain rasanya
nampak gaya kena balik klate nih..wahahahhahaha

ingat nak tepek gambar
tapi dibatalkan kerana
menyebabkan menjadi terlalu terliur..huhu

p/s: tapi nak jugak layan gambar ayam percik kat blog2..huhu..cabarannnnnnn

38 Rajin Komen:

ezzu berkata...

nasib baik x letak gambr...kalu x ezzu pun boleh terliur..hehehehe

Cheq Sue berkata...

he he he... bila sebut aye percik kelate ni.... rasa nak pite jah... mana nak cari sinih

MamaYatie berkata...

a'ah..sedapnya...tiba2 teringat ayam percik restoran A Hassan..kedai ore klate..pemes sini kak..

wahida berkata...

huhu...kenapa hari ni ramai blogger duk citer pasal ayam percik ni?? huhu..terliur tau..

Zue AnnaLeeya berkata...

oghe pon terliyo wlupon takdok gamba... huhu...

Sofya berkata...

ala.. kesian plak suruh la cik abg cari kat pasar ramadhan tu... nt balik kelate baru makan yg tu..

HappyIrfa berkata...

percik putih tu ker?saya pun kepingin nak makan yg tu..kat sini yg kaler merah tu sy x suka la

nampak gaya kena order suh ma buat sbb kami plan balik 2 hari sblm raya ..hehe

IMANSHAH berkata...

bazar tak sama ngan kamopung..wu la la

Izan Ishak berkata...

akak...izan pun terliur akak sebut percik klate ni. MIL izan kalau dia tau anak dia (hubby izan) nak makan...dia mesti buat punya....

kalau beli kat bazar mmg tak best sgt kan

Ujie berkata...

ayam percik kelantan sos/kuah putih kan? saya pernah makan sekali, jiran buat & bagi.

Mula2 tengok mcm pelik sbb putih. Tapi bila makan..sedaplah!

munna berkata...

munna pun suka ayam percik klate....lagi sedap ...

ajumohit berkata...

hmmm terliur ye kak dgr menu tu, nk beli mmg tak sama dgn masak sendirik...

Alhamdulillah Dah 30 pon

farah fauzi berkata...

adeh...dah terliur ayam percik klate nih...

~ yus ~ berkata...

macam mana ya ayam percik klate tu kak?

Yus tak pandai rasanya buat ayam percik...huhu

diana berkata...

kenapa ye ayam percik lain2 rasanya..
apa resepi dia yang betul..
ada setengah tempat saya beli rasa ayam di calit sos je..
ada pulak yang ada rasa serai dan
rempah2...
ayam percik kelantan cemana pulak..??

Ms N berkata...

bru lps wt aym percik 2 hari lepas..hehe...jgn jelesssssssss

Amy Syaquena berkata...

ayam percik yati juga best.. perghhh!! sodapnya la..sabar sabarrr

Kakzakie berkata...

Yg dok dalam tu nak makanlah cikgu. Cubalah cari cikgu mana tahu ada. Sekarang bazar ramadhan macam-macam makanan menjelma sampai tak tahu nama pun ada...:)

Yasminhamid berkata...

saya pun suka ayam percik kelantan.. rasanya lain dari ayam perck yg biasa dok makan..

ieda berkata...

aloor akak nie , nak kena balik kelante ke ?? meh aar buat sini ... leh bagi saya sebelah :))

Hanis Azla berkata...

mcm mana agaknya ayam percik kelantan tu yer.. saya tak pernah tahu pula.. tentu sedap sampai akak mengidam benar kak.. nnt2 show2 lah gambar..namk juga tahu mcm mana ngupernya..

sarah-najwan berkata...

to all:
ayam percik klate lain sb kuah dia ajo..bakar tetap sama..

kuah atau sos dia sama ada putih atau kuning atau merah..ada masuk serai jugak..tu yg sedappppppp...xle tulis byk2 wey..meleleh air liur niiiiii..jika saya buat..saya akan tepek kat blog nati siap nge resepi..hheee

mama tims berkata...

waaa..aym pecik kelate..
mesti rasa sos nya manis kan kak...

exora berkata...

hr tu aku bli kt bazar ok jer wei..sebijik mace kelatenyer,
xkan xdok oghe kelate jual bazar ramadan pat mu..cari r..

♥cmª shIemª♥ berkata...

ayam percik klate??
mesi kuah die yg kaler putih tu..

huhu..penah tgk..tp belom penah mkn lg...

~izan~ berkata...

bakar atas dapur pun boleh kak hehe..biasa izan buat gak guna dapur bila malas nk bukak oven huhu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sedap sis...saya suka yg kuah putih tu..mengancam

nazirulhazwan~ berkata...

aye percik klate terbaik, takde aye percik lain boleh celen:P

eiela berkata...

saya suka jugak ayam percik.

apik pehe berkata...

fuhhh..naseb bek kak dok tepek..apik ni tgh takdok duit kak weh..hehe

A.s.t.i.n.a berkata...

arrrggghhh timepose2 nilah pakat gambar makanan segala.... kak Sarahhhh... congretsss yer baby... ai loikeeee..

eelobor berkata...

tulom wehhhhh..... tahun nie tok meraso lagi nie percik kelate. huhuhuhu....sedih nyoooo

Kalamhati berkata...

huhu demo ngidam ko..umah ambo pun payah nk bakar..kalu dok ambo tolong buat doh..

Ati Masrif berkata...

dulu kito ada gak belajar buat
ayam percik kelate nih..
sedap ...tapi loni dah lupa ah

apakata tempek resepi kat sini :)

Sarah Syazwani berkata...

sedapnyerr..rs nk masak aym percik pulak..sy bakar pakai dapur gas je kak

MamaEma berkata...

rumah ema pun tak dop pembakar...bakar ikan pun pakai dapur are...buko marin abe bakar ikan..pastu ema buat kuah percik..tp kuah percik dop jadi..last2 mak mertua ema yg buat..isshh buat malu jah...dop rajin buat lati etek..rupanya sene jah...hehehe

Farah Shamsudin berkata...

kalau bab ayam mmg saya suka ni kak.. tak kisahla ayam ape pn.. huhu..

puanbee berkata...

ayam percik kelantan mcm mana rupanya ? tk tahu ni patut tempek gambar hehe