selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Khamis, 18 Ogos 2011

-SARAH MAKIN CENGENG-

Assalamualaikum
bersawang benar blog kesayangan hamba ini..huhu

dengan keadaan saya sekarang
sarah semakin manja amat
mungkin dia tahu bahawa
dia akan menerima kedatangan orang baru

boleh malam-malam dia bangun
dan menangis macam mendapat mimpi ngeri..huhu
lepas itu mudah merajuk bagai nak rak
puas pujuk dan mangsanya ialah ayahnya

sedih saya melihat mek sarah
terasa dia masih kecil untuk ber"adik"
masih manja sangat lagi
sudahlah dia satu-satunya gugurl..huhu
sedih weh!!!!!huhuhu

dan entah kenapa juga
saya kadang-kadang pun
mudah cengeng..huhu
dengar lagu dalam kereta pun
boleh menangis..hehe
pembawaan betul kali ini

p/s: hapdet ringkas aje..rindu kat uolls..huhu :(

32 Rajin Komen:

Kakzakie berkata...

Betul cikgu hormon pembawaan baby dah ada dalam diri cikgu... Bukan sarah masih kecil sangat sebab masa baby kelaur usia dia dah menginjak lagi setahun....

Kadang kena lawan cikgu tapi biasanya masa mengandung ada sedikit sensitif...

Moga cikgu sihat ye...

Lina berkata...

bese lar kak zia hormon tu...tu yg sensitif sumer hehe

~ yus ~ berkata...

first sekal...yea! ada update dari akak...

second, biasalah tu kak...

mula2 ni, mcm tulah kan. Saya dulu pun mudah cengeng masa peknen, bukan mula2 je, sampai 9 bulan pun selalu cengeng...hehe

kakcik berkata...

Bila dah ada adiknya nanti, mesti dia sangat sayang sampai orang lain tak boleh nak sentuh. InsyaAllah. :)

Hanis Azla berkata...

rindu kat akak juga.. selalu mcm tu kan.. bila nak dapat adik, si kakak atau abang mudah jd cenggeng.. takpe sarah.. nnt ada adik pun boleh manja2 dgn mak juga..

ajumohit berkata...

Mgkn baby gurl kot kak tu yg syahdu tu.. Sian Sarah, kene byk bsabar la kak

bersama kak Es berkata...

ke sarah nak dapat geng :)
sabar mama sarah... sikit lagi ok tuuu..

tp kak es pun makin cengeng gak... baca cerita sikit dah meleleh air mata. huhuh

apik pehe berkata...

wahhh kak...apik tumpang bersyukur..hehehe...

nanti nk tengok baby baru

Mama Kembar 3 berkata...

biasa laa, time peknen kan hormon huru hara skit, air mata pun murah benar time tu hehehe

L berkata...

sy jahil bab niee.. nak belajar nieeh.

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

JunAina berkata...

best bertambah ahli keluarga. kalau cengeng sikit masa mengandung tak apa jangan pulak cengeng sampai dah habis pantang nanti nasib badan asyik di usik anak2 je...

apapun semoga bila dah lahir baby sarah cenggeng dia akan hilang...bukan apa sarah minta di manja...

ieda berkata...

winduuu kat akak juga
baru tadi teringat nak jerit2 tanya tuan umah mana .. :))

aah lah kak .. dia terasa dia kecik layie mcm tuu lah .. sekejap je tuu nanti dah ada bb dia ok , sure mek suke nye :)

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..tu dia pembawakn budok dan mak budok..

enjoy ur preggy kak..

mama tims berkata...

huwaa...rindu kat akak la..kesian mek sarah tu..biasala tu..dia paham yg dia akan kurang manja nnti..hehehe..

~izan~ berkata...

takde la kecik sgt kak sarah tu..boleh dah adik sorg lg hehe..

exora berkata...

huhu..sian mek sarah, xper mak dh klua baby nti bg acik long yer..hehe

ShErA berkata...

teringin plak nak tengok reaksi mek sarah bila dah dapat adik nanti... kak, jaga diri baik2 ye...

Kalamhati berkata...

insyaAllah lepas buleh adik nnt dia ok tu..huhu sian ko dio..

En iLham berkata...

wah.lama xsinggah sini dah cantik blog cikgu
warna pink
wah, tahniah cikgu pregnant lagi..semoga dapat anak yang comel, soleh dan taat akan ibu bapa
biaselah tu kalau dah nak jadik adik, kene manja abes-abesan sebelum adik baru datang...hehe

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

eh akak pregnant ye..tahniah...biasa la emosi tu...nanti semua akan ok...tiba2 awe nak cengeng gak :)

eelobor berkata...

bertuah si sarah nak dapat adik....

Ya Allah, makbulkanlah doaku ini. Insya Allah....

Acik Erna berkata...

betul tu pembawaan budak..harap2 cepat pulih dan jangan ikutkan hati sangat..nanti anak pun cengeng

Yasminhamid berkata...

sabar yer... nanti sarah akan paham jugak... rozi pun banyak bersabar yer... harap cepat sembuh dari alahan...

diana berkata...

saya betul2 rasa nak mengandung..
tertekan betul rasa sekarang ni..
dah la nak raya ni..
bila fikir2 rasa malas nak blik kampung.tak de rasa nak raya pun..


tak pe la walau sarah kecik..
sebab umur kita makin meningkat.
lagipun nanti sarah boleh jadi kawn rapat adik sebab beza umur tak jauh..

MamaEma berkata...

bila dah keluar nanti..dia lagi sayang kat adiknya

Papa Mifz berkata...

Status anak bongsu nye akan dirampas for sure dio cengeng kak..hehe

azieazah berkata...

Semoga anak dan ibu sihat.

Perangai macam SARAH tu perkara biasa saja. Jangan risaulah. nanti adik ada, dia mesti tak berenti ngadap muka adik jerrrr... hehe

Eliza berkata...

Rozie...

Org tua-tua katalahkan (bkn akak kata eh..) kalo anak yg last tu kuat meragam dan merengek masa kita preggy, maknanya sama jantina lah nnt (girl lah kot next...).

Take care and stay healthy during puasa time ok dearie...

Sarah Syazwani berkata...

mmg mcm tu ye..kalau nk dpt adik baru..time preggy ke 2..ank no 1 tu mmg sgt2 mencabar kesabaran..

Amy Syaquena berkata...

Peralihan hormon kot kak x pun pembawakan budak..sabarr ye kak

MamaYatie berkata...

adat org nak dapat adik gitu la...nak lepas geram bermanja dulu sblm adik keluar..hehee

nak wat gane kak...sabor la yer..abis sem pertama ni lega sket kot..

MommyAqil berkata...

wahh akak..dlm diam-diam kan..heheh..semoga sihat2 selalu ye...