selamat datang

My Life , Love & HERBALIFE - TERKINI

Selasa, 23 Ogos 2011

-MISS SAHUR-

Assalamualaikum
saya sudah mula mahu aktif
cewah!!!!hehee

semangat mesti ada
banyak blog juga saya sudah bole singgah
yang saya belum singgah
macam biasa seperti dulu
tunggu deh..hehe

hari ini sudah 23 hari kita berpuasa
maka semalamlah kali pertama
saya miss sahur..huhu
selalunya saya gagahkan diri jugak
bangun dan buat apa yang patut
tapi dalam mabuk-mabuk itu
sempat jugak masak nasi goreng
masa sahur..hehehe
kasihankan untuk hubby dan 2 hero yang puasa

tapi semalam jam henpon bunyi kul 4.00am
saya off sekejap macam biasa
pastu camne bole terlelap dan bermimpi ntah hape2
itu yang sedar-sedar sudah jam 5.20am
selalunya terlelap jugak
tapi tersedar dalam sepuluh minit kendiannya

maka saya hanya kejut hubby bangun
dan sekejap berbunyi goreng sesuatu
makan sahur wedges ajo laki aku ngan 2 hero..huhu

jadi hari ini saya ingin masak nasi ayam
saya mesti kuat petang nanti
doakan saya deh...hehhee

p/s: yg saya belum singgah..jap agi saya dtg..

35 Rajin Komen:

Kakzakie berkata...

Kakak kagum dgn kegigihan cikgu. Moga Allah beri kekuatan sebab kakak faham cikgu cuba melawan juga tu. Tapi ada kalanya susah juga nak lawan kan cikgu.

Suka kalau cikgu beransur sihat...

Ujie berkata...

saya pun ada kes gitu gak kak..sempat mkn pisang, kurma je. Ok la drpd tak sempat mkn apa2 langsung.

Rozita berkata...

sy pun miss semalam kak.. anak asyik merengek je ntah pukul berapa boleh tertidur.. last2 sedar dah kul 6 pg..

ieda berkata...

ekekekke x per kak .. siannn akak .. x perlah kak janji ada jamah makanan , nak buat mcm mana kan .. :)
musti anak2 dan hubby biasa ..

cayuk2 kak .. jgn lupa sepinggan utk saya lalallala

MommyAqil berkata...

teruskan bersemangat akak!!semoga akak dapat tempuh bulan Ramadhan ni dengan tabah..7 hari saje kak!!chaiyok chaiyok..

zaidah berkata...

semoga cikgu kuat sampai ke petang...zai dah 2 kali terlewat bangun untuk sahur...

diana berkata...

petang ni buat ikan bakar la sarah..
hheheh...mabuk dan beransur hilang ye??
alhamdulliah...
kembali sudah pengomen tegar saya..
ahhahahh..
siyes blog saya sunyi sejak awak mabuk2..
hahah

MamaYatie berkata...

akak boleh yeaa!!!

pengorbanan seorang isteri & ibu,salute la!

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

gagahan diri demi org tersayang.ituah satu kekuatan yg ada dlm diri seorang wanita bergelaristeri dan ibu kan sis.moga akak kuat ptg ni utk buat nasi ayam tak larat nak goreng ayam buat nasi ayam hainan dah ler sis...huhu.sian akak saya sorang ni,mabuk mmg buat kita rasa tak larat

rara pinkmafia berkata...

rara pon rini tak sahur =( sbb mls nk bangun.

~ yus ~ berkata...

akak boleh InsyaAllah....

nasi ayam satu ya..hihi

NURUL AINI NORAZMAN berkata...

aini sahur dlm mimpi je,.tapi mcm real aw,. mcm sahur btol2,.perot pon knyg,.hahah=p

Lina berkata...

wanita especially yg dah jd ibu mmg special sbb walau dlm apa jua keadaan pun tetap gagah utk suami n anak2...sy pun smlm miss sahur jg...sib baik anak sulung x mula puasa lg...suami pun x kisah

Hanis Azla berkata...

seronok bila akak dah aktif kembali.. takpelah, makan wedges pun bersahur juga.. harap2 menjadi nasi ayam akak utk berbuka nnt...

mama tims berkata...

bagusla tu kak nak aktif balik hheheh..kami semua rindu celoteh akaak..
saya pon lepas jam hp bunyi saya tido balik...hehehe..

ajumohit berkata...

Saya pon termiss skali aritu kak, ms tu kul 6 dh, apa pon tak bleh hihihi

Eliza berkata...

Selamat kembali aktif berblogging yer cikgu yg hebat sokmo..ewahh...

Orang peknen kena makan sahur, alas perut tau walopun tak banyak. nnt kecian baby tu...

exora berkata...

aku pun penah skali...bgn kul 5.26, tp makn ns jgk..ns sejuk nga telo mata kuba..sdp plk siap nambah ..hahah

exora berkata...

aku pun penah skali...bgn kul 5.26, tp makn ns jgk..ns sejuk nga telo mata kuba..sdp plk siap nambah ..hahah

Ati Masrif berkata...

takat ni belum pernah termiss
sahur lagi sbb kami bergilir bila
time hubby cuti ...sahur dia yg kena
siapkan...hehe

hari ni nak masak ikan percik...
yummmiiii!!!!

Acik Erna berkata...

alhamdulillah..5.20 masih sempatkan..kalau 6.20 lagi haru..
akak malam tadi pun tak sedar..tapi cik abang dah bangun ..dah siap semua baru bangunkan akak yang tak tersedar lansung masa alarm bunyi tu..

♥cmª shIemª♥ berkata...

cma,ramadhan yg per1 lg dah termiss..hehe..chaiyok2..supermak..

zarazueyin berkata...

biasa la tu kak
sy pn kdg ada terlewat sahur ni..hehe

selamat hari raya ye
maaf zahir batin

http://zarazueyins.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya-aidilfitri.html

ShErA berkata...

yeah... dpt juga baca entri akak..

eiela berkata...

miss sebab mimpi syok sgt kot kak, hehe. tapi oklah tuh, sempat juga diorang makan.

~izan~ berkata...

akak,dpt tak nasi ayam? =)

Citarasa Rinduan berkata...

wah!!
mmg lama ayu tak singgah sini..
kak..................
rindu kamu

PS: ayu belum pernah miss sahur.. mungkin sbb ayu kena sediakan makanan panas dan segar utk en zalie, ayu kena set alarm awal sekitar 4 am

MamaEma berkata...

ema tak pernah lagi...kekadang kalau jam bunyi 4.0 pg...ema tekan snooze..tak tekan stop..kalau snooze setiap lima minit dia akan berbunyi..kalau stop konpem terlajak juga

Sarah Syazwani berkata...

caiyuk2...mesti sedap kan

kayzie berkata...

sedapnye nasi ayam..hntar kat saya sket ek kak..huhu

Amy Syaquena berkata...

Amy pernah kena tahun lepas cam tue so tahun nie memang kalau bunyi je jam loceng x mau tido lagi terus bangun kalau tido confirm hanyut...



http://www.sinarraudah.com/2011/08/pelaburan-yang-bijak-dan-menguntungkan.html

Papa Mifz berkata...

nasi ayam...yum3x....

sure sedap nye la..:)

apik pehe berkata...

hehehe..lame kak menghilang..pok dahi kang..hahahha..

cian kak..takper2..wedges pon wedges lah..asalkan makan sahur..hehehe

eelobor berkata...

balik ghayo ari gedio kak?

wahida berkata...

akak dah okey?


selamat hari raya aidilfitri kak...
maaf zahir dan batin...